Kráska a hráč

Kráska a hráč
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506799/bmid_kraska-a-hrac-X6f-506799.png 4 515 515

Strangers in Love série

1. díl >

V této vášnivé romanci od autorky bestsellerů Wall Street Journal Ilsy Madden-Mills se quarterback NFL, který se stal trenérem na malém městě, nechá okouzlit texaskou královnou krásy. Atraktivní, talentovaný a skvělý quarterback NFL Ronan Smith má svět u nohou. Ale poté, co kvůli autonehodě přijde o kariéru i o snoubenku, propadne se do jámy smutku a špatných rozhodnutí. Když se na jeho večírku objeví záhadná dívka, cítí k ní přitažlivost a vezme si ji... na jednu noc. Bývalá královna krásy Nova Morganová má poslání. Spoře oděná jako princezna z daleké galaxie se vplíží na prominentní večírek, aby upoutala pozornost svého oblíbeného zadáka. Její naděje však ztroskotají po jedné příšerné společné noci. O dva roky později. Zlomená a zoufalá Nova se vrací domů do Blue Belle v Texasu, kde se zázračným řízením osudu jejím sousedem nestane nikdo jiný než zádumčivý Ronan, nový hvězdný fotbalový trenér, kterého všichni zbožňují. Ten však nemá ani tušení, kdo je ona. Sportovní klub Ronanovi neustále podstrkuje atraktivní ženy, aby ho udržel ve městě. Jeho řešení? Pozve Novu na rande, aby měl klid. Ale ve světlech pátečního večera se všechno změní, když si Ronan uvědomí, že tohle je ta dívka, která mu tenkrát utekla. Našla smutná kráska svůj věčný idol, nebo je jeho minulost rozdělí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet

Beauty and the Baller, 2022

Leído
05.11.2024 4 z 5

Milá romantika, která mi sedla do nálady. Po všech těch drsnějších příbězích a drsnějších hrdinech jsem potřebovala něco klidnějšího. Hlavní postavy mi sedly a bylo zde i spoustu zajímavých a zábavných vedlejších postav. Čtení jsem si užila.

Fortuna7
31.10.2024 2 z 5

Kráska a hráč je bezesporu román, od kterého nemám očekávat nic jiného, než oddechovku na pár dní a podle toho bych to měla i hodnotit. A to jsem i dostala, ale na druhou stranu nemůžu přehlížet všechny ty nedostatky.
Začnu stylem psaní, který mi přijde neskutečně primitivní, autorka opakuje fráze a kolikrát na tom utrpěl nelogicky urychlený děj.
Hlavní postavy se chovali spíš jako teenageři a k těm vedlejším se radši nebudu vyjadřovat, protože z těch jejich problémů mi bylo občas až trapně.
Kámen úrazu za mě ale bylo prostředí místní střední školy. To je ale náhoda, že snad všechny postavy tam pracují, dokonce většina z nich spolu chodila do ročníku...
Vzhledem k těmto věcem, které mě neskutečně iritovaly, musím knihu hodnotit jako velmi podprůměrnou a dalším autorčiným knihám se už radši vyhnu.

Senza Jenka
26.09.2024 4 z 5

(SPOILER) No, anotace je... divná, nepřesná. Za prvé - Nova sice prošla nějaké soutěže krásy, ale rozhodně to není kralující vítězka. Za druhé - nepřišla mi ani tak zlomená, jako spíš aktuálně převálcovaná okolnostmi. Její největší láska ji před lety podrazila, další vztahy nevyšly a když vás vysněný rozehrávač po vášnivém čísle osloví jménem jiné ženy, taky to na náladě nepřidá. Nově navíc zemřela matka - ještě relativně mladá. Sestra má poruchu autistického spektra a Nova ji rozhodně nechce vytrhovat z domova. Takže pustí byt i práci v New Yorku a přestěhuje se zpět do rodného města. Je nezaměstnaná, má starosti a nový soused ji moc nenadchl.
Zlomený je Ronan - při autonehodě zemřela jeho snoubenka. On sám vyvázl zraněný a s pošramoceným obličejem. Noc s princeznou Leiou mu otevře oči, přestane chlastat a začne na sobě zase pracovat. Jenže byl v lihu a dívku si příliš nepamatuje. Když mu po dvou a půl letech přijde na večírek v jeho domě vynadat za hluk a zničenou předzahrádku, ani ji nepozná. Ale něco ho k ní táhne.
Nova díky němu získá práci ve škole, dohodnou se, že mu bude dělat zeď jako přítelkyně, aby si celé město přestalo hrát na kuplíře. Nakonec přijde i nabídka trénovat rozehrávače v jeho bývalém týmu...
Samozřejmě, je to romance, takže falešná přítelkyně se brzy stane pravou, jeho trenérské srdce ovládnou jeho středoškolští fotbalisté, se kterými samozřejmě vyhraje, práci v NY odmítne a zůstane v Texasu. Následuje zbytečný epilog.
Nejvíc se mi líbila povaha hlavní hrdinky. Upřímná, otevřená, s šíleným smyslem pro humor a laskavým srdcem rozměrů větších, než malých. Nova je prostě skvělá.

