Stín
Ursula Poznanski
Beatrice Kaspary série
< 4. díl
Únos. Tři vraždy. A jeden dávný pachatel… Muž, kterého našli hrozivě znetvořeného v jeho bytě. Porodní asistentka, kterou někdo utopil – dva případy, které musí vyřešit Beatrice Kasparyová, vyšetřovatelka oddělení vražd salcburské policie. Beatrice záhy pochopí, že obě vraždy spolu souvisí – a že zcela jistě mají co do činění s ní samotnou. Protože oba mrtvé znala. Nesnášela je. A také ví, že když nebude jednat rychle, objeví se další oběť... Čtvrtý případ Beatrice Kasparyové a Florina Wenningera... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , KalibrOriginální název:
Schatten, 2017
Absolutní nadšení ! Kniha mne vtáhla od prvního řádku a nepustila do posledního. Pachatele jsem odhadla až asi pikosekundu předtím než byl odhalen :-). Čtenáři, kteří mají rádi propracované psychologické detektivky si příběh rozhodně nesmějí nechat ujít.
O trochu slabší detektivní příběh než předchozí příběhy, ale sama za sebe jsem spokojená. Hlavního záporáka jsem však uhodla někdy v půlce knihy. Děj byl napínavý až do samotného konce. Jsem zvědavá na další knihy od této úžasné spisovatelky.
Napínavé až do poslední stránky. Pachatele jsem sice odhadla, ale to vůbec neubralo napětí. Doporučuji.
Autorčiny knihy jsou čím dál lepší. Stín je opravdu dobře a poutavě napsaný příběh. Líbí se mi, jak paní Poznanski jde do hloubky u svých postav, odkrývá jejich myšlení, pohnutky, strachy a vnitřní démony. Tentokrát rozehrává psychologický koncert mezi oběťmi a pachatelem. Za mne skvělé a doporučuji.
Tato kniha je trochu slabší než předešlé, ale možná o to víc mne vtáhla do děje. Teď už jen jedna otázka: kde seženu chlapa jako je Florin? ????
2015 | Pět |
2011 | Erebos – Hra, která zabíjí! |
2014 | Saeculum |
2017 | Hlasy |
2018 | Cizinec |
Kniha byla vyborna, velmi ctiva. Kdo je vrah me napadlo bohuzel hned na zacatku knihy, ale i tak to dojem nezkazilo :). Precteno behem jednoho dne.