Tajemný dům mrtvých

Tajemný dům mrtvých
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528773/bmid_tajemny-dum-mrtvych-6586068911bbb.png 4 64 64

Příšerný nález – děsivé tajemství. Ve sklepě starého domu objeví dělníci zazděnou kostru ženy. V hrobě je také nalezen kufr, jehož děsivý obsah přesahuje vše, co je Anna Steinbachová schopna unést. Společně s Pavlem Wagnerem se ujímají případu, který se odehrál zhruba před dvaceti lety. Kdo byla ta mrtvá žena? Proč nebyla hlášena jako pohřešovaná? A co mohlo vést jejího vraha k tomu, aby ji zohavil tak brutálním způsobem? Kvůli pracovním a soukromým problémům není vyšetřování dua Steinbachová - Wagner žádnou procházkou v růžové zahradě. Každá jejich stopa končí ve slepé uličce. Nakonec se situace přece jen obrátí. Cena je však vysoká, protože najednou Anně a Pavlovi dýchá smrt na záda. Pátý případ nesourodé dvojice vyšetřovatelů Anny Steinbachové a Pavla Wagnera, kterou spojuje nejen vyšetřování vražd.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Vendeta

Das Haus der Toten, 2016

SilvieSisinka
včera 3 z 5

Pátý případ nesourodé dvojice vyšetřovatelů Anny a Pavla, kterou spojuje nejen vyšetřování vražd.

moudivlacek
17.11.2024 4 z 5

Hrůzný nález ostatků zavražděné ženy a ještě jiných. Tak začíná další setkání s vyšetřovatelkou Annou a knězem Pavlem.
Na pozadí tu je i vztah nevztah Anny a Pavla.
Také nečekaný audit diecéze a problémy s klientkou vily Sabine. Také bývalý manžel Anny si nezadá a vypustí ze sebe zlo na entou. Jenže tentokrát to nezasáhne jen Annu.
Majitel stavební firmy a místní rodák je dobrák, jeho žena se věnuje pomoci církvi.
Ale tentokrát je tu dost zla, na které Anna musí zareagovat. I když dostává na frak, rozhodně se nedá lacino. A navíc nesnáší rychlé soudy a rychlé řešení problémů. A také to, když někdo týrá psa, co není schopen se už bránit.
Láska, přátelství, nepodmíněná pomoc bližním, víra ve spravedlnost v jakékoli podobě, na druhé straně zlo v různých podobách.
Lze díly číst jednotlivě, ale hrdinové se vyvíjejí, proto za mě doporučuji číst popořadě.

postrach
17.11.2024 4 z 5

Kniha se četla dobře a rychle.Nepostrádala napětí.Vadí mi tam neustálé napadání Anniným manželem a homosexualita.....Zachráněný vlčák skvěle......Jdu na zatím poslední díl?

p. Rochesterová
26.10.2024 4 z 5

Zatím žádný díl ještě nezklamal..má to šmrnc, rychle se to čte..a osobní linka mezi Annou a Pavlem je skvělá....

Lucciella_L
31.08.2024

Už pátý díl, kde Anna a Pavel bojují nejen se svými city, ale i se zločinem.

Když dělníci najdou zazděnou mrtvolu ženy, která tam evidentně je již nějaký ten rok, jsou všichni v šoku. Oč je to horší, když se zjistí, že v kufru, který je nalezen spolu se ženou, se naleznou ostatky malého dítěte.

Kdo je ona žena a komu patří malé dítě? A proč ji nikdo nehledal?

Anna s Pavlem se vrhají do tohoto případu po hlavě a ani tady nikoho nepřekvapí, že opět dostanou přes zvědavé prsty.

Jenže čas běží a mrtvola nemá své jméno.... za to podezřelých přibývá a s nimi i jeden nový přítel.

Podaří se odhalit identitu matky a jejího batolete? A co viník? A jaké následky bude mít toto odhalení?

Ani v tomto díle nechybí linka Annina bývalého (a příšerného) muže, který má v péči jejich dceru, ale zároveň má po svém boku uznalou a rozumnou ženu, která..... ;)

TerkinKnižnySve
24.08.2024 5 z 5

Z ľudského hľadiska naozaj najhorší prípad, ktorý Anna s Pavlom vyšetrovali.

Nechutná poprava zaživa, ktorá ostala ukrytá 20 rokov!

Kto to však mohol byť? Ale zviera v ľudskej koži?

