Tatínku, ta se ti povedla
Zdeněk Svěrák
Pan Šíma dostal doma důležitý úkol: vyprávět každý večer svým dětem pohádku. Dříve jim vyprávěla maminka, ale protože jí nezbývalo mnoho času (v domácnosti je vždy co na práci), převzal její úlohu tatínek. On by nejraději pohádky četl, jenže Petřík a Petruška s tím nesouhlasili. Vyžadovali takové, jako byly ty od maminky: o zdánlivě obyčejných věcech kolem nás. A to není vůbec jednoduché!... celý text
Když byly synovi asi 2 roky, četli jsme ji tak často, že ji umím zpaměti... :D
Rádi se k ní i po letech vracíme, což je fajn, když ji " čtu" můžu mít večer zavřené oči :D ...
* Milá dětská knížka s originálními pohádkami. Také zrovna nemám velké vypravěčské nadání, takže tatínka naprosto chápu:)
Pan Zdeněk Svěrák je prostě tutovka a jistota, že půjde o inteligentní příběh s takovým tím lidským teplem. Kniha je plná laskavého humoru, tak svěrákovsky typického, ale bohužel docela kraťoučká. Těch pohádek mohlo být klidně více. :) 90%
Zábavné a příjemné čtení, jak jsme od pana Svěráka zvyklí. Bavilo nejen moje vnučky, ale i mne.
Knihu jsem přečetla asi tak za 20 min. a u toho jsem se asi tak 50. zasmála. Kniha se mi moc líbila a můžu jen doporučit.
Parádní knížka! Vtipný příběh a jako vždy skvělé ilustrace mého oblíbence Adolfa Borna. Patří ovšem k těm knížkám pro děti, které si možná ještě víc užijí jejich rodiče. Malým čtenářům (či posluchačům) se líbí příběh, dospělí ale ocení i slovní hříčky a lehký sarkasmus. A v tom je pan Svěrák prostě mistr.
Jedna z nejoblíbenějších pohádkových knih mého dětství, která (troufám si říct) může obohatit i spoustu dětí dnes. Není nad kvalitní pohádky :)
Moc milá jednohubka. Já jsem se při čtení smalá tak, až mě rozbolela bránice. Svérákův humor je naprosto okouzlující a jeho hraní si s českým jazykem nemá sebemenší chybičku. Maminčina nejdelší věta mě dostala do kolen. V tomhle se musí najít každý. Vždyť je to jako s Bakaláři. Díky této milé knížce se ze mně stal zase předčítač.
"Pan ucitel" jak mu doma rikame opet nezklamal. Napadite, ftipne a ctive. Kluci i ja spokojeni.
Při úklidu dceřiny knihovny mi padla do rukou tato skvělá knížka. Svého času ji můj muž musel naší dceři předčítat opakovaně. Tak jsem si na chvíli sedla a knihu si po letech znovu přečetla. A opět musím konstatovat, že se dceři vůbec nedivím, že ji měla ráda. Je to milé a vtipné povídání, jaké umí navodit jen pan Svěrák. Jeho rukopis je zde čitelný, kdo ho zná, tak ho pozná. Doporučuji malým i velkým jako milé zastavení v tomto uspěchaném světě.
2013 | Po strništi bos |
2000 | Dobytí severního pólu |
2008 | Povídky |
2011 | Nové povídky |
2009 | České nebe |
Úžasná kniha plná humoru, ale nic jiného jsme od pana Svěráka nečekali;-)