Temné ozvěny
Loreth Anne White
Temné vábení série
< 2. díl
Když policistka Rebeka Northová opustila své rodné venkovské městečko, slíbila si, že už se nikdy nevrátí. To však změnila zdánlivá sebevražda jejího otce. Podle oficiální zprávy se policista ve výslužbě Noah North zastřelil, po tom, co převrhl lampu a zapálil svůj odlehlý srub. Ale Rebeka odmítá uvěřit, že si na život sáhl sám. Aby dokázala opak, potřebuje pomoc Ashe Haugena, muže, kterého kdysi opustila. Rebeku a Ashe však spojuje víc než jen zlomená srdce. Je mezi nimi něco temnějšího, co se během vyšetřování znovu probouzí k životu. Stopy je zavedou do domu Olivie Westové a její dvanáctileté dcery Tori, která má velké problémy. Dívka ví o vraždě víc, než si kdo dokáže představit, ale je příliš vyděšená, než aby řekla jediné slovo. A když se z minulosti vynoří chladnokrevný vrah, Rebeka a Ash se začnou obávat, že přežít svá vlastní tajemství bude možná ještě těžší.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2022 , VendetaOriginální název:
The Dark Bones, 2019
Čítala som prvý diel, ktorý sa mi veľmi páčil a tento som odkládala dlhšie, lebo som si myslela, že to bude priamo pokračovanie prvého diela a to nemám rada v tomto žánri. Ale nakoniec ma niečo k tejto knihe prilákalo asi nejaké ozveny. Ja som veľmi rada pretože po rozpačitom začiatku som sa začala orientovať a knihu osm hltala a čakala ako sa prípad vyvinie. V tomto prípade ide o prípad na malomeste, kde sa reči šíria rýchlejšie než telefónné pripojenie, čo sa niekedy hodí a niekedy je to viac na škodu. V tejto knihe je pretkaných niekoľko tajomstiev a sympatická Rebeka sa ich snaží jedno po druhom rozmotať a postupne si musí dávať pozor, čo komu povie. Mne sa kniha veľmi páčila a na konci knihy nechýbala ani chvíľka napätia a akcie.
Po nadšení z prvního dílu, jsem se hned pustila do druhého. A opět autorka nezklamala!
Jelikož je v knize opravdu hodně vedlejších postav, bylo trošku těžší si zapamatovat kdo je kdo. Ale jinak velice napínavý děj, zajímavé rozuzlení a až do konce jsem netušila pachatele. Příjemná je i romantická linka hlavních postav.
Lze číst i bez znalosti prvního dílu.
Mistrovsky napsaný,odvážný a napínavý thriller s drsnou,vynalézavou protagonistkou,který mě uchvátil a nechal na pochybach až do samého konce.
Tak tohle bylo zase něco! Tahle série je tak povedená, mrazivá, čtivá a není v ní nic co by tam nemělo být, nakde se tu i ta láska. To prostředi ve kterém je to zasaženo, no i kvůli tomu vám tuhne krev v žilách, k tomu přidejte neustálé napětí a máte luxusní thriller kterému nemám co vytknout.
Tak tohle byla čtivá a velmi napínavá paráda... snad ještě lepší než první díl. Oba jsem zvládla během necelého týdne a milovníkům thrillerů moc doporučuji k přečtení.
Povedená kniha. Zaujala mě víc než první díl a doufám, že bude další pokračování. Rozjezd byl sice takový pomalejší, ale pak už to frčelo :) Vůbec jsem netušil, kdo za tím vším stál, takže konec byl takový překvapivý a to mám rád
Rebeka Northová odešla před dvaceti lety z rodného města a rozhodla se už nikdy nevrátit. To se ale změní po smrti jejího otce Noaha. Rebeka nevěří, že spáchal sebevraždu, obzvlášť poté, co jí pár hodin před smrtí volal a naznačil jí, že odhalil něco ze starého policejního případu, který dosud nebyl vyřešen. Aby Rebeka odhalila pravdu, je nucena spojit se s bývalým přítelem, Ashem Haugenem. Mužem, který jí zlomil srdce. Během vyšetřování Noahovy smrti vycházejí najevo další a další temná tajemství. I taková, která byla příčinou zlomených srdcí jich obou.
Kniha je vyprávěna v er formě. Děj se odehrává převážně v současnosti, ale v několika kapitolách se při pátrání vrátíme i do minulosti. Hned úvodní kapitola vás nenechá na pochybách o tom, že atmosféra příběhu bude stejně mrazivá jako u prvního dílu. Pokud jste ho nečetli, určitě ho nevynechejte. V tomto díle se totiž vedlejšími postavami stávají Olivie, Cole a Tori a pro ucelení příběhu je nutné znát i ten jejich.
Během čtení máte pocit, že se spolu s Rebekou a Ashem brodíte sněhem, do těla se vám vlévá zima, úzkost a strach z nebezpečí, u kterého nevíte, odkud zaútočí. Přemýšlíte, kdo byl vrahem tehdy a teď a proč to těm dvěma nevyšlo, když jejich vzájemné city přetrvávají dodnes. Tu chemii totiž vidíte od prvního setkání a stává se silnější s každým miniaturním dotekem, který zároveň oba strašně bolí.
Upřímně nedokážu říct, který díl byl lepší. Autorka umí perfektně pracovat s gradací napětí, postupně vám přihazuje drobky do cesty a na konci vás úplně semele. Pokud jste milovníky thrillerů a nevadí vám lehký nádech romantické linky, která tu má své silné opodstatnění, za sebe oba díly obrovsky doporučuji.