Mishaacka

sousedé
slow-burn/pomalé poznávání
smrt blízkých
prostředí amerického fotbalu

Romantická oddechovka, která se odehrává v texaském maloměstě, v prostředí střední školy.
Čekala jsem trochu více erotiky, ale bohužel, převážila romance. Jedna z těch, která mezi ostatními zapadne. Na druhou stranu autorka píše hodně čtivě

Je to taková pohodovka, i přesto, že se v příběhu vyskytuje smrt blízké osoby. Žádný wau efekt se nekonal. Občas jsem se i pobavila např. u příhody s rozbitým záchodem u Ryana Reynoldse nebo když hráli šipky. Oblíbila jsem si i vedlejší postavy Sonie, Skeetera, Lois, Sabine a studenty.
Docela fajn na vyčištění hlavy po nějaké divočejší knize.

Za mě je to spíše pikantní romantika, než erotika.
Na ero je tam těch scén opravdu minimum a taky chybí sexuální napětí. Nějak mě ty 3 ero scény nechaly v klidu.

Osudová noc před dvěma lety - Ronan potkává na večírku přitažlivou "princeznu Leilu" a s tajemnou dívkou stráví nezapomenutelnou noc, která ho nakopne do života. Ani neví, jak se tajemná kráska jmenuje a pořádně si nevybaví její tvář.
Proč je mu jeho nová blonďatá sousedka něčím povědomá?

Ronan se po úrazu přesouvá z New Yorku do texaského maloměsta, kde se stává trenérem středoškoláků. Po hvězdné a tragicky ukončené kariéře se zaměří na trenérskou práci.
Ronan byl fajn a jeho příběh byl srdcebolný, protože zásah osudu byl opravdu nemilosrdný. Postavil si kolem srdce zeď a nechtěl se vázat. Líbil se mi jeho vztah s klukama na střední.

Tragická událost přinutí Novu k návratu domů, kdy dostane do péče svoji patnáctiletou sestru.
Moc se mi líbila její prořízlá pusa a kuráž. Uměla se do všeho vrhnout po hlavě a vůbec ji nezajímalo, koho musí cestou převálcovat. Měla úžasný vztah se sestrou.

