Srdcerváči. Kniha 1

Srdcerváči. Kniha 1
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/413599/bmid_srdcervaci-kniha-1-lj0-413599.png 4 1254 1254

Srdcerváči / Motýliky série

Grafický román o životě, lásce, a o všem, co se stane mezi tím. Charlie je nervák, přiznaný gay a přemýšlivý kluk, někdy možná až moc. Nick je zase veselý, měkkosrdcatý hráč ragby. Tihle dva se potkají na stejné škole a okamžitě se stanou přáteli, ale mohlo by z toho být i něco víc…? Minulý rok nebyl pro Charlieho Springa dvakrát dobrý, ale aspoň ho už nikdo nešikanuje a má tak trochu přítele, i když je to občas protiva a chce se scházet jen tajně. Nick Nelson o Charliem něco slyšel – o jeho coming outu minulý rok a o pár měsících šikany. Ale nikdy neměl příležitost si s ním promluvit. Až do začátku ledna, kdy se Nick a Charlie potkají na jedné společné hodině. Rychle se z nich stanou přátelé a Charlie se do Nicka brzo hodně zakouká, i když ani nepomyslí na to, že by u něj snad mohl mít šanci. Ale láska dovede překvapit a občas na vás ty dobré věci čekají přímo za rohem…... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

Heartstopper. Volume One, 2018

yaoiyuri
včera 4 z 5

První díl mi připadá jako komiksová verze "jak si nadšená fanynka boyslove plná ideálů představuje romanticky romantickou klučičí lásku v kulisách high school AU." Je to prostě pubertální cukrkandlová červená knihovna plná žánrových klišé, jejíž jedinou přidanou hodnotou jsou ta duhová témata – být to o heteropáru, tak o to většina lidí ani nezavadí pohledem a ti zbylí by byli mnohem kritičtější. Kresba je navíc taková dost jednoduchá (i když v dalších dílech se lepší).

sola_lupa
předevčírem 4 z 5

Možná to není ten nejlepší komiks na světě a možná není ani určený pro mou věkovou kategorii, proto mi připadal takový lehce nedotažený.
Ale na druhou stranu snad právě i proto oceňuji ty malé náznaky, které jen ťuknou do myšlenek, ale nedořeknou je. Nic se v tomto komiksu příliš nekomplikuje, je takový přímočarý a zároveň jemný a milý.
Za sebe se těším, až si přečtu pokračování.

lucakuca
16.11.2024 4 z 5

O jedné puse, kterou nenaplánovali.
Milé, jiné, jemně napsané pro teenagery.

andrejci
27.10.2024 5 z 5

Já se zamilovala. Komiks jsem doslova zhltla. Nejen, že je krásně graficky zpracovaný, ale postavy jsou krásně popsané takže si je prostě musíte zamilovat. Navíc příběh plyne pomalu a na nic netlačí. Čtete a čtete a najednou je konec.

Kleio
23.10.2024 1 z 5

Obří zklamání. Příběh to vlastně ani žádný nemá a když už se něco děje, tak jedno klišé střídá druhé. Postavy jsou neskutečně ploché a takřka dokonalé, až jsem z té všudypřítomné násilné sladkosti dostala cukrovku. I když jsem nakonec na tuhle vizi světa viděného skrz růžové brýle přistoupila, styl kresby jsem už nerozdýchala. Něco tak jednoduchého, bezkrevného a doslova "ilustrovaného na koleni" jsem ještě neviděla. Jsem zvyklá na asijskou BL tvorbu, které Srdcerváči nesahají ani po kotníky. Nejenom že mangy/manhwy mají mnohem propracovanější kresbu, ale jdou taky víc do hloubky, vztahy mají vývoj a opravdu se dokážete na postavy a jejich pocity napojit.

Rozumím tomu, že v našem prostředí působila kniha trochu jako zjevení a průkopník, ale kvalitativně je to zkrátka tak chabé, že je to za mě jenom "přehypovaná" jednohubka o ničem. Všem, co zajímá podobná tematika, z celého srdce doporučuji obrátit se na Dálný východ a Srdcerváče obcházet obloukem.

Mikky01
15.10.2024 5 z 5

První díl komiksu Srdcerváči mě hluboce zasáhl. Je to příběh, který nejenže hladí duši, ale také se nenásilně dotýká citlivých témat, která jsou součástí života mnohých mladých lidí. Šikana, kterou Charlie prochází, je zobrazená s citlivostí a realismem, který bolí, ale zároveň působí tak přirozeně, že nepřehluší základní příběh o hledání vlastní identity a toho, co to znamená být opravdu milován.

Láska je tu vykreslená nádherně, bez zbytečných klišé a dramat, prostě jako něco, co přichází nenápadně, ale když ji najdeme, tak nám kompletně změní život. Postupné prohlubování vztahu mezi Charliem a Nickem je tak opravdové a plné drobných momentů, které vám zahřejí srdce. Jejich nejistota, obavy a zároveň radost ze vzájemné přítomnosti jsou zobrazeny s takovou upřímností, že jsem se při čtení nemohl ubránit úsměvu a místy i slzám.

Komiks nejen že vyniká příběhem, ale také nádhernou kresbou, která perfektně podtrhuje atmosféru a emoce. Každý panel působí tak, jako by vám chtěl předat kousek toho, co cítí postavy, a to se mu daří opravdu velmi dobře.

