Taková normální kuchařka
Zdeněk Pohlreich
Už dlouho jsem chtěl udělat kuchařku z obyčejných jídel a surovin pro každého - Takovou normální kuchařku s recepty, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí. Takové recepty, které má ráda a rozumí jim většina z nás a ze kterých se i každý spokojeně a chutně nají. Ani já doma nevařím jinak – hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádá věda. Kniha je souborem jen hlavních jídel a variací omáček, které můžete různě kombinovat. Obsahuje i několik receptů, které ukážou, jak zužitkovat to, co se zrovna nespotřebovalo a co lze použít i další den. A také vám poradí, jaké suroviny mít doma skladem, aby paleta toho, co si doma můžete uvařit, byla co nejširší. Čím dál tím víc mi připadá, že to, čemu se říká normální, ve společnosti dramaticky vymírá a stává se nenormálním. Pokud se mi s touto knihou podaří rozšířit repertoár vašeho každodenního normálního stravování, budu moc rád.... celý text
Přidat komentář
Kuchařka se mi osobně velmi líbí, především obrázkové zpracování na posledních stranách, kde si člověk pouze prohlédne fotografie veškerých receptů a rychle se tak dokáže rozhodnout na co má chuť a nemusí pro to listovat celou kuchařkou.
Protože rád vařím, ovšem mi chybí fantazie a občas inspirace tak rád sáhnu po dobré kuchařce. Tahle kuchařka Zdeňka Pohlreicha se mi líbí, protože zde najdete jednoduché recepty z dostupných surovin a dobře popsané postupy při vaření. Součástí jsou i krásné fotografie.
Toto zde dlouho chybělo!
Normální, ale technický perfektní vaření z výběrových surovin. Recepty jsou osvědčené, do detailu vyzkoušené a tak prostě fungují.
Bez zdánlivě pitoreskního zdobení a bez absurdit pseudomoderní gastronomie.
Nevím, jak to ten Zdeněk dělá, ale prostě cokoliv, opravdu cokoliv uvařím z těch jeho kuchařek, je prostě výborné. Výjimkou nejsou ani jídla z této kuchařky, navíc stačí jen pár běžných surovin a trocha času. Vím, že Česko se rozděluje na ty, co ho milují a na ty, co ho nenávidí, ale že svému řemeslu rozumí, je prostě fakt, ať už je Vám sympatický či ne.
Kuchařky Zdeňka Pohlreicha kupuji synovi pod stromeček, na jeho výslovné přání samozřejmě. A tuto, po mém pečlivém prostudování, dostane určitě také. Je opravdu skvělá, je opravdu normální. Recepty jsou připravovány z běžných surovin, nejsou to žádné speciality, je nádherně zpracovaná, opravdu radost pohledět. Oceňuji její praktičnost a ukázku toho, co je dobré mít doma v zásobě, aby člověk mohl vytvářet zajímavá a přitom jednoduchá jídla. Takže pokud máte kuchařky rádi, může být tato TAKOVÁ NORMÁLNÍ KUCHAŘKA například krásným dárkem na blížící se Vánoce.
Ze sledování Zdendových pořadů jsem vždycky dostal hlad,a vždycky jsem si něco takového chtěl také uvařit,ovšem vždycky k žádnému vaření nedošlo,buď nebyl čas,suroviny...když jsem ale jednoho krásného dne dostal tuhle knihu tak jsem měl pocit že jsem snad MasterChef.Uvařit dobré+chutné jídlo je docela výzva když ještě nechci být u sporáku celej den.Ovšem s touhle knihou se všechno změnilo.Všem doporučuji,protože neznám kuchařku která by byla tak jednoduchá a přehledná????
Pan Pohlreich určitě umí vařit a jídlu rozumí. Jeho jídla mě vždycky lákala, ale zhavarovala jsem na tom, že vyžadovaly horu času a suroviny, které jsem nemohla sehnat ani ve velkém městě.
Proto mě Taková normální kuchařka hrozně překvapila. Je perfektní, každý recept se dá uvařit a jsou tam dostupné suroviny. Z této knihy vařím nejčastěji, i do krabiček do práce.
I ostatní, kdo chtěli kuchařku ukázat nevěřili, protože měli zafixováno, že Pohlreichovy kuchařky jsou moc komplikované.
Doporučuju všemi deseti.
Akorát porce mi přišly malé. A spíše než pro 4 byly jsou pro 3.
Skvělá kuchařka, která opravdu slibuje to, co hlásá - "taková normální kuchařka". Recepty jsou opravdu "normální" z běžně dostupných surovin. Od Pohlreicha dle mého názoru zatím nejlepší kuchařka :)
Bezkonkurenčně nejlepší Pohlreichova kuchařka - alespoň pro mne. Pár jeho knížek už v knihovně mám - a co si budeme povídat - spousta receptů je "nedostupná". Ani né tak kvůli náročnosti přípravy, ale je náročná na suroviny. Viz "Lehká kuchyně" na první pohled až primitivní recept, ale pak vidíte ten "milion" ingrediencí :-( Jakoby obyčejný salát, ale kvůli surovinám by vás vyšel na nekřesťanské peníze. Ovšem ale "Taková normální kuchařka"! Mám jí prolistovanou skrz na skrz a skutečně absolutně každý recept je "proveditelný" - jednoduché, snadné, pár surovin - naprosto běžně sehnatelných! Ano, najde se tam pár náročnějších receptů, ale v naprosté většině jde o jídla složená z pár ingrediencí. A že se jen při pohledu na ně sbíhají sliny , to ani nemusím zdůrazňovat :-) ..Zatím jsem vyzkoušela domácí rybí prsty s bramborovou kaší a co Vám budu povídat - nebe v hubě :-) Těším se, až vyzkouším všechny ostatní recepty :-)
Autorovy další knížky
2013 | Vařte jako šéf |
2020 | Super jednoduše |
2019 | Taková normální kuchařka |
2010 | (Prostřeno) bez servítků |
2017 | Kulinárium |
Takovej normální přístup k jídlu. Jednoduché vaření a hlavně normální suroviny. Kuchařka má také skvělý úvod, kde se dozvíte, co by tak měla obsahovat domácí spižírna. Skoro nic z toho jsem nikdy v zásobě neměl, ale jednou to vyjde :D