Tetovač z Auschwitzu

Tetovač z Auschwitzu
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537174/bmid_tetovac-z-auschwitzu-662a9d0b1d1a5.jpg 4 4455 4455

Podľa skutočného príbehu slovenských Židov Laleho a Gity Sokolovcov Román, ktorý si získal srdcia viac než 13 miliónov čitateľov po celom svete. Prvá kniha z uznávanej trilógie Heather Morrisovej Tetovač z Auschwitzu teraz ako nový seriál iba na SkyShowtime. V roku 1942 Lale dorazil do tábora Auschwitz-Birkenau. Jeho povinnosťou bolo číslovať väzňov, ktorých nacisti po selekcii nechali nažive. Jedného dňa sa do radu na tetovanie postavilo vystrašené mladé dievča, Gita. Vytetoval som jej číslo na ruku, ona sa mi vpísala do srdca. Tak sa začína jedno z najdojímavejších rozprávaní z obdobia holokaustu: nezabudnuteľný príbeh lásky tetovača z Auschwitzu.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)

The Tattooist of Auschwitz, 2018

pestas
04.05.2020 5 z 5

Precteno temer jednim dechem. Lale mi byl povahove hrozne sympaticky. Silny pribeh plny hruz, lasky, odhodlani....

Guepp
02.05.2020

Nedocteno.
Mam pocit, ze at napisete cokoli o holocaustu, je to predurceno k uspechu. Silne, smutne a krvelacne tema.
Asi jsem ho uz ale plna. Miluju Mornstajnovou, da do knih i nadstavbu, tady jsem to nezachytila. Podobne jako v knize Fotograf v Osvetimi jsem se nezacetla.

raty
02.05.2020 5 z 5

Úsporným, strohým stylem vyprávěný příběh Slováka Lalea, který přežil Osvětim. Přežil pro mě nepředstavitelné. I když souhlasím s některými kritickými komentáři, dávám plný počet. Přeci jen kniha napsaná podle skutečnosti, napsaná, aby tu hrůznou dobu připomínala, si to zaslouží.

IvanaM
02.05.2020 5 z 5

Kniha přečtená za 2 dny. Neuvěřitelný příběh, dle skutečné události! Čistota lásky, bezmezná víra a velká naděje, i přes krutosti války.

Janinkniznisvet
28.04.2020 5 z 5

Silný příběh

Makulka13
25.04.2020 5 z 5

Silný příběh. Velice čtivé, ale konec ač podle skutečnosti by mohl být lehce pozměněn

Hanaluna
23.04.2020 5 z 5

Knihu jsem přečetla rychle, vtáhla mne do děje. Krutý a přitom naděje plný příběh.

Tereza035
23.04.2020 5 z 5

Této knize nemůžu absolutně nic vytknout. Krutý a dojemný příběh z Druhé světové války podle skutečné události. Autorka se setkala s hlavním hrdinou knihy Lalem Sokolovem, který jí odvyprávěl jeho životní příběh... Je to samozřejmě psychicky náročnější knížka, protože se převážně odehrává v Osvětimském koncentračním táboře, ale pokud to zvládnete tak vám ji stoprocentně doporučuju. Knížka je čtivá, napínavá a prostě skvělá.

pecinka21
21.04.2020 5 z 5

Mrazící příběh podle skutečné události, který mě oslovil, byl napsán skvěle, autorka umí psát i když vás při čtení mrazí. Určitě doporučuji

maměnka
19.04.2020

Kniha je pro mě velkým zklamáním, protože mi připadá velmi povrchní - skoro jako by se to neodehrávalo na místě koncentračního tábora. Příběh lásky mi připadal jako by se odehrával někde mimo zdi Osvětimi. Ze všeho nejslabší mi však přijde samotná atmosféra, kdy je koncentrační tábor je zde popisován jako vlastně jako jen taková káznice. Kdo jednou v Osvětimi byl, třeba jen na návštěvě, takovýto "slaďák" by nemohl napsat.....Byla jsem tam jako - náctiletá a dodnes si na tu hrůzu pamatuji.

dagmar3738
19.04.2020 2 z 5

Knihu jsem dočetla, abych věděla jestli to dobře dopadne, ale jinak se mi to vlastně ani moc nelíbilo. Jako love story to bylo takové plytké a na vykreslení hrůz holocaustu vlastně taky. Asi to měl být spíš scénář, jak autorka na konci zmínila.

