Tajemný dům mrtvých
Roxann Hill
Případy Steinbachové a Wagnera série
Příšerný nález – děsivé tajemství. Ve sklepě starého domu objeví dělníci zazděnou kostru ženy. V hrobě je také nalezen kufr, jehož děsivý obsah přesahuje vše, co je Anna Steinbachová schopna unést. Společně s Pavlem Wagnerem se ujímají případu, který se odehrál zhruba před dvaceti lety. Kdo byla ta mrtvá žena? Proč nebyla hlášena jako pohřešovaná? A co mohlo vést jejího vraha k tomu, aby ji zohavil tak brutálním způsobem? Kvůli pracovním a soukromým problémům není vyšetřování dua Steinbachová - Wagner žádnou procházkou v růžové zahradě. Každá jejich stopa končí ve slepé uličce. Nakonec se situace přece jen obrátí. Cena je však vysoká, protože najednou Anně a Pavlovi dýchá smrt na záda. Pátý případ nesourodé dvojice vyšetřovatelů Anny Steinbachové a Pavla Wagnera, kterou spojuje nejen vyšetřování vražd.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , VendetaOriginální název:
Das Haus der Toten, 2016
Hrůzný nález ostatků zavražděné ženy a ještě jiných. Tak začíná další setkání s vyšetřovatelkou Annou a knězem Pavlem.
Na pozadí tu je i vztah nevztah Anny a Pavla.
Také nečekaný audit diecéze a problémy s klientkou vily Sabine. Také bývalý manžel Anny si nezadá a vypustí ze sebe zlo na entou. Jenže tentokrát to nezasáhne jen Annu.
Majitel stavební firmy a místní rodák je dobrák, jeho žena se věnuje pomoci církvi.
Ale tentokrát je tu dost zla, na které Anna musí zareagovat. I když dostává na frak, rozhodně se nedá lacino. A navíc nesnáší rychlé soudy a rychlé řešení problémů. A také to, když někdo týrá psa, co není schopen se už bránit.
Láska, přátelství, nepodmíněná pomoc bližním, víra ve spravedlnost v jakékoli podobě, na druhé straně zlo v různých podobách.
Lze díly číst jednotlivě, ale hrdinové se vyvíjejí, proto za mě doporučuji číst popořadě.
Kniha se četla dobře a rychle.Nepostrádala napětí.Vadí mi tam neustálé napadání Anniným manželem a homosexualita.....Zachráněný vlčák skvěle......Jdu na zatím poslední díl?
Zatím žádný díl ještě nezklamal..má to šmrnc, rychle se to čte..a osobní linka mezi Annou a Pavlem je skvělá....
Už pátý díl, kde Anna a Pavel bojují nejen se svými city, ale i se zločinem.
Když dělníci najdou zazděnou mrtvolu ženy, která tam evidentně je již nějaký ten rok, jsou všichni v šoku. Oč je to horší, když se zjistí, že v kufru, který je nalezen spolu se ženou, se naleznou ostatky malého dítěte.
Kdo je ona žena a komu patří malé dítě? A proč ji nikdo nehledal?
Anna s Pavlem se vrhají do tohoto případu po hlavě a ani tady nikoho nepřekvapí, že opět dostanou přes zvědavé prsty.
Jenže čas běží a mrtvola nemá své jméno.... za to podezřelých přibývá a s nimi i jeden nový přítel.
Podaří se odhalit identitu matky a jejího batolete? A co viník? A jaké následky bude mít toto odhalení?
Ani v tomto díle nechybí linka Annina bývalého (a příšerného) muže, který má v péči jejich dceru, ale zároveň má po svém boku uznalou a rozumnou ženu, která..... ;)
Z ľudského hľadiska naozaj najhorší prípad, ktorý Anna s Pavlom vyšetrovali.
Nechutná poprava zaživa, ktorá ostala ukrytá 20 rokov!
Kto to však mohol byť? Ale zviera v ľudskej koži?
