Tajemný smaragd
Meagan McKinney
Londýn, Karibik a tak podobně, 1818. Osiřelá Aurora se ocitá na palubě pirátské lodi a poté i v náručí pohledného korzára Vashona. Ten se chce zmocnit nejen mladičké dívky, ale i vzácného smaragdu, k jehož úkrytu zná Aurora cestu.
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1998 , Ikar (ČR)Originální název:
Till Dawn Tames the Night, 1994
Moc krásný příběh. Od této autorky jsem toho četla více ale musím říct že to je jedna s těch nejpovedenější knížek jaké napsala. Věděla jsem že autorka píše skvěle ale něco takového jsem opravdu nečekala. Je to kniha plná nečekaných zvratů, tajemství a lásky. Najdou se tam jak chvíle romantické tak i bojovné. Určitě se k tomu ještě vrátím, vřele doporučuji.
Za posledné kapitoly odoberám jednu hviezdičku , inak knižka bola akcno-romantická , taká ktorú mozem doporučiť pre čitateľov tohoto žánru , nesklame , za mna 4*
Vyřazeno z fondu knihovny v lázních, stála pár korun, šílený devadesátkový obal doslova odrazoval (proboha, kdo to vymýšlel?!) a po přečtení anotace jsem si říkala - "oukej, oddechová kravina, vypnu a půjde dál". Ale teda... zhltnuta na jeden zátah a ráda si ji v budoucnu přečtu ještě jednou :-) Knížka je důkazem, že i na klišé zápletce se dá vystavět velice dobrý příběh s propracovanými postavami, které se vyvíjejí postupně a vcelku uvěřitelně. Navíc se odehrává v zajímavém prostředí, je dynamický, lehce a citlivě se dotýká dobových reálií, což opět podporuje uvěřitelnost. Několik stran uprostřed a ke konci, popisujících sblížení hlavních hrdinů, jsou perličkou na dortu :-)
príbeh patrí medzi moje srdcovky, mne sa páčili obaja hrdinovia, opis Vashona v prológu ma doslova uchvátil, mňam, to bol chlap, presne takýto hrdinovia robia knihy nezabudnuteľnými, pamätná je aj scéna v guvernérovom sídle, ktorá končí milovaním.. príbeh bol miestami fajn vtipný, veľmi sa mi páčia aj slová a citáty, ktorými autorka rozdeľuje časti knihy a uvádza ďalší dej, časť na ostrove v jeho dome mi pripomína dej v knižke Rozkvetlá orchidej od Haganovej, tam je hrdinka tiež ,,väznená,, a obdarovávaná krásnymi šatami :)
Upřímně jsem vůbec nepochopila, proč byl ten smaragd tak důležitý, když neměl žádnou skutečnou moc. Autorka se ani nenamáhala s vysvětlením, proč ho Aurořin otec ukradl. Zmatená jsem byla i z toho, jak je možné, že může titul přejít na nevlastního bratra, který je neurozeného původu. Navzdory tomu, že McKinney umí popsat muže přesně podle mého gusta, Vashon mě nijak zvlášť neoslovil a Aurora mi především ze začátku lezla na nervy. Většinu knihy se ani nic neděje, protože jsou stále na lodi. McKinney umí rozhodně lepší, tohle je její podprůměr.
Knihu jsem četla nezvykle dlouho. První dvě třetiny se to totiž tak nějak táhlo a nudilo mě to. Ale jako by s prvním milováním to pak dostalo spád.
Kniha byla hezká, jen se trošku hůře četla, autorka umí napsat i příběhy, které se čtou sami...
Korzár Cashon to nemá se svými cíly snadné, chce smaragd a částečně i mladičkou dívku. Smaragd má hodnotu trvanlivější, mladičká dívka je hodonty nejisté.
1995 | Lvi a krajka |
1995 | Polibek ďábla |
1997 | Krásná je růže |
2000 | Z temné noci |
1997 | Keltská věštba |
Jedním slovem nádhera, knížka se mi moc líbila. Tajemství kolem Vashona se mi líbilo, neústupný, bezohledný. Aurora je velmi nevinná a světem nepoznaná, ale dokázala prokázat i odvahu.