Tetovaný

Tetovaný
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/549399/bmid_tetovany.jpg 5 1049 1049

Démonská série série

Jadrnci – démoni, co planou sžíravou nenávistí k lidstvu, přicházejí noc co noc v děsivé podobě a rozsévají zkázu, smrt a utrpení. Po stovky let pozvolna vyhlazují lidské plémě, které se před nimi skrývá za magickými ochranami – mocnými symboly, jejichž původ je zahalen tajemstvím. Kdysi jim lidé dokázali vzdorovat, ale démoni sílí a jejich obětí přibývá. Dokáže je někdo zastavit? O nemožné se pokusí tři mladí lidé – odvážný Arlen, démony znetvořený Rojer a bylinkářka Leesha –, kteří riskují vše v zoufalé snaze odhalit tajemství minulosti. Nahrávka vznikla podle knihy Petera V. Bretta Tetovaný vydané nakladatelstvím TRITON v roce 2010. Copyright © 2009 by Peter Brett. Z anglického originálu The Warded Man přeložila Mirka Polová. Translation © Mirka Polová, 2010. Čte Pavel Soukup. Režie a zvuk Vratislav Hubička. Zvukové předěly Soundguru. Technická redakce Jaroslav Janda. Vyrobilo studio Soundguru. Cover design © Diana Delevová. Úprava obálky pro CD Natalie Oweyssi. Odpovědný redaktor Vojtěch Machálek. Vydalo Tympanum, s. r. o. , 2023... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Warded Man, 2009

Interpreti: Pavel Soukup

elutep
22.06.2015 5 z 5

Zaujal mě svět, ve kterém je nadvláda nad Zemí rozdělena mezi den a noc. Ve dne jsou na tahu lidé, v noci démoni. Ačkoli i přes den jsou lidé omezováni démony tím, že se na noc připravují. Je nutné neustále kontrolovat a opravovat chrany, což lidskou svobodu značně omezuje.
Přestože Brett nemá žádný výjimečný styl psaní (tento dojem může být vlivem překladu), tak má velmi dobře popsané postavy, jejich pohled na dění kolem a jejich trápení. Všechno se četlo tak hladce, že mi bylo líto knížku odkládat. Hned jsem se proto vrhla na druhý díl...

DorianaGrey
15.06.2015 4 z 5

Super kniha, škoda jen že se totéž nedá říct o dvojce.

Jacob123
15.05.2015 5 z 5

Hodně dobrá kniha, už se chystám na další díly :D. Doufám, že pokud bude film tak to neskazí :).

Ronkar
13.04.2015 3 z 5

Nemohu upřít, že se mi líbíl vývoj hlavní postavy a celkový náčrt fantasy světa s démony, ale celkově mě kniha dost zklamala. Až na ústředního hrdinu mi přišli ostatní postavy nudné a zákonitosti světa i přes dobrý nápad nevyužité. Za mě slušnější průměr.

AndreaD
05.04.2015 4 z 5

Nakoľko som sa ku knižke dostala ako "slepé kura k zrnu", dostala som ju ako tip od kamaráta z databázy. Keďže som netušila do čoho idem, nemala som žiadne očakávania. Najprv som sa strácala v prepletených dejových líniách troch hlavných predstaviteľov tejto fantasy. Zo začiatku mi tiež vadili nočné obludy "jadrnci" a divný spôsob života ľudí, ktorí sa musia celý život pasovať so skutočnosťou, či majú dostatočne zabezpečené "o-chrany" proti netvorom, ktorí len čakali na slabé miesto, aby sa nakŕmili ich telami. Nevedela by som si ani len predstaviť, že niekto dokáže prespať takúto noc, nie to ešte trpieť takto po celý život. Myslím si, že každý čitateľ si nájde toho svojho favorita z troch postáv - Rojera, Leeshi, či Arlena, ale ja som sa pristihla pri tom, že v každej z nich som našla niečo, čo ma priťahovalo bližšie ku knižke, k predtuche, že osudy týchto postáv sú si v niečom zásadnom podobné. Predpokladala som, že sa ich osud nejakým spôsobom prepletie, ale nevedela som kedy a ako...a práve to ma držalo v napätí. Stránku po stránke som mala dojem akoby autor dozrieval spolu s postavami....V knižke mi možno trochu chýbalo vysvetlenie doby pred "jadrncami", zmysel ich existencie a možno by som vytkla rýchly "prerod" z Arlena v púšti, jeho prvej kerky na ruke.....a zrazu skok o sedem rokov k neohrozenému tetovanému bojovníkovi, ktoré autor zhrnul turbo rýchlosťou do pár stránok. Odhliadnuc od týchto detailov ma knižka vcelku dostala, som zvedavá na pokračovanie a myslím, že nielen čitatelia fantasy, ale najmä adventuristi by si ju mali prečítať.
((*Dúfam Ľuboško, že si plánuješ kúpiť ďalšie diely a ja sa potom popri tebe "zveziem" fantasy svetom opäť :-)* ))

Aaron Lewis
26.03.2015 5 z 5

Zase trošku jiná fantasy. Svět mi přišel maličký, ale to bylo tím uskupením, aby se dojelo vždy za bílého dne. S těmi příšerkami jsem měla ze začátku problém, přišli mi docela groteskní. Vůbec jsem se s tím světem musela sžívat trochu déle než u jiných fantasy, ale jak přišla půlka knihy, tak jsem to četla jedním dechem.