Dej bol opäť rychly a bezvadny a teda sa musim priznať, že i napriek brutalite ma viac zaujimalo čo tá Anna s Pavlom?
Mám moc ráda tuhle sérii a myslím, že i tento díl se velmi povedl. Jen jsem očekávala trochu jiný konec. Musím ale uznat, že nakonec se mi takové vyústění zamlouvá. Ne vždy všechno vyřeší světská spravedlnost.
Moje první setkání s autorkou a podle všeho jsem si v knihovně zrovna vybrala nejnovější titul . Díky tomu jsem měla potíže zjistit kdo je kdo a proč se to odehrává v prostředí fary . Prostě jsem neměla ten potřebný úvod . Až později jsem zjistila ,že " úvod " je až na samém konci knihy . Nicméně když jsem se trochu zorientovala , příběh se četl jedním dechem , svižné , zajímavé .
Autorka opět nezklamala. Příběh je svižný, skvělá zápletka, do konce se nedá úplně odhadnout rozuzlení.
Za mne opět dobrý příběh. Když odpočítám prázdné stránky po řadě kapitol, tak to vyjde na cca 200 stran, což je krátké svižné čtení. Těším se na další příběhy.
Jsem ráda, že jsem se již popáté mohla setkat se sympatickou Annou a sympatickým Pavlem.
Vraha jsem odhadla správně. Což mě potěšilo.
Dále mě i potěšilo to, že jsem i správně odhadla chování jedné postavy. Myslím, že čtenáři vědí. Šmarjá, jak ta mě štvala po celou dobu.
Doufám, že se dočkáme dalších dílů.
Dlouho jsem váhala s dalším dílem, ale mně prostě postava Anny nesedí. První hvězda za zbytek postav a druhá za to,že zachránila Prince
Zatím poslední přeložený díl, ale nejlepší.
Potěšil mě návrat k postavám z předchozích dílů a vývoj jejich osobností, stejně jako života hlavních postav.
Tentokrát jsem až do konce nevěděla, kdo je pachatel a o to víc mě kniha bavila.
Právě osobní linky hrdinů zůstávají trochu otevřené, takže doufám, že dojde k přeložení ostatních dílů, protože tahle série je opravdu skvělá a moc mě baví! :)
Bohužel tento díl byl pro mě zklamáním. Nevím, jestli jsem od přečtení prvních dílů už přečetla tolik detektivek, ale autorka nepřišla vůbec s ničím novým. Ani vztah Anny a Pavla mě v tomto díle vůbec nebavil, naopak mě spíš rozčiloval. V celé knize mi chybělo napětí a hodně věcí mi přišlo prvoplánových. Vraha jsem odhadla někde v polovině a u samotného závěru mi uklouzlo "To jako vážně?!".
Přinesl mi Ježíšek a musí říct že další skvělý díl správně zamotaný,napínavý sice jsem uhodla kdo to byl ,ale i tak supr čtení
Jak mně se po této partičce stýskalo. Přijde mi, že každý díl je o kousek lepší a to jsem k těm předchozím neměla výtky.
Přečetla jsem knížku na jeden zátah a jsem na sebe naštvaná, protože bůhví, kdy bude další díl pro český trh dostupný.
Nový příběh a jeho zločin se stal už před spoustou let a nyní je na Anně a Pavlovi, aby jej uzavřeli. Vyšetřování má spád, kolem ústřední dvojice je živo a mají vůbec klacky, které jim někdo hází pod nohy, něco společného s vyšetřovaným případem ?
Kdo má tuto sérii rád, brzy se všechno dozví :) .
A mně nezbývá než zase čekat ....
vraždy brutalita soukromý detektiv
2018 | Ráj mrtvých dětí |
2019 | Slzy mrtvé jeptišky |
2020 | Duše mrtvých nemluví |
2022 | Marné prosby mrtvých |
2023 | Tajemný dům mrtvých |
Pátý případ nesourodé dvojice vyšetřovatelů Anny a Pavla, kterou spojuje nejen vyšetřování vražd.