Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429979/bmid_stolety-starik-ktery-vylezl-z-okna--43u-429979.png 4 7346 7346

Stoletý stařík série

1. díl >

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Panteon

Hundraäringen som klev ut genom fönstret och försvann, 2009

StihOMam
28.03.2018 5 z 5

Obdivuji autorovu vynalézavost i schopnost skloubit politicky prostoupené téma s humorem a doplnit je širokou paletou různorodých postav. Děj mě chytl skutečně rychle, nicméně mě postupně bavil čím dál víc. Příběh i celé zpracování se mi zdálo čtenářsky velmi potěšující, dostupné, ale současně stále oddechové.
Nálepka bestselleru je zde nepopiratelně na místě.

kopretitinka
28.03.2018 5 z 5

Kniha mě nějak obzvlášť nechytla. Byla vtipná, ale asi jsem v té době nebyla na stejné vlně.

michaela.97
26.03.2018 3 z 5

Pro lepší orientaci v knize je fajn mít alespoň drobný historický přehled. Já ji četla a nemohla dočíst. Musela jsem se nutit, abych nakonec obrátila poslední stránku. Bohužel.
Kniha má zajímavý děj. Jen je třeba mít stejný smysl pro humor. Některé pasáže mi přišly nudné a u některých jsem se naopak nemohla přestat smát, což ve mě vyvolávalo smíšené pocity.
Do teď vlastně nevím, co si myslet. Upřímně se mi do dalších knih od Jonassona nechce, ale přemůžu se a doufám, že mě chytnou víc než příběh Alana Karlssona :)

Niki
25.03.2018 3 z 5

Kniha se cte rychle, ale jeji humor jsem nepochopila. Dej mi prisel nerealny, vyjmenovavani s jakyma vsema politickyma osobnostma se potkal bylo jako nastavovani horke kase.

bosorka78
24.03.2018 3 z 5

Tak jsem se začetla,jsem asi v první třetině, to je taková pitomina,spisovatelova fantazie je fakt obdivuhodná,kdo se chce zasmát a má rád styl Foresta Gampa tak si přijde na svý :D

Cleonka
21.03.2018 5 z 5

Příjemný, zajímavý a vtipný příběh. Poslouchala jsem ve formě skvěle namluvené audioknihy.

dennie3
16.03.2018 5 z 5

Na tuto knihu jsem byla velmi zvědavá, jelikož 1) jsem skeptická k bestsellerům a 2) humoristická literatura není zrovna můj šálek čaje. Každopádně mě kniha velmi příjemně překvapila. Čtení jsem si užívala, děj mě vtáhl a nepustil, Alana jsem si zamilovala a humor mi velmi seděl. Rozhodně je to zatím nejlepší humoristická literatura, co jsem kdy četla. Těším se na Analfabetku.

madja
12.03.2018 4 z 5

Vtipná oddechovka u které se člověk pobaví, příběh má spád, oceňuji vtip a nadsázku.

NikolettaHole
11.03.2018 3 z 5

Bylo to vtipné a čtivé, ale přišlo mi to trochu moc překombinované.

Kiks
10.03.2018 5 z 5

Dokonale propracovaný příběh. Humor mi neskutečně sedl a já se bavila od začátku až do konce. Za mě nejleší kniha od Jonassona.

buldozer5
09.03.2018 4 z 5

Velice zvláštní kniha, která ve mně během čtení vzbuzovala smíšené pocity. Většinu času mě příběh bavil, někdy jsem dokonce narazil na pasáže, které mě dokázaly rozesmát. Trochu mě sice nudily kapitoly zabývající se Allanovým mladím, ale ty do knihy zkrátka patří a mnoho čtenářů je jistě ocení. Starému Allanovi jsem musel prostě fandit, i když vyváděl plno lumpáren. Taky se mi líbilo, jak v knize autor zmiňuje důležité historické události. Takže já jsem s knihou spokojený, jednu hvězdičku ubírám jen za ty nezáživné pasáže.

OldaB
04.03.2018 5 z 5

Kniha, u které se člověk zasměje a pobaví. Hrozně mě bavilo sledovat, kam nechá autor děj zajít.
Často jsem se přistihl, že tomuhle staříkovi prostě musím fandit.

Bobina74
04.03.2018 5 z 5

Tak tohle určitě ano. Ale pozor, musíte mít stejný smysl pro humor ( něco mezi britským, Allenovským a vaším, který většina lidí kolem vás nechápe....). Příběh krásně plyne, celou knížku čtete jako bezva smýšlený román, aby jste na konci zjistily, že se to vlastně klidně mohlo stát a mrzí vás, že jste u toho nebyly, protože pak by jste měly smíchy prodloužený život o desítky let....
P.s. : Pokud je to váš šálek kávy doporučuji Fredrika Backmana: Tady byla Britt-Marie

Serenity
26.02.2018 2 z 5

Na knihu jsem se velmi těšila. Asi i díky recenzím a tomu, že v knihovně byla neustále zarezervovaná. Byla jsem celkem zklamaná. Zřejmě mi nesedí tento druh humoru. Po přečtení několika kapitol z minulosti mi přišlo, že je podstata příběhů pořád stejná. Začátek knihy se mi líbil, potom už jsem se musela na čtení hodně soustředit, aby mi myšlenky neodbíhaly někam jinam. A to nemám ráda. Naproti tomu Analfabetka mě nadchla.

zuza_zuzule
26.02.2018 4 z 5

Knížka plná absurdních situací a groteskních dějů přítomnosti a minulosti. :) S jistotou nemůžu říct, zda mě oslovila nebo vlastně ne. Nejspíš si ji musíte přečíst a usoudit sami. ;)

hapac
19.02.2018 4 z 5

Nevím, zda si někdy přečtu knížku, ale audio kniha s hlasem M.Stránského byla skvělým společníkem na dovolené.

Iveete
18.02.2018 3 z 5

Velmi zvláštní kniha plná absurdních náhod a nehod. Hodně dlouho mi trvalo, než jsem se začetla. Po přečtení jsem stále rozpačitá, nedokážu se rozhodnout, zda se mi to líbilo či nikoli.

Ebola
07.02.2018 5 z 5

Knížku jsem četl už před časem, hned od začátku vás zaujme svou lehkostí psaní a svérázným humorem, příběh je natolik neuvěřitelný, že je nejspíš pravdivý :)

Plážovýbarman
05.02.2018 3 z 5

V této knize se pro mě střídaly pasáže, které jsem četla na jeden nádech a druhé které mi trvalý týdny než jsem se je donutila precist. Ale o humorné části neni nouze asi stále mám na paměti příhodu se slonem.

otesánek
03.02.2018 3 z 5

příjemné čtení, ale že bych z něj byla unesena a čekala na den kdy ho opět vezmu do ruky to asi ne. Smála jsem se, bavila, ale např. Jak jsem vyhrál válku od Patrika Ryana mě pobavilo víc. Těším se na Analfabetku a Zabijáka, ale ne že bych nemohla dospat až otočím první stránku....Shrnutí: Milá kniha a doporučuji přečíst