Stínový muž
John Katzenbach
Psychologický román s detektivní zápletkou o pátrání po vrahovi židů, kteří před válkou žili v Berlíně a byli deportováni do koncetračních táborů, které se jim podařilo přežít. Miami Beach, devadesátá léta. Série podivných úmrtí několika lidí, kteří mají jedno společné: všichni jsou Židé a přežili koncentrační tábory, všichni kdysi zahlédli tvář Stínového muže, Berlínského udavače. Po vrahově stopě se na vlastní pěst pouští i detektiv ve výslužbě Winter.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 1997 , Grafoprint-Neubert (Grafoprint)Originální název:
The shadow man, 1995
Zase otázka zločinu a trestu a to, že minulost nás dostihne.Ráda se vracím ke knihám, které jsem dříve četla a tahle za to stojí. Detektiv v penzi je osamělý a zvažuje svůj odchod, když ho požádá o pomoc sousedka, která se obává o život. Detektiv se ujme vyšetřování, které směřuje do období holokaustu, ale pachatel vraždí dál. Setkáváme se s židy, kteří přežili koncetrační tábory a nyní bojují o přežití. Příběh graduje, pátrá se v archívech a do šetření se zapojují další policisté. Do poslední chvíle napínavé a konec? To si musíte přečíst!
Vynikající román ve kterém policista ve výslužbě začne pátrat po vrahovi své sousedky, která se mu těsně před svou smrtí svěří že má obavy o svůj život, což se vzápětí ukáže jako opodstatněné. Simonu Winterovi se spolu s policií podaří dostat na stopu člověku, který za války udával židy nacistům a nyní zřejmě žije v Miami. Všichni, kteří ho poznají, jsou vzápětí po smrti. Napětí se stupňuje, jde o čas a nepřítel je téměř všeho schopný. Opravdu originální zápletka a především skvělé čtení.
Dobrá kniha, která ve své kategorii vysoko převyšuje podobné, často béčkové příběhy. Neobvyklý příběh, neobvyklý vrah, neobvyklý pátrač.
Napínavé od začiatku až do konca, číta sa to samo. Prelínanie minulosti s prítomnosťou, akčné scény, hororové prvky. 100%
2005 | Analytik |
2013 | Co bude dál |
2007 | Až za hrob |
2006 | Zpověď šílence |
2008 | Vražedné alibi |
Jsou detektivní příběhy - knihy, které si přečtete a po chvíli zapomenete o čem vlastně byly... Jednoduše zůstanou zapadlé někde v knihovně, v lepším případě se pošlou dál..., aby mohly svůj příběh, nabídnout někomu jinému. Zde platí přesný opak. Pečlivě si doma tuhle krimi opatruji a opakovaně se k ní, díky její nadčasovosti a strhujícímu stylu psaní - vyprávění, vracím.
I když válka skončí - skončila, neznamená to, že jsou všichni a všechno v bezpečí... Některá tajemství a i křivdy, by neměly ani po létech vůbec vyplout na povrch. O tom se přesvědčí, brilantní detektiv ve výslužbě Simon Winter.
Perfektní detektivka, ve které se mnohým osobám pomyslný ,,kruh" uzavře, až mnoho let po válce.
Knihu k přečtení, mohu jen doporučit.