Jupijow
16.04.2020 3 z 5

Mozna je to tím, že jsem už přečetla hodně knih s toho tématikou, ale nějak se mě tento příběh nedotknul.

lenka6429
14.04.2020 5 z 5

Knížka je velmi zajímavá, příběh smutný, zatím jsem knihy o holocaustu nečetla a myslím že každý by si nějaký takový příběh měl přečíst abychom nezapomínali, že svoboda a demokracie tu nebyly vždycky a měli bychom si toho vážit. Knížka se četla sama,ale jediné co mi trochu vadilo byl rychlý spád a konci, čekala bych že hledání bude trochu náročnější nebo že se to povede možná až po delší době. Ale je to zase vyprávění příběhu tak jak se stal, tak se na to vlastně ani nemůžu zlobit. Rozhodně doporučuji.

Sany124
13.04.2020 5 z 5

Miluji takové knihy. Nejde přestat číst. Ano, je to velmi smutné téma, ale bohužel patří do naší historie a rozhodně by se na něj nemělo zapomínat! Doporučuji všem! Silný příběh.

Ivka14
13.04.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Četla jsem hodně knih na toto téma, ale tohle je jedna z nejlepších. Doporučuji a určitě se pustím do příběhu Cilky.

Terezz1
12.04.2020 2 z 5

Nechápu vysoké hodnocení a pochvalné komentáře, a to ani když odhlédnu od pochybné autenticity a budu se tvářit, že je tahle osvětimská pohádka reálná. Zpracování mi přijde povrchové, příběh i atmosféra se daly dle mého názoru uchopit poutavěji, postavy vykreslit tak, aby se do nich čtenář vžil... Druhý díl si nepřečtu

Svatka63
11.04.2020 3 z 5

Za mě velké zklamání :-( Četla jsem více knih o holokaustu a celkovém utrpení Židů ale tato kniha mě nijak zvlášť neoslovila.Nehaním příběh,ten svou hloubku určitě má,ale nesedí mi zpracování.

katy211
10.04.2020 5 z 5

Skvělá kniha, přečetla jsem jedním dechem. V poslední době jsem přečetla dost knih s touto tématikou, tahle je rozhodně nejlepší.

Pemca
10.04.2020 3 z 5

Příběh dvou lidí, které potkalo neuvěřitelné štěstí v neštěstí, do jaké míry bylo v knize vše popsané pravdivé, netuším, zejména to jak snadno se spolu mohli vídat, i přesto, že ženské a mužské části tábora byly oddělené, ale asi měli obrovské štěstí na lidi, co potkali, ať už vězně, tak i ty co je věznili. Ale obdivuji lidi, kteří dokázali takové hrůzy přežít a potom plnohodnotně žít dál.
Silný příběh, velmi čtivé, a tak řekla bych jednoduše napsané, ale mělo by to takové být? Podle mě asi ne, ale je to příběh o dvou lidech, co se potkali a zamilovali na strašném místě a dělali vše proto, aby přežili, nejsou to fakta o holocaustu jako takovém, proto to příjmu tak jak to je. Ale plný počet hvězd dát nemůžu.

Mermaida
09.04.2020 5 z 5

Poutavě napsaná zpověď přeživšího koncentračního tábora v Osvětimi-Březince. Příbeh Lalea a Gity mě chytil za srdce. Nevím, jak jinak to popsat. Šlo o velmi dojemný příběh, propojený s láskou, která vznikla tam, kde bychom to čekali nejméně.
Poslední dobou tuto tématiku čtu ráda, přestože stránky takových knih vypovídají o strašné lidské krutosti.
Tudíž si nenechám ujít ani druhou autorčinu knihu: Cilčina cesta.