SS: Krví nasáklá zem přehled
Gordon Williamson
Kniha se zabývá jednou z nejsmutněji proslulých vojenských organizací Waffen-SS. Výcvik vojáků , pustošivé boje na východní frontě, zvěrstva na bojišti i v zázemí, ale též vyčerpávající boje posledních let války – to vše a mnohem více popisuje autor této skvělé, bohatě obrazově dokumentované publikaci.... celý text
Literatura naučná Historie Vojenství
Vydáno: 2004 , Svojtka & CoOriginální název:
SS-blood soaked soil, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize SS: Krví nasáklá zem. Přihlašte se a napište ho.
![čef čef](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13435/13435.jpg?v=1381127950)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dal jsem si repete dalším pohledem na válku z perspektivy Waffen-SS. Bojovaly dobře, ale na špatné straně a tahaly od jisté chvíle za špatný konec. Také se dopustily spousty zvířecích skutků, ale to jistě obě strany konfliktu. Velmi podrobný popis průběhu války a také hodně neobvyklý. Rád jsem si přečetl.
![n.ezn.amy n.ezn.amy](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/117489/m_n-ezn-amy-nFp.jpg?v=1589438938)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Publikace, která se zabývá obecně jednotkami SS od jejich vzniku, výcviku až po nasazení jak na východní tak západní frontě. Psaná vcelku nezaujatě, popis největších bitev a doplnění dobovými fotkami. Přijde mi jako vhodná k doplnění ke knihám např. Ruperta Butlera, kde rozebírá jednotlivé divize a srovnání popisu té které události.
Kniha SS: Krví nasáklá zem v seznamech
v Mé knihovně | 78x |
1999 | ![]() |
2004 | ![]() |
2007 | ![]() |
2006 | ![]() |
2007 | ![]() |
Čtivě zpracovaná historie Waffen-SS. Jedná se o stručný popis této organizace. Psáno zcela nezauzatým stylem autora.