Tamten
24.03.2015 5 z 5

Pěkné klasické fantasy s neklasickým nápaditým světem, zábavné a čtivé.

kusma
13.03.2015 5 z 5

Tak tato kniha mě dostala, byla jsem napnutá jak struna. V půlce knihy jsem se dozvěděla, že má pokračování a tiše zaúpěla, protože tím opět narostl seznam knih, které si chci přečíst, a tyto navíc ten seznam předběhly a tlačí se na popředí. Výborná kniha a počtení.

Lucik666
11.03.2015 5 z 5

Super. Už čtu druhý díl a taky mě hodně baví

Helianthus
02.03.2015 5 z 5

Kniha byla velmi chytlavá. nejvíce se mi líbil vývoj hlavních postav, kdy se postupně vypracovávají a mění se. Doufám, že podobný styl si udrží autor i pro další díly.
Nevýhodou této série je, že opět asi bude nutné čekat na další díly.

kyklop123
19.02.2015 5 z 5

Super čtení, vývoj postav na jedničku :). Mám rád když se postupně z uplnejch looserů vyvíjí zajímavé postavy, charaktery a obvzlášť když jsou jasně vidět důvody :). Konec taky fajn a tři hlavní postavy jsou super. Arlin největší frajer samozřejmě :). Moc sem nevěděl co čekat, ale příjemně mě to překvapilo, určitě doporučuju :)...

Charley
20.09.2014 5 z 5

Poklona před schopnostmi tohoto spisovatele. Většina autorů by nedokázala napsat tak dlouhý úvod, aniž by se čtenáři začali nudit. Peter V. Brett to ale dokázal a tak i povídání o jejich dospívání bylo moc příjemné číst. Alespoň jsem se dokázala do chování hlavních postav vžít.
Fascinující čtení, ale jednu hvězdičku ubírám, ne proto, že by se mi to nelíbilo, ale protože jsem čekala o trochu víc akce. Ale důvod bude v tom, že je to teprve první díl série.
Doporučuji a těším se na další díl.

Kulm
01.09.2014 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, Peter V. Brett je vynikající vypravěč.
Četla se jedním dechem od začátku do konce, nechybí jí napětí, má spád a humor. Obzvlášť kapitoly se starou Brunou mě dostávaly... tuhle starou kořenářku a její hlášky si hned zamilujete. Samotný závěr knihy je pak neskutečná jízda u které budete lapat po dechu.
Knihu mohu všem jen doporučit.

Valentine
18.08.2014 5 z 5

Poutavé vyprávění které mě bavilo od začátku do konce. Příjemně podaný příběh, kterému jsem věřila snadno a netrpělivě očekávala, co se stane v příští chvíli. Zajímavé, napínavé, neotřelé a zkrátka kouzelné. Tetovanému jsem naprosto propadla.

Roob
08.07.2014 5 z 5

Fantasy moc nemusím,ale tenhle příběh se velmi povedl.Doporučuji !!!!! skvělá zábava.Zvláště 1.díl.No ,byl jsem neporazitelný!!§

Stexer
09.06.2014 5 z 5

Kniha je skvela cital som to v eng. Ten cesky preklad je hrozny :( ... arlen sedlak, renna este horsie, a cele to je prejadrncovane. Odporucam urcite ale treba trpezlivost s jadrncovanim.

kalache
02.06.2014 5 z 5

Tolik nudy a najednou příjde bomba....děkuji,mistře Brette...

Evelína Š
27.05.2014 4 z 5

Na fantasy moc nejsem, ale tahle kniha se mi opravdu líbila. Skvělý příběh, velmi rychle přečtený :)

kočičí anus
18.03.2014 5 z 5

Nebudu tu psát žádné superlativy, od toho jsou komentáře přede mnou. Originální příběh začal vlažně, ale jakmile jsem do něj spadnul, už nebylo úniku. Jedna z knih na kterou jsem měl doopravdy závislost a to je s mou "jemivšechnouprdele" povahou už co říct. Doporučuju všem, i těm co fantasy nečtou - elfa by člověk nenašel, místo trpaslíků obývají jeskyně možná tak tchoři a netopýři a jediná zelená věc široko daleko, nejsou orkové, ale chrchle, jež pořád někdo plive na zem. Krom toho ta obálka je fakt cool. Nyní mě omluvte, jdu si na mou levou půlku vytetovat chranu.

Pokud je pravda, že Brett na knize pracoval osm let, je fakt zábava ten vývoj stránka po stránce. Ze startu to připomínalo talentovaného amatéra, pokračovalo to čím dál líp a za půlkou se zdálo, jakoby to psal úplně někdo jiný - zkušený a léty vypsaný.

Dudu
17.03.2014 5 z 5

Brett je prostě skvělý vypravěč- zkuste napsat knihu tak, že když ji pak někomu budete číst a každou chvíli vám z úst vyletí slovo jadrnec, vás ten dotyčný posluchač nepraští tou knihou po palici :-) Kdo umí, ten umí.