SS: Krví nasáklá zem
Gordon Williamson
Kniha se zabývá jednou z nejsmutněji proslulých vojenských organizací Waffen-SS. Výcvik vojáků , pustošivé boje na východní frontě, zvěrstva na bojišti i v zázemí, ale též vyčerpávající boje posledních let války – to vše a mnohem více popisuje autor této skvělé, bohatě obrazově dokumentované publikaci.
Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: 2004 , Svojtka & CoOriginální název:
SS-blood soaked soil, 2002
Dal jsem si repete dalším pohledem na válku z perspektivy Waffen-SS. Bojovaly dobře, ale na špatné straně a tahaly od jisté chvíle za špatný konec. Také se dopustily spousty zvířecích skutků, ale to jistě obě strany konfliktu. Velmi podrobný popis průběhu války a také hodně neobvyklý. Rád jsem si přečetl.
Publikace, která se zabývá obecně jednotkami SS od jejich vzniku, výcviku až po nasazení jak na východní tak západní frontě. Psaná vcelku nezaujatě, popis největších bitev a doplnění dobovými fotkami. Přijde mi jako vhodná k doplnění ke knihám např. Ruperta Butlera, kde rozebírá jednotlivé divize a srovnání popisu té které události.
Edice LK - tragický formát knihy, text se špatně čte, kvůli mizivému okraji u vazby, vnější okraj je zase zbytečně velký, odfláknuté vydání.
Na necelých 200 stranách obsahuje kniha množství informací, týkajících se především bitev, kterých se Waffen-SS zúčastnily. Autor vše popisuje vcelku nezaujatým pohledem. Přišly mi zbytečné větné výňatky z hlavního textu na okrajích stran. Místo toho mohl autor použít vysvětlivky vojenských hodností nebo emblémy jednotlivých divizí. Množství dobových fotografií s popisem je samozřejmostí.
Nějakou dobu už to bude, co jsem měl možnost číst tuto knihu a člověku přináší spousty faktů, které člověka zajímajícího se o II. světovou válku obohatí.
druhá světová válka (1939–1945) Waffen-SS
1999 | Věrnost je mou ctí |
2004 | SS: Krví nasáklá zem |
2007 | Waffen SS |
2006 | Zbraně SS |
2007 | SS - Hitlerův nástroj teroru - ucelená historie od pouličních bojůvek k Waffen-SS |
Čtivě zpracovaná historie Waffen-SS. Jedná se o stručný popis této organizace. Psáno zcela nezauzatým stylem autora.