Svědkyně ohně
Lars Kepler
Detektiv Joona Linna / Joona Linna série
Inspektor Joona Linna již strávil na místě činu více času než kterýkoliv jiný detektiv. Stále má však pocit, že mu něco uniklo. Než odejde z toho hrůzostrašného pokoje, musí objevit nějaký detail, jehlu v kupce sena. Hledí na dívku v posteli. Obličej má zakrytý rukama, jako by si hrála na slepou bábu. Opatrně se k ní skloní. Pod nehtem ukazováčku na levé ruce spatří tmavočervenou tečku. Vypadá jako rudé zrnko písku nebo úlomek rubínu. Komisař se sklání blíž a blíž, až ucítí sladkou vůni. A náhle pochopí, co má dívka pod nehtem… Policie při vyšetřování komplikovaných případů běžně využívá pomoci spiritistických médií, není však známo, že by takováto spolupráce někdy přinesla ovoce… Flora Hansenová se rozhodne oznámit policii, že se jí podařilo spojit s duchem zavražděné dívky.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , HostOriginální název:
Eldvittnet, 2010
Tyhle knihy prostě baví. Jsou svižné, rychlé a napínavé. Joona Linna je spíš takový superman než detektiv, ale čtenář ho má rád. Ač jsou to knihy hodně obsáhlé, tak se velmi dobře čtou a nenechají čtenáře odpočinout, dokud s nimi neskončí. Mírně návykové.
To je snad poprvé, co se mi podařilo odhalit vraha asi v půlce knihy. Konečně! :-D
Další díl ze série s Joonou Linnou dua Lars Kepler byl za mne rozhodně lepší než dva předešlé. Napínavý, strašidelný, poutavý, čtivý. Oceňuji konec, který uvozuje Písečného muže. Už se na něj těším!
Příliš dlouhá kniha, konec se táhl , možná by bylo lepší, kdyby měla méně stran. Vraha jsem odhadla hned na prvních stránkách, takže překvapení se nekonalo , bohužel. Příběh Pii a Danteho mě zasáhl, hlavně scény, jak bylo s malým chlapečkem zacházeno, to se nedalo ani číst ( z pohledu matky:( ) . Jinak ok, docela fajn kniha.
Napínavé a trochu strašidelné čtení. Tato autorská dvojice píše velmi poutavě, ale někdy je té brutality až moc. Vůbec nevadí, že knihy z této série nečtete v pořadí, jak byly napsány.
Dobrá detektívka, táto kniha mi páčila viac než Lazar. Uveriteľnejší dej, bavilo ma "médium" a tip na vraha vyšiel :-)
Asi jsem příběhů od dua přehlcena. Tuto knihu jsem četla jako poslední ze všech jeho vydaných. Příběh jako tradičně dobrý. Baví mě, jak ubíhá, ale uznávám, že jsem se těšila na konec, až to budu mít za sebou. Oceňuji závěr a vysvětlení situace s manželkou a dcerou Joony, který byl vlastně pro mě stěžejní a dovysvetleni ostatních dílů. Jinak samostatně kniha super, nic překvapivého.
Opět bezva počtení a s příjemných vstáváním chlupů na šíji, kdy jsem se tak zabral do čtení, že jsem nevnímal okolí. Musím přiznat, že Joona Linna je docela frajer.
Úchvatná detektivka, přesto, že se jedná o pokračování série, nevadí, když čtenář nezná předchozí díl. Jen zpočátku moc dívčích jmen, ale postupně se každý zorientuje.
Tuhle detektivku jsem si užila. Zapeklitá hned od začátku. Děj graduje a i přes počet stran se dá přečíst tak na 3 zátahy, jak musíte číst stále dál :D Omylem jsem přeskočila knihu číslo 2 ze série a vůbec to nevadilo.
Dobrý thriller, ale nenašla jsem nic nadprůměrného. Vlastně už mě moc nabaví thrillery na pokračování, kde hlavní děj je na začátku a na konci knihy a mezi tím se odehraje detektivka, takže kvůli tomu hvězda dolů. Nečetla jsem předchodzí knihy série a nebudu číst ani ty následující, ale měla jsem chuť na dobrý thriller, což tato kniha bezpodmínečně splnila.
Paráda! S každým dalším Joonou to jde nahoru, tento díl zatím asi u mě vede. Dávám 4.5 hvězdy
Keplerovka je záruka dobrého čtení. Samozřejmě, že šťouralové jako jsem já, vždycky něco najdou, ale na ně nedejte a čtěte. Je vždycky dobrá zábava, která nenudí. Jediné, co mě tady zamrzelo, byl konec ve stylu "To be continued...." Měl jsem pocit, že k už hotové knize, připravené k vydání, autor přilepil upoutávku na další knihu, kterou měl již zřejmě rozepsanou. Něco jako leták ze supermarketu, který vám přistane v poštovní schránce, aby vás nalákal na další plenění regálů v následujícím týdnu. Paradoxně i já, který mám na schránce nalepení "NEVYHAZOVAT REKLAMU", se i do toho blbýho supermarketu občas nalákat nechám :-)
vraždy detektivní a krimi romány severská krimi švédské detektivky
Vzal som poprvýkrát vlastnú knihu do kníhkupectva. Musel som skontrolovať, či mi Ježiško nenadelil pod stromček nejakú pančovanú čínsku kópiu slávneho Larsa. Žiaľ všetky sú úplné rovnaké.
Toto nieje severská detektívka. Toto nieje ani detektívka. Toto je nič. Ťažko sa číta niečo čo si sám autor po sebe zjavne neprečítal.
A tak je vysledok ešte horší, akoby sa Z. Troška rozhodol režírovať Pána prsteňov.
Slovami nesmtrteľných: Vidím veľký špatný.