Kristie_7
17.09.2024 5 z 5

No tak tohle byla paráda! S touhle autorkou už jsem se seznámila u jiné její knihy a tak vím, že píše skvěle. Proto jsem se nemohla dočkat, až si od ní přečtu něco dalšího. A Kráska a hráč byli naprosto perfektní.
Naše kráska - Nova, je velice svérázná žena se slabostí pro sportovce. Jenže její lásky jí nikdy zrovna moc štěstí nepřinesly. A když fiaskem skončila i jedna jediná vášnivá noc s jejím idolem, zanevřela na sportovce úplně. Jakmile je ale Nova nucena vrátit se do rodného města, zjišťuje, že jejím novým sousedem není nikdo jiný, než ono tehdejší fiasko. A navíc ještě zdejší nový trenér fotbalového týmu, kterého všichni milují. :D
Ronan - náš hráč, je takový, na první pohled málomluvný bručoun se slabostí pro Star Wars. :) Když ho ale poznáváme blíž, zjišťujeme, že je to pohodář se srdcem ze zlata, kterého však sžírá smutek a nejistota.
Nova na mě byla v některých chvílích až přehnaně upovídaná. Někdy se z ní ty informace linuly jen tak mimochodem, jako by se nechumelilo a já jen zaraženě valila oči. :D Na druhou stranu to Ronanovi nedávalo moc prostoru pro pochybnosti. Všechno se hned a nenásilně dozvěděl a nestálo ho to skoro žádnou námahu. :D
Nova si ho svou drzou a výřečnou povahou omotala kolem prstu. Ani Ronan sám netušil, jak je možné, že jí podlehl tak rychle.
Chemie mezi těmi dvěma krásně hrála. Děj byl plný vtipných scén, u kterých jsem se nejednou pořádné zasmála. Např. scéna - vši ve skladu, byla naprosto geniální. :D Kdo knihu četl, chápe, kde bude číst, tak pochopí. :D
Na konci se nám to dost nepříjemně zamotalo a podělalo, ale Ronan nakonec překonal svůj strach a nejistotu, a dal šanci svým citům. Ten chlap mě tím svým proslovem úplně dojal. Byla jsem z něj úplně naměkko. :D
Za sebe nemůžu jinak, než knihu doporučit, protože já jsem se vážně ani na chvilku nenudila. Bavila jsem se. Nasmála jsem se. A navíc, oba hlavní hrdinové mi vážně sedli.
Takže pokud stále váháte, zda se do této knihy pustit, tak neváhajte. Věřím, že se nudit nebudete. :)

AliceBeroun
08.09.2024 5 z 5

Kniha přesně podle mého gusta. Mísila sport, úraz, lásku. Nic mě asi nebaví číst radši. Jedna z nejlepších sportovních romancí, co mám v knihovně.

sidonka
22.08.2024 4 z 5

Romantika jak má být, vtipní hrdinové, sportovní prostředí, sice trošku předvídatelné, ale super čtivé

petulkapeta
17.08.2024 5 z 5

,,Když budeš hrát srdcem,vyhraješ všechno."

Nechybí tu romantika a vtip už vůbec ne. Nora je svá a taky si už nenechá vše libit. Za to Ronan s jizvy nejen na tváři,ale i na duši je chlap na pravém místě. Milovník hvězdných válek a fotbalu v malém městečku v Texasu objeví to co nečekal.

LenkaStr
01.08.2024 4 z 5

Romantické, sladké, vtipné. Od všeho tak akorát. Jen tedy jedna připomínka: to vážně můžete v Americe učit na střední škole bez pedagogického vzdělání? Prostě si nastudujete látku samostudiem a jdete na to?

Aires
25.07.2024 4 z 5

Ronan a Nova, to je prostě zářící supernova...
Vážně, tahle dvojka je prostě hvězdná sestava,co vás umí zahřát u srdíčka, rozsvítit nudné dny a běží v ní podobně bouřlivé chemické reakce jako ve skutečné hvězdné supernově.
Pohodové, svěží čtení se sexy fotbalistou, spoustou humoru a vtipných akcí. Sice je to otřepaný příběh, který nevyniká nápaditostí, ale miluju jejich chemii, jejich zajímavé sázky i jejich posedlost Star Wars.
PS: taky chci Darth Vadera do obýváku :)

JaAnička
25.07.2024 2 z 5

Romantická pohadka pro dospělé v podání hledání ztraceného sebevědomí a sebe sama.

Vcelku roztomilý klišoidní příběh, který neurazí ani nenadchne. Je to přesně taková ta odpočiková četba, kterou si v létě vezmete k vodě a v zimě ke krbu.

Nemůžu říct, že bych si o postavách zapomatovala něco speciálního, byly čistě průměrné, občas vtipné a sem tam to jejich chování člověk chápal.

Děj je prakticky to samé, co známe...bývalá misska a fotbalový rozehrávač, potkají se za nehodných okolností, pak se dají dohromady, pak se pohádají, protože "tys mi lhal"...no prostě klasika nad klasiku, která se dobře a velmi rychle čte.

A pokud přesně takový typ knih máte rádi, klidně do toho běžte. Chybu neuděláte.

