Svedu to na tebe
Lucie Šilhová
V posteli Šípková Růženka, ve společnosti Popelka a v kuchyni Bětuška s hrncem, co sám vaří kaši. To je můj recept na šťastný život. Můj muž to však vidí jinak. Do postele chce kurtizánu, do společnosti dámu a do kuchyně hospodyňku. Ale proč mu nedopřát místo tří žen rovnou třeba osm? Vždyť každá z nás je báječná. Ohnivá i lenivá. Svá i nesvá. Živá i neduživá. Laskavá i třaskavá. Jen si o nich přečtěte a uvidíte, že by byla škoda některou vynechat.... celý text
Kniha mě moc pobavila, lehké a humorné čtení, ale zároveň i na zamyšlení. Zřejmě ocení ženy, které již mají zkušenost jak v delším manželství, tak i v životě.
Bavilo mě to moc. Moc se mi líbil lehký a vkusný jazyk, jakým je kniha napsaná. Dialogy i i výstižně popsané vztahy, které všichni přesně takhle známe, minimálně z doslechu. Zábavné čtení.
Tak tohle jsem nedočetla, ne že by to bylo k nečtení, jednotlivé příběhy humorné, inteligentní, ze života, ale takové prvoplánové, akorát na fejeton do časopisu, kde to mám ráda, jako kniha nee....
Jako kniha je to humorna. Ale uprimne… Na mne asi moc humorna. A kde je hranice humoru? Kdo vi. Kazdopadne na mne uz to bylo moc tlacene, prilis mnoho hratek se slovy, snaha rozesmivat u kazdeho odstavecku, abych si jako ctenarka rekla: “No ta ten zivot bere ale s nadhledem!” Ve vysledku mam pocit, ze autorka nejakych 250 stran fnukala. A to mi humorne neprislo.
Fejetony Lucie Šilhové v časopise mám ráda. Kniha mne však moc nezaujala. Ne, že bych se vůbec nebavila, ale bylo toho humoru nějak moc. Raději zůstanu u těch časopisových fejetonů.
Po Beru to na sebe mě tohle zas až tak nebavilo. Občas mi přišlo, že autorka píše jen proto, aby splnila nějaký vytyčený plán.
Hravá vtipná kniha o ženské, která to rozhodně nebude mít kvůli svému přemýšlení lehké. Bavila jsem se jako u jiných knih této autorky.
Tuto knihu bych shrnula ,jako odpočinkovou vtipnou oddechovku .zpověď padesátnice nad věcí.Tato kniha mě pobavila.
Dávám 4*, i když se mi tahle knížka líbí víc než ta předchozí, která dostala též čtyři ... protože jsem cílovka a na pět si ještě dělám místo.
Životem nasáklá knížka, plná zážitků, někdy úsměvné a pravdivé jindy nepříliš dobré. Nejedná se o příběh, ale spíše o fejetony.
2019 | Beru to na sebe |
2020 | Svedu to na tebe |
2024 | Srdcová desítka |
2021 | Zázraky jsou logické |
2022 | Hřích mám pořád v záloze |
Kniha mě zaujala ,ale moc nebavila.