Stínadla se bouří

Stínadla se bouří
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106748/bmid_stinadla-se-bouri-b4h-106748.jpg 5 1807 1807

Stínadelská trilogie série

Druhý díl volné trilogie (1. Záhada hlavolamu, 3. Tajemství Velkého Vonta) napínavých příběhů legendární party Rychlé šípy. Ztracený ježek v kleci je opět nalezen a s ním se rozvíjí série nových dobrodružství. Vontské hnutí ožije a znovu se schyluje k volbě Velkého Vonta. Rychlým šípům se podaří nalézt první Vontskou kroniku a poznají tajemnou historii zrodu Vontů. Seznámí se s ušlechtilým slepým chlapcem Vláďou Dratušem a právě jemu pomohou stát se Velkým Vontem. Ilustroval Jan Fischer. ISBN 80-7033-769-5 (chybné) ISBN 978-80-7033-869-8 (dotisk 2008)... celý text

ThomasRuhe
02.11.2022 3 z 5

Knihu jsem si vybral do čtenářské výzvy. Styl jakým je příběh napsaný mě moc neseděl, ale chápu, že už dávno nejsem cílová skupina čtenářů. Hodnotím jako slušný průměr.

Hakate
23.08.2022 5 z 5

Autor, který mě provázel dětstvím, skvělé dobrodružné knihy, po kterých by měla sáhnout hlavně dnešní generace.

Jedna z nejlepších.

Obelix15
23.08.2022 5 z 5

Základní četba každého plantážníka. Jedna z mých oblíbenějších od tohoto autora.

annes
12.02.2022 4 z 5

První díl je rozhodně jedinečný, nicméně další příběh s Rychlými šípy byl super.

Pytlík
22.01.2022 5 z 5

Byť ne tak dobré jako předchozí díl, stále na plný počet hvězdiček. Vadilo mi, že Stínadla už nejsou tak tajemná a nepřátelská, a taky ten Bublinův osud mě zasáhl. A taky ten konec... v dětství pro mě byla Stínadla čtvrtí, kde bych chtěl žít, místo, které mělo parádní atmosféru... a na konci Foglar napíše, jaké to bude krásné, až se ta nezdravá Stínadla zboří a všude budou krásné široké ulice plné slunce! Taková zrada!

icezero
16.01.2022 3 z 5

Pro mě je hodnocení tak trošku ovlivněno věkem. Už nějakou dobu nejsem cílovou skupinou, přesto přiznávám, že Foglarovky mají své kouzlo.
Nové příběhy Rychlých šípů v probouzejících se Stínadlech po objeveni ztraceného odznaku Velkého Vonta jsem četl kdysi dávno a teď se k nim v rámci výzvy vrátil. Nejspíš díky věku už kniha netáhne tak jako dřív, ale i tak se čte rychle a příjemně. Ale Záhada hlavolamu mi přišla lepší

Dvounožec
01.01.2022 5 z 5

Možná až na ten trochu přeslazený konec ani o chlup horší jako Záhada hlavolamu. Neuvěřitelně poutavé a napínavé jako Záhada i ve 32 letech.

Hani77
27.12.2021 5 z 5

Některé pasáže mi přišly naivní, ale nejsem cílová skupina a jako dítě bych to tak necítila. Kniha mě přitáhla a nepustila, dokud jsem nebyla na konci, tak musím dát pět. Hezká vzpomínka na dětství.

Meda77
27.11.2021 4 z 5

Pokračování legendární klasiky, která neutekla ani filmu, není potřeba komentářit.Stejně jako díl první suprová v letech minulých a bude i v letech budoucích, protože takové klenůtky už v české knižní tvorbě neuvidíte.

tom2843
15.09.2021 5 z 5

Na rychlých šípech jsem vyrostl, přestože byli za komančů zakázaní. Obecně jsou foglarovky jednoduché a trošku naivní, ale svět, který vytvořil, mě pomohl formovat morální hodnoty, které mi zůstaly až dodnes. Četl jsem Stínadla svým dětem a poslouchali se zatajeným dechem, takže vřele doporučuju všem rodičům i dětem. PS: Doporučuji výbornou knihu o pedagogicko-etickém vlivu foglarovek - https://www.databazeknih.cz/knihy/evangelium-podle-jaroslava-foglara-337784

Cortegos
28.06.2021 4 z 5

Skvěle najela na koleje dílu prvního. Prokletím druhých dílů je však to, že pokud nejsou lepší než díly první, bývají hodnoceny hůře – čtenář je kritičtější. Přesto však byly slabší začátek a střední část napraveny skvělým koncem, který v jistém ohledu překonal i konec prvního dílu, kde se ovšem míra napětí udržovala po celou dobu.

rodak
03.04.2021 5 z 5

Nezapomenutelná klasika a moc se mi nové vydání líbí.

ArwenEvenstar
01.04.2021 5 z 5

Tento díl Stínadelské trilogie byl snad ještě napínavější než ten předchozí.

Ajrad1981
04.03.2021 4 z 5

Tohle by mohl být jasně nejlepší díl trilogie, kdyby tam pan Foglar býval vymyslel jiné řešení s Bublinou. Za to mu hvězdičku strhávám.

rumund
13.11.2020 5 z 5

Perfektní kniha mého mládí

veronika5179
06.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Laťka byla prvním dílem postavena hodně vysoko, ale ani druhý díl nezklamal. Dobrodružstvím se to jen hemží a čtenář nemá šanci vydechnout. Foglar nás moc nešetřil - údajná zrada Mirka, jeho dvojník, chudák Bublina, slepý chlapec, bitky a boje, pořád se něco dělo! Mistrovsky jsou popsány nejrůznější boje o moc a postavení, které se přenášejí i do dospělého světa třeba v politice.
Oblíbená postava: Široko :)

Ryšava
26.10.2020 4 z 5

K Rychlík šípům jsem se dostala, až teď v dospělosti. Netušila jsem, že je to trilogie. Znala jsem jen Záhadu hlavolamů. Kniha je skvělá, napínavá a vtipná. Těším se, až tyhle knihy budu číst synovi před spaním =)

ArwenAragorn
19.10.2020 5 z 5

Stejně jako Záhada hlavolamu výborná dobrodružná knížka.

Luigi1
01.10.2020 5 z 5

Jó to byly časy kdy člověk mohl snít a představoval si jak je to krásné se takhle odvázat .Byly zde i rvačky,ale takové,že nemrzačily jako dnešní mládež.Je to smutmé zmizela láska a úcta ke starším osobám.

LillyM.
31.08.2020 5 z 5

Rychlé šípy se vrací!! Už jen to, že mají Rychlé šípy pokračování znamená, že musím dát plný počet hvězd. Kniha je vtipná, napínavá a veselá, všechno, co potřebuje každý člověk jakéhokoli věku :-)