Paráda! Je to už dlouho, co jsem četla první díl, takže jsem si musela ten příběh trochu oživit, protože jsem se trochu ze začátku ztrácela.
Každopádně to rychle odsýpalo, byla tam spousta otázek, které autorka ke konci vysvětlila. Prostě výborně napsané.
Moc dobře napsané pokračování. Nenásilně se znovu setkáváme s Olivijí a její dcerou Tori. Děj je stejně propracovaný a napínavý jako v Temném vábení. Rozhodně se z Loreth Anne White stala má oblíbená autorka.
Na rozdiel od iných autorov, v tomto pokračovaní série predstavuje autorka nové postavy a hlavní predstavitelia 1. dielu sú v ústraní. Kniha sa dá čítať aj bez znalosti prvej časti série.
Za mě propracovaný napínavý dej, pořad se něco děje, výborný thriller stejně jako jednička.
Tenhle díl ze začátku je takový průměr, ale vydržte jako já a budete odměněni velice podařenou detektivkou. Ale opravdu doporučuji číst sérii popořadě, protože pochopíte více a rychleji chování hrdinů z prvního dílů, kteří zde zasáhnou do děje.
Prvotní čin, krádež kořalky dvěma mladistvými se zvrtne, když se stanou svědky něčeho, co zprvu moc nechápou. Do města dorazí seržantka Rebeka, která váhala zajet za otcem, opilcem a konspiračním teoretikem. A náhle je pozdě a ona mu přijela zařídit pohřeb. Sebevrah. S touhle myšlenkou se ale nedokáže smířit. A ještě navíc tu potká muže, který jí kdysi zlomil srdce, a navíc byl údajně poslední, který viděl otce živého. A stále jí běží hlavou poslední slova otce, že tento muž Ash lhal a ona tehdy také.
A tak se Beky rozhodne vše prověřit, chce očistit otcovo jméno a pohřbít ho důstojně. Ale Ash a ani nikdo jiný její vyšetřování zrovna nevítá. Navíc Ash jí dává najevo, že nikdy na ni nezapomněl, ví, že tenkrát udělal chybu, ale moc by chtěl vše změnit.
Jenže zlo má jednu zásadní vlastnost, odmítá se jen tak vzdát, a je mu jedno, jestli jsou do toho zataženi děti či dospělí, jestli někomu ublíží, zničí pověst a podobně. Na druhou stranu pravda se také nevzdává, i když se hned neukáže, neznamená to, že si nehledá cestičku na povrch.
Velká zima, samý sníh okolo, odlehlé oblasti, víra, naděje, ale i strach a touha jít přes mrtvoly, to vše tu najdete.
I když bylo z mého úhlu pohledu velké napětí až ke konci příběhu, i tak jej hodnotím vysoko. Moc se mi to líbilo a budu doufat v další díl.
Stejně jako u prvního dílu jsem měla zezačátku problém se začíst. Ve finále se mi ale druhý díl líbil o něco více než ten první. Kvalitní thriller.
Kniha Temné ozveny je zručne napísaným a zaujímavým thrillerom, ktorý si ma získal svojou mrazivou atmosférou. Tak ako u prvej časti tejto série, aj tu sa mi páči jazykový štýl autorky a spôsob, ako dokázala vyvážene skombinovať temné a pôsobivé prostredie s tajomnou zápletkou príbehu. Napínavý dej s množstvom zvratov a neočakávaných momentov s dobre vykreslenými postavami ma dokázali udržiavať v napätí až do samotného konca.
Moc mě to mrzí, ale mě kniha moc nebavila. První díl byl skvělý,ale tady se děj, tak nějak táhl, nevím čím to je ,ale ani konec ve mě nevyvolal zvláštní nadšení . Velká škoda.
Druhý díl série Temné vábení je pokračováním stejnojmenného thrilleru. Netušila jsem, jestli bude přímo navazovat, každopádně některé z postav se znovu objeví.
Temnému vábení jsem dala pět hvězd s takovou trochu nejistotou, ale tady už takhle na začátku můžu propálit, že jsem si plným počtem naprosto jistá.
Pokud znáte krimi seriál Odložené případy a při čtení si v hlavě z knihy vytváříte film, tak se vám odeharje jeden z dílů. Střídaní minulosti a přítomnosti, rozplétání dvacet let starého případu a odkrývání tajemství obyvatel malého města mě naprosto uchvátilo.
Byla jsem několikrát velmi překvapená, wow momenty přicházely v pravý čas a všechny otázky byly nakonec zodpovězeny. Hrdiny příběhu jsem si rychle oblíbila a všechno bylo krásně propletené a zahalené tajemnem.
Malinko mě zklamala Olívie z prvního dílu. Tentokrát nebyla ústřední postavou, takže se objevila jen okrajově, ale chovala se vlastně na můj vkus dost hloupě a hlavně úplně jinak než bych čekala.
Nechyběly ani dojemné momenty a romantické zápletky, bez toho by to nebylo ono. Hltala jsem jedním dechem, tuhle knihu jsem si vážně užila.
5/5
Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme
Pokračování knihy Temné vábení. I další osudy hlavních hrdinů jsou vzrušující a plné nebezpečí. A navíc kouzelná, drsná zimní příroda tomu dodává krásnou atmosféru.
Stejně jako první díl i tento mě opravdu nadchnul. Od začátku má příběh spád, v knize je obsaženo vše podstatné a není zbytečně natahována. Až do konce jste napnutí, kdo je vlastně vrahem a stále přemýšlíte nad novými možnostmi, jak to vlastně tenkrát bylo. Hlavní postavy jsou sympatické a jsem ráda, že to mezi sebou nakonec vyřešili. Mám ráda tento styl knih a určitě doporučuji k přečtení.