Tajemství sedmi ještěrek

Tajemství sedmi ještěrek
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541862/bmid_tajemstvi-sedmi-jesterek.jpg 3 86 86

Tara série

1. díl >

Tara stojí ve své kariéře soukromého detektiva před prvním případem a hned jde o několikanásobnou vraždu. Dům U Sedmi ještěrek patří staré paní Florianové, jež v něm vládne železnou rukou. V domě žijí její krásné a slavné vnučky s rodinami. K hrůze všech náhle začnou obyvatelé jeden po druhém umírat. Dokonce i policie chápe, že vrahem musí být někdo z domu. Jenomže kdo? A proč si vybírá zrovna ty bezproblémové obyvatele, když je tu několik jedinců, kteří ostatním neskutečně pijí krev? Taře hází klacky pod nohy nejen podezřelí, ale i policie - zejména pak inspektor Myška, se kterým má Tara několik let nevyřízené účty...... celý text

Přidat komentář

Abikk
06.08.2024 audiokniha 2 z 5

Jako většina hodnotících musím dodat, že to bylo dost blbé. Soutěžící Xena s Mr. Beanem, to mi z toho vzešlo, až na to, že u Mr. Beana se zasměju. Naštěstí je kniha krátká a necelých 6 hodin přednesu mne donutilo doposlechnout. Pokud bude druhý díl jako audiokniha zdarma v klubu audiotéky, zkusím mu dát šanci. Alespoň vím, co mne může čekat :o)

Snílek1980
06.08.2024 4 z 5

Bavila jsem se. Svým způsobem mi to připomínalo spíš parodii na klasické detektivky, ale vlastně to nebylo na škodu. Hrdinka je lehce egoistická superžena, ale stejně si v průběhu čtení získala moje sympatie. Příběh rychle postupoval vpřed, nikdo se tam s ničím nepáral (ani s vražděním). Navíc jsem často byla překvapovaná a nejvíc mě dorazila poslední věta. Takže ano, s radostí se vrhnu na další díl.


Vesmich
05.08.2024 4 z 5

Rozhodně jsem se bavila! Závody se konají v ledasčem, takže proč ne ve vyšetřování, morduje se tam osto6 a nikde žádné zbytečné emoce a rozpitvaniny něčích pohnutí.S Tarou je sranda, s policajty taky a celá rodina Florianů a ostatních ještěrčích přivdanců je panoptikální! Když se ještě přidá Tařina rodina , je to takový mix Čtyři vraždy stačí, drahoušku a Nicka Cartera s komisařem Ledvinou po boku, jak stíhají Ruperta von Kratzmar a jeho Adélu, co se chystá povečeřet. Inu a ta knižní obálka, jak je už v této edici zvykem, je pekelná.

Hzjena
04.08.2024 audiokniha odpad!

(SPOILER) No páni a dámové tohle bylo teda něco... Pod komentáře od marlowe a Aghatte se mohu podepsat BTW

Ani nevim kde začít. Asi na začátku, když přišla na scénu Nejlepší detektiv na světě Tara Užaninevimjakdál (nedělám si prdel, takhle doslova a bez nadsázky jí paní autorka uvedla [chechty chechty]), tak jsem měl chuť audioknihu okamžitě vypnou a najít jinou, ale raději jsem se podíval sem, abych věděl co a jak. Zjistil jsem že série s Tarou má vzestupnou tendenci, proto jsem dal autorce šanci a doposlouchal to. Byl to teda porod, to vám řeknu...


Asi v polovině knihy mi došlo že paní autorka bude nejspíše zamindrákovaná extremistická feministka, která asi neskousla fakt, že muži jsou špičkami v drtivé většině oborů a povolání, proto napsala to co napsala. Co jsem totiž z knihy pochopil je to, že naopak ženy jsou nejlepší ve všech oborech [opět chechty chechty] ať už je to detektivování, malování, patologie, výzkum atd. atd., přičemž muži jsou pouze ješitní budiž k ničemové, troubové, neschopní ťuňťové, egoističtí namachrovanci kteří akorát zastiňují tak schopné, krásné, skvěle upravené a talentované ženy. Samozřejmě je díky tomu kniha plná dogmat, jako třeba, že policisté by nenašli ani díru do prdele i kdyby jim Tara přinesla mapu, nedokážou bez manuálu zapnout počítač atp.

No prostě žluklý feministický hnis, který ani není dobrou detektivkou, aby si to mohl dovolit. Hlavní hrdinka jen jezdí ve svém Porsche z místa na místo, ukáže bouchačku a každej jí vyklopí i datum narození, velikost penisu a jméno babičky za svobodna, to vše v deseti minutovém monologu a přitom ani nemusí vytáhnout průkaz. Postavy se chovají nelogicky (to že umřela malá holčička opravdu nikoho nezajímá?), v ději jsou díry jak v ementálu a při popisu Eduarda snad každému hned došlo že je to gay. Postup vyšetřování neexistuje, jenom na konci přijde skvělá, úžasná, nejlepší Tara s tím, že už má jasno...


