Temné ozvěny
Loreth Anne White
Temné vábení série
< 2. díl
Když policistka Rebeka Northová opustila své rodné venkovské městečko, slíbila si, že už se nikdy nevrátí. To však změnila zdánlivá sebevražda jejího otce. Podle oficiální zprávy se policista ve výslužbě Noah North zastřelil, po tom, co převrhl lampu a zapálil svůj odlehlý srub. Ale Rebeka odmítá uvěřit, že si na život sáhl sám. Aby dokázala opak, potřebuje pomoc Ashe Haugena, muže, kterého kdysi opustila. Rebeku a Ashe však spojuje víc než jen zlomená srdce. Je mezi nimi něco temnějšího, co se během vyšetřování znovu probouzí k životu. Stopy je zavedou do domu Olivie Westové a její dvanáctileté dcery Tori, která má velké problémy. Dívka ví o vraždě víc, než si kdo dokáže představit, ale je příliš vyděšená, než aby řekla jediné slovo. A když se z minulosti vynoří chladnokrevný vrah, Rebeka a Ash se začnou obávat, že přežít svá vlastní tajemství bude možná ještě těžší.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , VendetaOriginální název:
The Dark Bones, 2019
Poté co autorka ubrala na erotice, vznikl vyvážený napínavý příběh se sympatickými postavami. I když je děj zasazen do stejného prostředí a ročního období a objevuje se v něm i několik známých postav, je to zcela jiný příběh a mně se líbil víc než první díl.
Výborný thriller, odehrávající se opět v zimním období,což dodává příběhu ještě temnější už tak mrazivou atmosféru.Temné ozvěny se mi líbily asi ještě trochu víc než Temné vábení.
Thriller,jak má být.Za mne úžasné čtení.I když při čtení sedíte v teple,pociťujete zimu,která je krásně vykreslená ,spolu s napínavým dějem,kdy se nemůžete dočkat,jak to asi dopadne,vám samým napětím mrazí.Vřele doporučuji.
Nejdřív jsem si myslela, že už jsem knihu četla. Potom, že jsem asi blázen a až pak mi došlo, že je to "pokračování" knihy Temné vábení:) Super čtení! Těžko se mi kniha odkládala, když už jsem neviděla. Jen to překladatelčino "bysme" a ignorování pravidel dělení slov na konci řádku mi vadilo. Ale za to autorka nemůže.
Joo, spokojenost byla, ale předchozí díl si mě získal víc.
Zápletka promyšlená, vyšetřování napínavé, mám ráda nebezpečné pátrání na vlastní pěst, atmosféru autorka vykreslila báječně, líbily se mi kapitoly, které nabízely střípky událostí 20 let staré a hlavní postavy mi byly sympatické. Jestli tahle série bude mít pokračování, ráda si přečtu další díl, ty příběhy z kanadského prostředí mě fakt baví!
Super!! Ještě lepší než první díl!! Byla jsem napnutá jak kšandy :-D
To je thriller, jak má být - napětí, mrazení v zádech, strach.. Navíc se příběh odehrává v drsné zimní krajině - v kanadské divočině.. Venkovské městečko, na úpatí hor, kde jsou jen rozlehlé ranče, lesy, a tuny sněhu..
Tak toto bol dokonalý thriller. Malo to všetko. Pochmúrnosť, mrazivosť, napätie a hlavne strach. Určite neodporúčam čítať niekde na samote a v súkromí. Autorka vás neustále drží v napätí. Stále nové odhalenia, kde vám celý čas ide hlavou, že kto je vrah. Každým ďalším podozrením hádate niekoho iného. Môj typ nevyšiel. Dokonale skĺbila prehrešky ľudí a po dvadsiatich rokoch všetko odhalila. A čo sa týka romantiky v thrillery, mne osobne to vôbec nevadilo. Mám rada oboje, tak prečo nie.
Po první knize jsem si musela přečíst hned tu druhou. Styl psaní autorky se mi moc líbí a i když se tato kniha odehrává na stejném místě a jsou tam okrajově i stejné postavy, je to úplně jiná kniha než byla ta první.
Příběh se mi moc líbil, také zvraty, i když nebyly tak obrovské jako ty v první knize, i tak mě překvapily. Každopádně ráda bych věděla, jak to nakonec dopadlo s Rickyho mámou, jestli si vybrala jeho a jeho sourozence, nebo ne.