KlaraD851
03.07.2024 5 z 5

Ilsa je moje nová hrdinka. Po Avě, která mě naprosto dostala, další probrečený příběh. Ježiš, já Ronana milovala a Novu taky. Je naprosto jasný, o co v příběhu jde a jak to dopadne, ale i tak... krabička kapesníků a vanička zmrzliny to jistí:-) doporučuji na léto P.S. Už se těším na Tucka

Terka18
16.05.2024 5 z 5

Příjemná romantická oddechovka a nádechem humoru. Nesedla jsem si z knihy na zadek, ale moc hezky se mi četla. Nova a Ronan se mi libili. Příběh měl spád a líbilo se mi popichování a vtípky. A na druhou stranu romantika samozřejmě.

eliska2126
09.05.2024 4 z 5

Kráska a hráč je moje první kniha od autorky a myslím, že jsem zvolila správně. Příběh byl pro mě příjemná oddechovka, ze které jsem si sice na zadek nesedla, ale bavila mě.

Sledujeme příběh Novy Morganové, které na začátku příběhu umře maminka a ona se vrací do svého rodného města postarat se o dům a svou mladší sestru. Na druhé straně, jak už to u romantik bývá, máme Ronana Smitha. Úžasný quaterback, který po autonehodě přišel o kariéru, se stává trenérem na škole, kde jinde než v rodném městě Novy. Všichni víme, jak to dopadne a že ti dva skončí spolu. Ale bavilo mě sledovat jejich cestu a pozadí minulosti obou hrdinů.

Kniha je čtivě napsaná, místy i vtipná a oddechová. Přesně to jsem od knihy očekávala, nicméně jsem v žánru četla i lepší kousky. Nicméně si i tak myslím, že stojí za přečtení. Ještě na mě doma čeká druhý díl Princezna a hráč a Drahá Avo, do kterých se také pustím.

Buchtičkajani
27.04.2024 4 z 5

Sladká, předvídatelná romantika. Akorát sladká , milá, humorná , pěkně se četla.

pip11
02.04.2024 4 z 5

Moje první kniha od této autorky, do které jsem se lehce začetla. Bylo to vtipné a veselé, s občas smutným pozadím, ale celkově pozitivní a oddechový příběh.

avalonek
17.03.2024 4 z 5

Romantika,u které jako vždy čekáme,až jednoho z hlavních hrdinů někdo kopne do zadku a probudí ho..Ale hezky se to četlo,chemie fungovala a občas mě i humor dohnal.Takže jo,bylo to pěkné

adela2230
15.03.2024 5 z 5

Klasická romantika. Ale je to hezký příběh. Taková oddechovka z moderní doby a není to moc uhlazené, jako některé romantické knihy.

jeny-v
12.03.2024 4 z 5

Kráska a hráč - klasické love story s přídavkem vtipných scén, u kterých jsem se srdečně zasmála: boj s epidemií vší na střední škole v Blue Belle a krádež fotbalového maskota Lamberta. Tento styl literatury beru s nadhledem, a sem tam si ji vyberu pro osvěžení (jo, v mém věku). Příběh Ronana a Novy splňuje romantické čtení se šarmem i vtipem, s nezbytným překonáním bariér, erotikou i osvícením, až k dosažení šťastného konce. Pravděpodobně ještě otestuji druhý díl, další sentimentální příběh, kde v hlavní roli vystupuje Ronanův spoluhráč a kamarád Tuck.

Nattali.ka
17.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Začátek knihy a seznámení hlavních bylo zvláštní, jak dějově, tak zvláštně napsáno. Nova na mě v úvodu působí jako lehká holka, když si ji v podstatě Ronanův kamarád objedná pro něj a ona s ním stráví noc. Poté je jasné, o co v té knize půjde a chemie mezi postavami jiskří hned od začátku. Samozřejmě co by to byla za slaďárna, kdyby nebyly zmíněny hradby, které si hrdina vystavěl kolem srdce. Recenzi píšu zpětně asi po měsíci a musela jsem si přečíst anotaci, o čem tahle kniha vlastně byla, takže za mě takový ten průměr, na který brzy zapomenu. Jako oddechovka na víkend pro vypnutí hlavy fajn.