Jediná výhoda je že audiokniha je krátká a torturu má čtenář rychle za sebou, ale mít to ve fyzické formě, tak po dočtení na knihu plivnu a hodím jí do kamen...Chtěl jsem dát původně dvě hnisající hvězdy, ale teď když to píšu a vidim že má kniha 65%, tak letí do odpadu, kam patří...

renefer
04.08.2024 2 z 5

Tady jsem slapla vedle. Nemam rada, kdyz se spisovatel obraci primo ke ctenari, tak nejak mi to narusuje linku pribehu. Dalsi problem je Tara. Kdo je to, ze ji vsichni znaji a vsichni se ji obavaji? Soukromy detektiv nebo vnucka mafiana Luigiho. Dobre, dejme tomu v Italii ale v Cesku?? Navic vysetrovani pojate jako zavod dvou skupin policie, z nichz jedna si najme prave Taru? A takovych hlouposti je tam vic. Zrejme se jedna o nejakou krimi komedii, ale neni to uveritelne ani jako krimi ani jako komedie.

Honzin
15.11.2023 4 z 5

Čtivé, neskutečné a Tara je nejspíš Chuck Norris.

ivoiro
18.10.2023 3 z 5

Asi takhle. Na speciální knižní cenu to dílo určitě není. Nicméně, pro chvíle volna a pohody se hodí.

iveta3689
14.09.2023 4 z 5

Fajn detektivka, svižný děj, uvěřitelné postavy.

Modrina
16.08.2023 2 z 5

Moje první setkání s Tarou bylo v Poslední modlitbě a dost se mi to líbilo. Další knihy jsem taky přečetla moc ráda. Chtěla jsem si doplnit začátek, tak jsem si pořídila i první dvě knihy. No, číst tuhle jako první, nevím, jestli bych se ke třetí vůbec dostala. Postava Tary mě neštve, je poměrně zábavná. Ale celý příběh byl takový nějaký rozdivočelý. Paní Černucká se prostě učila psát. A podle mého soudu - naučila. :)

Aghatte
21.11.2022 1 z 5

(SPOILER) S knížkou jsem se trápila snad týden, několikrát odložila a zase se vrátila, jen abych zjistila, kdo je vrah. Nenapadl mě nikdo. Já sama bych zavraždila Taru hned v úvodu, kdy se nám představila v celé své kráse a skvělosti.
Tak jako většina nevím, zda je to parodie, nebo to má být 007 počesku a požensku, pak je to ovšem trapné.
Vztahy v té rodině, takový mikrokosmos narušených jedinců, kt.maji prachy, ale štěstí si za ně nekoupí.
Obsahuje spoilery! : Nevěřím spoustě věci, nejlepší patoložka na světě ( a druhá nejlepší žena po Taře ) by poznala, že nedošlo k žádnému styku, tajné vztahy by neutajil nikdo, po narkoze se neprobudíte až další den, nejde si vybrat pohlaví u dítěte, neutajil by se vlastník Klidného stáří, Eduard by neutajil svou orientaci…atd.
Nebavil mě výčet uměleckých děl ani majetku.
Kdyby ta kniha nebyla napsána namachrovaně, neustále mě neoslovovala jako čtenáře, a vyšetřoval to někdo jiný než Tara a jeji protiklad Myška, byla by to slušná detektivka s dobrou zápletkou.
Otec, po té, co se dozví, že zavraždili jeho jedinou 10 letou dceru, řekne: “Týjo, Ty se máš, Tebe vyslýchá taková sexy krásná policistka, a já měl takového blba…” takže asi v tomto duchu celá kniha.

postrach
09.03.2022 4 z 5

Ty rodinne vztahy!Neoriginalni napad
Scenar na detektivku.Kniha se cetla dobre.

Emil259
13.01.2022 1 z 5

Zpočátku jsem myslel, že to je vtip - strašné.

jana9877
29.09.2021 5 z 5

Za mě přehledné, nic složitého v čem se člověk ztrácí...a zápletka zajímavá až do konce. A česká jména:)

pepa4081
28.07.2021 3 z 5

Co se týče faktů, je to taková nepravděpodobná slátanina. Knížka se mi nicméně dobře četla, takže ji mohu doporučit jako slušný průměr.
Uspokojivé.

akinomV
17.07.2021 4 z 5

Už jsem přečetla víc dílů této série, ale první díl mi nějak unikal, takže jsem se k němu konečně přes knihovnu dopracovala. Jelikož už znám pokračování, tak musím říct, že je to slušný začátek série. Čekala jsem oddechovou detektivku, kde nebude moc brutality, ale bude i legrace a to se mi dostalo. I když tu vidím spíše vlažné komentáře, já byla s knihou spokojena. Zvlášť když vím, že ta další pokračování budou lepší a lepší :-)

kolacky
13.05.2021 4 z 5

Trochu za vlasy přitažené - děda Luigi a tak - ale dobře se to četlo.

rafan65
16.09.2020 4 z 5

Moc pěkná kniha. Tara je super prostě opravdu dobrá detektivka. Jsem zvědavý na další případy které bude Tara řešit a určitě to nebude nuda.

jprst
07.06.2020 1 z 5

Hodně nepovedená parodie na detektivku.

chanahd
07.03.2019 3 z 5

Sice v tom není ani kousek reality, ale čte se to dobře, rychle... Prostě zábava. Jen tedy Tara je velmi nepříjemná osoba.

olívoil
24.02.2019 5 z 5

Mám ráda krátké detektivní příběhy. Tento byl trochu delší, ale o to zajímavější. Hlavně závěr formou Agathy Christie a jejího Hercula Poirota, tedy vysvětlení, jak to opravdu bylo. Těším se na další autorčinu knihu.