Tichá guvernantka

Tichá guvernantka
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359440/bmid_ticha-guvernantka-fyg-359440.jpg 4 36 36

Olívia Keeneová sa snaží ujsť pred vlastným tajomstvom a nikdy nemala v úmysle vypočuť si to jeho. Ale teraz, keď už sa stalo, čo s ňou lord Bradley urobí? Nemôže ju nechať len tak ísť, pretože ak pravda vyjde na svetlo sveta, on príde o všetko: o svoju povesť, dedičstvo, ba aj o domov. Nedá preto slečne Keeneovej na výber. Donúti ju prijať miesto v Brightwell Courte, kde môže dohliadnuť, aby nevyzradila, čo začula. Zatiaľ čo mladú ženu sleduje, ako sa stará o deti, začína si uvedomovať, že ho priťahuje. Hoci on sa rastúcej náklonnosti bráni. Bystrá slečna Keeneová však rozhodne voľačo skrýva. Tichá guvernantka je vzrušujúcim, tajomným, romantickým príbehom, ktorý vtiahne čitateľa do devätnásteho storočia a do tajov fascinujúceho života guvernantky v anglickom panskom sídle, kde všetko nie je také, aké sa zdá.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , i527.net

The Silent Governess

RADIN
15.07.2024 4 z 5

Pekný príbeh o Olívii...

Karmen86
14.12.2022 5 z 5

Opět krásný příběh od této autorky.

Starmoon
13.08.2021 5 z 5

Ďalšia krásna „klassenovka“. Napätie, tajomstvá, romantika, k tomu dobre vygradovaná atmosféra, poctivo naštudované a do deja nenásilne vkomponované reálie a pekné (hoci očakávané) finále. Iste, dalo by sa i kdečo vytýkať, ale lepšie je prižmúriť očko a tešiť sa z výborne vymyslených postáv a z poctivého príbehu, ktorý sa číta takmer sám. Bohu vďaka za také autorky.

Kukicka
24.07.2021 3 z 5

I presto, ze je to velice pekne napsana knizka, tak me moc neoslovila. Chyba je ale v mem vyberu, nikoli v autorce. Mam radeji knihy, kde mezi hrdiny vznika vztah i jinak, nez jen na emocionalni urovni, skrz ocni kontakt a letme dotyky. Autorka ale pise pekne. Melo to pribeh, zapletku, clovek se dozvi, jak to fungovala v sidlech lordu, jaka je hiearchie ve sluzebnictvu a jak vlastne guvernatka mela osamely zivot

pip11
20.03.2019 5 z 5

Pěkný a poutavý román, je v něm napětí, tajemství, láska, zrada a spousta dalšího. Příběh je bez zdlouhavých popisů, přesto se v ní stále něco děje. Kniha mě nezklamala, zajímavé jsou také citace před každou kapitolou. Život guvernantek byl v reálu vážně osamělý a smutný.

vcielka
04.05.2018 4 z 5

Takze knizka je celkom fajn. Skoro kazda postavicka mala svoju malu ci vacsiu rolicku v sucasnosti i minulosti. Pacil sa mi styl akym autorka pisala. Je to na styl Austenovej a inych starsich autoriek. Cize taka ta panenska romantika to nazyvam, kde v knizke nenajdete ziadnu eroticku scenu a konci sa to prvou a poslednou pusou.
Ako pribeh pekny, aj navazny a autorka sa pohrala s tym kto s kym a kde, ale pre mna to bolo na ukor tej pravej romantiky co chyti za srdce. Radsej davam prednost mozno jednoduchsej zapletke ale vacsej zivocisnosti.

puhinka
09.04.2018 4 z 5

Prečítala som a odporúčam faninkám Jane Austinovej...za mňa...niečo mi tam chýbalo, miestami som sa nudila...zhrnula by som to ako telenovelu zasadenú do 19. storočia...pričom najväčší prejav lásky bola jedna pusa a aj to na konci knihy.