Jediná věc, kterou můžu knize vytknou je, že tam bylo moc postav a jmen a někdy jsem se v tom ztrácela. Jinak ale skvělé čtení.
(Pozor možný SPOILER!)
V žánru thrilleru všechno, co má v názvu či anotaci slovo temné, mě spolehlivě naláká.
I toto byl dobře napsaný thriller - měl náboj, promyšlený příběh, mrazivou zimní atmosféru, napětí, navíc i romantickou linku (i když té bych možná přece jenom trochu ubrala), prostě jinak měl všechno, co je u tohoto žánru třeba.
Jediná drobnost, co mě trošku (ale opravdu jen trošku) zklamala, byla osoba pachatele. Možná jsem nečetla dost soustředěně a něco přehlédla, ale chyběly mi v průběhu čtení aspoň nějaká vodítka nebo náznaky pro odhalení jeho totožnosti, které by aspoň trochu naváděly mé soukromé detektivní pátrání. Autorka zřejmě naprosto cíleně vedla úvahy o možných pachatelích úplně jiným směrem, předpokládám, že kvůli žádanému momentu překvapení. Zvraty a šoky u point thrillerů mám velmi ráda, ale tady to pro mě prostě byl zvrat až moc násilný.
Jen proto o tu jednu hvězdičku méně.
Tato kniha mě ale dost nalákala i na přečtení prvního dílu o postavě Olivie Westové, jejíž příběh z minulosti byl v této knize zmíněn. Tak jsem zvědavá.
Jinak velice slušně otevřená série. Snad v ní bude autorka pokračovat.
Skvělé!
Tato paní autorka píše úžasně.
V knize je úplně všechno, co tam má být - napětí, výborná zápletka, překvapení, láska k přírodě a zvířatům, citlivost...
Dala jsem se na její přečtení ihned po Temném vábení a obě knihy vřele doporučuji, zbytečné psát cokoli dál. Jděte na to!
Miluju! Stejne skvele jako prvni dil. Skvele napsane, napinave, zadna hlucha mista, skvele bylo jak to navazovalo a prolinalo s prvni dilem. a ty krasny obalky! Doufam, ze bude dalsi dil.
Tak toto byla jízda! Vzhledem k tomu, že jsem prvnímu dílu dala 5 hvězdiček, nyní bych potřebovala o jednu více. Mělo to spád, žádná hluchá místa, z popisu zimní odlehlé krajiny mě mrazilo. A taky z toho, co se dělo. Vše promyšlené, propracované, uvěřitelné. Líbilo se mi propojení s prvním dílem a určitě by se mi líbilo i navázání dílem třetím. Doufám, že nás autorka překvapí.
(SPOILER) Kniha se mi velmi líbila, přečetla jsem ji jedním dechem, kromě detektivního příběhu mě zaujal i popis zimního počasí. Konec trochu přeslazený.
Druhá kniha v řadě, opět spokojenost! Jakože velká spokojenost ;). Napínavý průlet fest zajímavým dějem, zasazeno do neokoukaného a pro mě krásného prostředí, sečteno podtrženo fakt prima kniha, těším se na další počiny.
Po skvělém prvním dílu se mi moc líbil i díl druhý. Napětí, překvapení a k tomu jako bonus krásně popisovaná zima, temnota a život v ní.
Tak tohle byla rychlá četba jako již i prvního dílu. Nelituji koupi ve výprodeji. Kniha mě dostala už pri objednávání, jelikož první díl byl prostě wau. A tento? Nezklamal, příběh je od začátku až do konce plný překvapení, ano jsou zde místa kde si říkám to si děláš srandu ne, to autorce přeskočilo,to už je moc. Ale nakonec vše do sebe zapadá a má svůj konec.
Skvělé pokračování, ve známém prostředí i hrdiny, i když příběh nenavazuje na předchozí. Výborná zápletka, napínaví až do konce. Autorka ví, jak zaujmout čtenáře. Budu se těšit na další díl.
Za mě velká spokojenost, čtivé, napínavé a místy dojemné. Druhý díl se mi líbil moc a s chutí si přečtu další příběh od mé oblíbené autorky.
Jdu proti proudu, první díl se mi líbil trošku víc než druhý, ale přečtení rozhodně nelituju:)
Pro mě je to nejlepší kniha tohoto roku. Úžasný thriller se vším všudy, mrazivý, temný, drsný, skvělé postavy, úžasné popisy krajiny, pohlcující děj plný emocí, což u tohoto žánru takto vyvážené většinou nebývá.