Terapie těstem
Michaela Rau
Droždí, prefermenty, žitný kvas nebo lievito madre – pšeničný kvas původem z Itálie. To vše mohou být vaši pomocníci při slaném i sladkém pečení. Blogerka a pekařka Michaela Rau zná ty nejlepší triky z moderní pekařiny. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se inspirovat postupy, s nimiž se vám pečení vždy podaří. Pak se hned můžete pustit do některého z desítek lahodných receptů, se kterými okouzlíte chuťové buňky svých přátel i příbuzných.... celý text
Přidat komentář
Moc pěkná kuchařka, spoustu rad na pečení. Opravdu moc dobře popsány recepty. Nechybí samozřejmě i foto. Já doporučuji všem kdo chtějí něco víc od pečení.100%.
Kniha nabitá informacemi i recepty. Psaná velice srozumitelně a mile, autorka jako by si se čtenáři povídala :) Veliké množství fotografií - nejen u každého receptu, ale i v textu, pro představu.
Je to "bichle", kterou by měl mít doma každý koho zajímá kynuté pečivo, kdo rád peče a v pečení trochu experimentuje, zkouší nové věci, postupy. Stoprocentně ji doporučuji :)
Opakování je matka moudrosti a také z tohoto důvodu jsem se pustila do další publikace o pečení. Jak už sám název hlásá, práce s touto knihou i následné snahy v kuchyni byly jedna velká terapie. Nejen, že jsem se zde setkala s věcmi, které mi už dávno nejsou cizí, ale rovněž jsem se dozvěděla i nespočet těch, kterých se mi v předešlých knihách nedostávalo. Jedině lituji toho, že autorka do knihy nezahrnula ani trošku té pekařské "chemie", což je u děl podobného zaměření časté.