Dej bol opäť rychly a bezvadny a teda sa musim priznať, že i napriek brutalite ma viac zaujimalo čo tá Anna s Pavlom?

Dandulka
07.07.2024 5 z 5

Mám moc ráda tuhle sérii a myslím, že i tento díl se velmi povedl. Jen jsem očekávala trochu jiný konec. Musím ale uznat, že nakonec se mi takové vyústění zamlouvá. Ne vždy všechno vyřeší světská spravedlnost.

Pavčule
02.07.2024 5 z 5

Moje první setkání s autorkou a podle všeho jsem si v knihovně zrovna vybrala nejnovější titul . Díky tomu jsem měla potíže zjistit kdo je kdo a proč se to odehrává v prostředí fary . Prostě jsem neměla ten potřebný úvod . Až později jsem zjistila ,že " úvod " je až na samém konci knihy . Nicméně když jsem se trochu zorientovala , příběh se četl jedním dechem , svižné , zajímavé .

adela2230
24.05.2024 5 z 5

Autorka opět nezklamala. Příběh je svižný, skvělá zápletka, do konce se nedá úplně odhadnout rozuzlení.

BlaV.
17.04.2024 5 z 5

Za mne opět dobrý příběh. Když odpočítám prázdné stránky po řadě kapitol, tak to vyjde na cca 200 stran, což je krátké svižné čtení. Těším se na další příběhy.

Kekik
20.03.2024 5 z 5

Jsem ráda, že jsem se již popáté mohla setkat se sympatickou Annou a sympatickým Pavlem.
Vraha jsem odhadla správně. Což mě potěšilo.
Dále mě i potěšilo to, že jsem i správně odhadla chování jedné postavy. Myslím, že čtenáři vědí. Šmarjá, jak ta mě štvala po celou dobu.
Doufám, že se dočkáme dalších dílů.

mystery103
02.03.2024 3 z 5

Divné, zbytečně popisné. Pro mě první a poslední přečtená kniha autorky.

Katulinka69
22.01.2024 2 z 5

Dlouho jsem váhala s dalším dílem, ale mně prostě postava Anny nesedí. První hvězda za zbytek postav a druhá za to,že zachránila Prince

marrie5227
21.01.2024 5 z 5

Zatím poslední přeložený díl, ale nejlepší.

Potěšil mě návrat k postavám z předchozích dílů a vývoj jejich osobností, stejně jako života hlavních postav.

Tentokrát jsem až do konce nevěděla, kdo je pachatel a o to víc mě kniha bavila.

Právě osobní linky hrdinů zůstávají trochu otevřené, takže doufám, že dojde k přeložení ostatních dílů, protože tahle série je opravdu skvělá a moc mě baví! :)

Emma27
20.01.2024 3 z 5

Kniha je napínavá ale poněkud zdlouhavá.Byla jsem ráda,že jsem ji dočetla.

annettka1098
15.01.2024 2 z 5

Bohužel tento díl byl pro mě zklamáním. Nevím, jestli jsem od přečtení prvních dílů už přečetla tolik detektivek, ale autorka nepřišla vůbec s ničím novým. Ani vztah Anny a Pavla mě v tomto díle vůbec nebavil, naopak mě spíš rozčiloval. V celé knize mi chybělo napětí a hodně věcí mi přišlo prvoplánových. Vraha jsem odhadla někde v polovině a u samotného závěru mi uklouzlo "To jako vážně?!".

hana4834
08.01.2024 5 z 5

Další super oddychovka těším se na pokračování

uzivatel42014
05.01.2024 5 z 5

Přinesl mi Ježíšek a musí říct že další skvělý díl správně zamotaný,napínavý sice jsem uhodla kdo to byl ,ale i tak supr čtení

WaN635
26.12.2023 5 z 5

Jak mně se po této partičce stýskalo. Přijde mi, že každý díl je o kousek lepší a to jsem k těm předchozím neměla výtky.
Přečetla jsem knížku na jeden zátah a jsem na sebe naštvaná, protože bůhví, kdy bude další díl pro český trh dostupný.
Nový příběh a jeho zločin se stal už před spoustou let a nyní je na Anně a Pavlovi, aby jej uzavřeli. Vyšetřování má spád, kolem ústřední dvojice je živo a mají vůbec klacky, které jim někdo hází pod nohy, něco společného s vyšetřovaným případem ?
Kdo má tuto sérii rád, brzy se všechno dozví :) .
A mně nezbývá než zase čekat ....