Srdcerváči. Kniha 2
Alice Oseman
Srdcerváči / Motýliky série
Nick a Charlie jsou nejlepší kamarádi. Nick ví, že je Charlie gay, a Charlie si je jistý, že Nick není. Ale láska dovede překvapit a Nick tak přijde na spoustu věcí o svých přátelích, o své rodině a i o sobě samotném…
Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , CooBooOriginální název:
Heartstoppers. Volume Two, 2019
Lepší kresba. Miloučké, emocionálně dojivé, nicméně místy až naivně cukrkandlově nablblé a některé dialogy a scény ohledně inkluze, podpory a comingoutu působily strašně na sílu a šroubovaně.
Člověk se prostě musí hned pustit do dalšího dílu. Pokud to jde tak příběh Charlieho a Nicka miluji ještě víc.
Opět krásné ilustrace. Moc oceňuji to, jak krásně k danému tématu přistupují rodiče hlavních hrdinů.
Dnes se těším na třetí a čtvrtý díl.
Miluju to. S kluky a jejich blízkými to ani jinak nejde. I když se to zdá jen jako jednoduchý romantický příběh o dvou klucích, opak je pravdou. Ale přes to, že se v každém díle objevují i těžká témata, je příběh pořád krásný a chcete ho číst.
Mam to asi podobne jako v komentari pode mnou...kdyz jsem zacala prvnim dilem, druhy den jsem mela za sebou i druhy...
Je to skvelyy...ty obrazkyy
Četla jsem druhý až pátý díl v kuse, takže si nejsem přesně jistá, který byl který.
Každopádně příběh mě dál bavil, i když mi přijde trochu naivní. Ale i tak mě to dál bavilo.
Po delší době jsem si dala rereading druhého dílu, této skvělé série a to hned ze dvou důvodů: 1. abych si sérii připomněla než se pustí do pátého dílu a 2. tato série je pro mě takovou jistotou, když potřebuji vypnout, což jsem teď velmi potřebovala.
Stejně jako při prvním čtení této knížky jsem nadšená. Miluji ten příběh a ty postavy, a to jak ty hlavní, tak i ty vedlejší. A samozřejmě musím pochválit i ty dokonalé ilustrace, které jsou u komiksů velmi důležité.
Za mě velmi doporučuji!!!
Asi se mi to líbilo ještě víc, než první díl. Takové roztomilé a sympatické. A ty ilustrace nemají chybu!
Skvěle vyjádřená složitost dospívání, nejistota zamilovanosti, kombinovaná s hledáním sexuální orientace. S přiznáním si své odlišnosti.
Chtělo by se mi rýpnout si, že těch odlišných je tu víc, než standardních, ale vzhledem k tomu, že to je téma knihy, že autorka vyzvedává sílu přátelství, podporu rodiny, ukazuje těžkost odlišnosti tak citlivě, hodnotím všemi hvězdami.
A doporučuji přečíst i rodičům!
Autorka skvěle vystihuje atmosféru a emoce. Moc vydařený komiks. Miluju ty samostatné scény bot a ruk!
druhý díl mě opět nezklamal. Je to strašně milý a nenásilný příběh. Navíc pěkně ilustrován. Těším se na další díl.
Seriál je taky perfektní!!
Druhý díl pokračuje za prvním a konečně se rozjíždí ona tížená romance, která je miloučká, krásná, sladká a nemá téměř žádné problémy. Na jednu stranu to může působit nudně a nedynamicky, na druhou stranu proč ne. Proč by něco nemohlo být lehké, šťastné, příjemné a bez problémů? Konkrétně tady tedy absenci zvratů, krizí a peripetií oceňuji.
Co se mi bohužel příliš nelíbilo je styl písma, který mi byl šíleně protivný a četl se mi těžce a nepříjemně. je sice trošku žádané, aby to působilo jako deník, případně naprosto přirozený a zbytečně neupravovaný rukopis autorky, ale nevím, proč je každé písmenko jinak velké a vypadá to jak písmo osmiletého... Zbytek knihy je ale moc fajn a musím uznat, že tomuhle vztahu fandím. Viděl jsem seriál, který je trošku dopředu, takže už se mi tam rýsují nějaké budoucí problémy, hlavně co se týče Charlieho a jeho širokých velkých svetrů apod., ale tenhle komiksový díl je stále ještě příjemně se rozjíždějící začátek. Líbil se mi i bonusový komiks na konci a docela oceňuji i profily postav, kde je vidět, že autorka řeší opravdu důležité srdcové věci, jako třeba kolej z Bradavic, to beru! :)
Druhý díl Srdcerváčů byl moc milý, stejně jako první díl. Ilustrace jsou překrásné, orientace v dialozích je jednoduchá. Určitě je to skvělá věc pro mladší čtenáře, kteří třeba prožívají totéž co Charlie a Nick. Nebo prostě pro milovníky první lásky a komiksů.
To je tak roztomile a všeříkajíc nakreslené až to není možné.
Autorka dokáže dokonale vykreslit mimiku a postavení všech postav. Několikrát jsem se přistihl, že se v této kapitole stydím s hlavními hrdiny. Ale taky jsem se s nimi několikrát zasmál od srdce.
Pořád platí, že je to kniha k odpolednímu kafíčku. Zároveň bych tuhle knihu (a asi i speciálně tenhle díl) doporučil všem lidem, kteří si nedokáží představit, co prožívá člověk, který se v sobě nevyzná a chce se vyoutovat.
Druhý díl rozhodně lepší, propracovanější, detailnější než první. Čtení jsem jsi užila, mělo to spád a děj byl super!
Čteno v angličtině. Nick a Charlie jsou lásky, naprosto jejich love story žeru. Miluji jak komiksy, tak seriálové zpracování. Doporučuji k přečtení, ať už hledáte téma LGBT+ nebo ne. Jejich love story za to stojí.
2019 | Srdcerváči. Kniha 1 |
2014 | Solitaire |
2019 | Srdcerváči. Kniha 2 |
2020 | Srdcerváči. Kniha 3 |
2021 | Srdcerváči. Kniha 4 |
Druhý díl se mi líbil ještě o kousek víc než ten první, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že ty slovní projevy jsou až moc okatě holčičí. Nicméně pořád mám před sebou zbytek série, uvidíme, jaké to bude dál.