Hledá se vévodkyně
Annie Burrows
Theakstone série
1. díl >
Oliver, vévoda z Theakstone, nutně potřebuje najít vhodnou manželku. Avšak skrývá tajemství, které leckterou ženu odradí - vychovává totiž svou nemanželskou dceru. Na svém panství uspořádá večírek, na nějž pozve mladé dámy, a doufá, že si jednu z nich vybere. Dvaadvacetiletá Sofie žije u tety a strýce, kteří ji drží velmi zkrátka. Na večírku u vévody z Theakstone se cítí nesvá, a tak se raději prochází v zahradě, kde narazí na malou dívku… Při pohledu na ně si je Oliver jistý, že Sofie je ta pravá. Jen ho děsí, že na jeho přitažlivosti k ní není nic chladného ani praktického!... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2022 , Harlequin (CZ)Originální název:
A Duke in Need of a Wife, 2019

Závěr příliš rychlý, chybělo mi rozuzlení a epilog. Ale pořád dobré čtení na pár hodin. Prostě jednohubka.

Musím se přiznat, že jsem v tomhle díle moc rukopis autorky nepoznávala a dále je anotace celkem vytržená z kontextu, což ve výsledku nevadilo.
Oliver není typický vévoda, a to co zažil v dětství byl více něž traumatický zážitek, proto osoba, která z něj vyrostla, uměla dobře odhadnout lidi. V případě osiřelé Sofie a jejich zajímavého seznámením hned v úvodu nad paní Pagettovou se mu to hodilo. Sofia vůbec nebyla nudná Jacku a díky za Sněhurku. :)
Začátek příběhu byl bezva, celkem akční a následné "soupeření" o přízeň vévody mělo jiskru, ale ten závěr to nějak přebil. Nejvíc rozhovor před Livvy.

(SPOILER) Príbeh pekný, dojímavé aj dramatické, napínavé aj romantické, veľmi dobre sa to čítalo.

Po dlouhé době jsem četla vyloženě romantickou knihu a byl to fajn relax. Příběh se mi líbil, i když si jsou všechny tyhle knihy podobné.

Pribeh sa mi páčil. Taka pekná romantika, nie až tak presladená. Ale stotožňujem sa s recenziou LilluLong, zbytočne zdĺhavé napísané a pri tej dcére skutočne až prehnané. Každú chvíľu som už len čakala, že už dievčatko vyjde spod postele, a stále nič. A keď už vyšla, malo to zase dosť rýchly spád. A tiež by sa mi páčilo, čo tam teda chýbalo, keby napísala spisovateľka, čo bolo po svadbe, epilog. Skutočne by sa to tam hodilo...

Za príbeh by som dala 5*,ale co sa týka štýlu písania , to nie je pre mna,zdĺhavé a u koncu príbehu ten rozhovor pred dieťaťom, no to bolo od autorky prehnane, a pretože chýbal aj epilóg ma u mna celkovo 3*
2011 | ![]() |
2012 | ![]() |
Prislo mi to az moc jednoduche, nezacetla jsem se. Šlo o špatně napsanou a nepřesvědcivou historickou romanci.
Opakovaně se dozvídáme o příčinách Sofiiny nejistoty a Oliverových upjatých emocích.
Nejzajímavější postavou knihy je Sofiin pes.