Srdcerváči jsou víc než jen román o lásce – je to příběh o přijetí sebe sama, nalezení odvahy být tím, kým opravdu jsme, a o síle lásky v mnoha jejích podobách. Tento komiks mě chytil za srdce a už nepustil. Doporučuji všem, kdo chtějí zažít něco opravdového a krásného.*

Už se těším na pokračování příběhu

Více recenzí na Instagramu Scorpio_mikky

monushka
09.10.2024 3 z 5

Na knihu mě přivedla má skoro čtrnáctiletá dcera, která o ní a o seriálu na Netflixu hodně mluví. Ráda si rozšiřuji čtenářské obzory a ráda si pak o přečtených knihách s dcerou povídám.

Srdcerváči jsou vyloženě pro mladé čtenáře. Líbily se mi ilustrace a ilustracemi krásně zachycené emoce.
Jsem pro takovéto knihy s tématy, která teenagery zajímají.

Roscata
26.09.2024 5 z 5

Miluju to. S kluky a jejich blízkými to ani jinak nejde. I když se to zdá jen jako jednoduchý romantický příběh o dvou klucích, opak je pravdou. Ale přes to, že se v každém díle objevují i těžká témata, je příběh pořád krásný a chcete ho číst.

martina.culik
16.09.2024 3 z 5

Četla jsem to jen tak, abych věděla pro jak staré děti kniha je. A ačkoli rozhodně nejsem cílová skupina, příběh mě zaujal a rozhodla jsem si přečíst i další díly.
Řeší témata, která v dnešní době teenagery zajímají (alespoň, co vím).

KnihoMolka-_-
16.09.2024 5 z 5

Srdcervaci jsou jedina romantika kterou si dovolim precist a zaroven me moc bavi.
Je to krasna miloucka kniha s krasnymi obrazky ktera se rychle cte.
Alice Oseman je objev roku a je nadmiru sikovna

Uma
14.09.2024 4 z 5

Zajímavý začátek.

Anežka173
22.08.2024 5 z 5

Milá oddechová kniha. Měla jsem ji přečtenou za chvilku, kdybych ji četla v češtině, tak ještě rychleji. Stránky běží pod rukama. Navíc krásné ilustrace, ale nevím, jestli se pustím do dalšího dílu.

rilajaan
29.06.2024 4 z 5

Oddechovka, když máte čtecí krizi.

Loch_Nessí
06.06.2024 4 z 5

Milá oddechová série, která se opírá o těžší témata např. homosexualita, psychické problémy, šikana, atd....

kopeceli
02.06.2024 5 z 5

Nejdřív jsem byla nedůvěřivá, ilustrace se mi zdály hodně jednoduché. Jenže na další stránce jsem se začetla a najednou je konec. Ona je fakt tak povedená, jak kdekdo říká!
Moc se mi líbí to oťukávání, nejistota, zmatky, to hezky na duši. Doporučuji!

Ran
28.04.2024 5 z 5

Knížka je moc dobře napsaná a vytvořená. Příběh a hlavní postavy se mi hodně líbily.

E-liška2013
26.04.2024 5 z 5

Moc hezký příběh o lásce. NĚKDY prostě není kluk a holka...

marketa.ul
19.04.2024 2 z 5

Asi jsem jediná, ale za mě bohužel jedno velké klišé u kterého jsem opravdu čekala na konec. Nejsem asi cílovka. :-)

Kniholenka_DK
06.04.2024 5 z 5

Takže během 2 dnů jsem přečetla díly 1-4 a až někde narazím na poslední 5. díl rozhodně si ho nenechám ujít. Po přečtení prvního dílu jsem dala čtyři hvězdičky, ale zpětně jsem to opravila na pět, protože tahle série je opravdu až nečekaně skvělá. Určitě doporučuji číst postupně, protože díly na sebe dějově navazují. Každý další se mi líbil víc a víc. Hlavními postavami jsou dva sympatičtí kluci, kteří se do sebe zamilují, takže většina 1. - 3. dílu se točí hlavně kolem tématu homosexuality. 4. díl je trochu jiný - hlavním tématem je psychické zdraví, hlavně téma anorexie. Chvílemi jsem při čtení série měla pocit, že čtu spíše zábavnou formu letáčku, který má náctiletým předat základní informace o potenciálních problémech - něco jako školní preventivní beseda. A tento záměr knihy také rozhodně mají. ALE... to nemyslím jako výtku! Zpracované je to opravdu bravurní formou a rozhodně to stojí za přečtení, i když žádnou takovouto "pomoc" nepotřebujete. Je to hrozně milý příběh, pro všechny. A až budou moje děti trochu starší, myslím, že je na existenci těchto knih nějak nenápadně upozorním. A největší wow je pro mě objevení komiksové formy. Nikdy jsem žádný komiks nečetla, ale z tohoto jsem nadšená a ani si teď nedovedu představit, že by nějaká jiná literární forma pro takovéto téma byla lepší. Textu je podle mě i na komiks v knize dost málo, ale ty obrázky jsou geniální a řeknou víc než mnoho stran textu. Rozhodně mě to nalákalo pustit se do nějakého dalšího komiksu.

Kristulda
02.03.2024 5 z 5

Milý příběh, neměla jsem v plánu to číst, jelikož je to dcery, ale už jdu na třetí díl.