Tetovaný
Peter V. Brett
Démonská série série
Jadrnci – démoni, co planou sžíravou nenávistí k lidstvu, přicházejí noc co noc v děsivé podobě a rozsévají zkázu, smrt a utrpení. Po stovky let pozvolna vyhlazují lidské plémě, které se před nimi skrývá za magickými ochranami – mocnými symboly, jejichž původ je zahalen tajemstvím. Kdysi jim lidé dokázali vzdorovat, ale démoni sílí a jejich obětí přibývá. Dokáže je někdo zastavit? O nemožné se pokusí tři mladí lidé – odvážný Arlen, démony znetvořený Rojer a bylinkářka Leesha –, kteří riskují vše v zoufalé snaze odhalit tajemství minulosti. Nahrávka vznikla podle knihy Petera V. Bretta Tetovaný vydané nakladatelstvím TRITON v roce 2010. Copyright © 2009 by Peter Brett. Z anglického originálu The Warded Man přeložila Mirka Polová. Translation © Mirka Polová, 2010. Čte Pavel Soukup. Režie a zvuk Vratislav Hubička. Zvukové předěly Soundguru. Technická redakce Jaroslav Janda. Vyrobilo studio Soundguru. Cover design © Diana Delevová. Úprava obálky pro CD Natalie Oweyssi. Odpovědný redaktor Vojtěch Machálek. Vydalo Tympanum, s. r. o. , 2023... celý text
Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: 2023 , TympanumOriginální název:
The Warded Man, 2009
Interpreti: Pavel Soukup
Byl jsem zvědavý, jak se mi bude líbit výborně hodnocená fantasy kniha, protože už je to dávno, kdy jsem naposled četl tento žánr a měl jsem pocit, že mi už nemá co nabídnout. Mýlil jsem se, knížka se četla výborně a příběh nebyl čistě pohádkový, ale místy i drsný. Také se těším na další díly. Nějaká ta nedokonalost se v knize najde, ale i tak 5* můžu s čistým svědomím udělit.
Skvélá kniha, která mě svým dějem úplně pohltila. Jsem zvědavá na další dva díly. Těším se.
Zajímavý nápad...
První kapitola mi dala trochu zabrat - nevěděla jsem, o čem kniha je a nebyla jsem si po prvních pár stránkách tak úplně jistá, jestli si na styl zvyknu. Navíc mě rozčiloval Ragen :-) Když jsem se ale prokousala, jak já tomu říkám "nut(d)ným začátkem", objevila jsem hladce plynoucí vyprávění.
Arlen. Hlavní hrdina, i když anotace říká, že hlavní jsou 3, název i děj mluví trochu jinak. Dětský Arlen byl sympaťák, Milnský Arlen byl trochu záhada, ale Tetovaný... ani se nechtělo věřit, je to ten samý člověk, jako na začátku.
Lesha. Její dětství pro mě bylo srovnatelně zajímavý jako Arlenovo, možná i o něco víc.
Roger. Roger si mě moc nezískal...
Co opravdu obdivuju ale je způsob, jakým autor nechal hrdiny vyrůst. Časové skoky v řádu let zvládl bravurně. Nedrhlo to, plynule to navazovalo. Žádné "časové zuby ani díry".
Příběh je, možná víc než dějově výjimečný, hlavně krásně napsaný :-)
Miluju ten příběh. Po dlouhé době knížka, od které se nešlo odtrhnout. Totéž druhý díl - Pouštní kopí. Kéž by tu už byl třetí díl.
Skvělá knížka. Asi jedna z nejlepších, které jsem četl. Ani tloušťka mě neodradila a příběh mě doslova dostal.
Uf, konecne jsem docetla a muzu se vratit ke kazdodennim povinnostem;) nebo pri cteni teto knizky vam nezbyde cas na neco jineho. Prvni kniha na takovehle tema a doufam ze me ostani knizkh chytnout stejne. A hned jdu na druhou knihu. Urcite doporucuji.
Přečteno za dva dny. Líbilo se mi svou jinakostí v tomhle žánru, přitom nic složitého, ale vtáhne vás to skoro až do Jádra ;) Už se těším na pokračování...
Přečetl jsem všech 450 stran na jeden zátah. A nelze než ihned pokračovat s knihou Pouštní kopí. Dílo dokáže vtáhnout do děje a nepustí, dokud člověk nezjistí že je na konci. Doporučuji.
Po přečtení této knihy musím říct, že Peter V. Brett napsal velmi skvělé dílo, která nemá žádná slabá místa.
boj o přežití démoni dark fantasy ochránci postapokalyptická sci-fi
2010 | Tetovaný |
2010 | Pouštní Kopí |
2013 | Válka za bílého dne |
2015 | Trůn lebek |
2018 | Jádro |
Nejsenzačnější kniha co jsem v poslední době četla, opravdu doporučuji a těším se na pokračování.