Tma

Tma
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544375/bmid_tma.jpg 4 2012 2012

Martin Servaz série

Co se skrývá ve tmě? Nezhasínejte světlo… pro jistotu!

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , XYZ (ČR)

N'éteins pas la lumière, 2014

Interpreti: Jiří Žák

Hany.Honey
13.06.2019 5 z 5

Naprosto skvělý příběh. Takovej spád to mělo. Zatím nejlepší!

Marika Vanova
06.06.2019 4 z 5

Kniha je čtivá, ale předešlé díly se mi líbí víc. Zde byl Martin Servaz vlastně trochu mimo a moc toho nevyšetřil, příběh si tak nějak plynul i bez něj. Ale další kousek určitě zkusím.

eliska8413
04.06.2019 3 z 5

Na rozdíl od ostatních výtvorů autora, se tato povídka dala i číst. Líbilo se mi, že tam ten lůzr Servác nemá skoro žádné pasáže, naopak si Christine musela pomoci sama. Nebyl by to autor, aby děj opět nevyfabuloval do monstrózních rozměrů. V podstatě z každého člověka na zemi udělal hackera/zámečníka/soukromého detektiva/elektronického experta.
Zatímco do 2/3 knížky se držel jakž takž při zemi, tak pak si asi něco šoupnul a děj roztočil jako kosmonauta na centrifuze. Závěru je skutečně škoda, kdyby se konečně odprostil od své touhy po šokujícím rozuzlení a po strhující zápletce, bylo by to příjemné letní čtení.

koki.veru
28.05.2019 5 z 5

Super,stejně jako předchozí díly. Moc jsem si Servaze oblíbila a těším se na další díl :-)

Knedlik90
23.05.2019 5 z 5

Uchvatny!!

xflori01
19.05.2019 4 z 5

Třetí díl příběhů detektiva Servaze nelze nazvat pravým kriminálním příběhem. Celou první polovinu knížky je děj zaměřen spíše na reportérku Christine, která je psychicky vydírána a neví se kým. Osobně mi psychická manipulace nedělá vůbec dobře, takže jsem měl problém se čtením pokračovat, ale chtěl jsem vědět, kdo za tím stojí. Celkové vyústění zápletky bylo dokonalé. Takže knížce zase bez problému dám čtyři hvězdičky.

Abikk
17.05.2019 4 z 5

Opět těch 616 stran knihy uteklo rychle. Na první díl to sice nemá, ale thriller výborný. Mám ráda styl psaní Miniera, že skoro až do konce mě nechává v nevědomosti.

Šárková
14.05.2019 5 z 5

Že všech knih mi tato přišla nejlepší. Zvrat na konci příběhu byl skvělý.

SilvieSisinka
11.05.2019 5 z 5

Tak tenhle díl mě bavil moccccc. Těším se na další pokračování.

Rania
27.04.2019 4 z 5

za mně mnohem lepší než Kruh. Jsem zvědavá na Noc!

kachis
26.04.2019 5 z 5

Tak dobře psaná kniha, vlastně celá série, že jsem tomu propadla a pár dní po přečtení jsem byla vyloženě vyhrabaná. Bála jsem se, že mě někdo pozoruje, když spím. :D

Warty
21.04.2019 4 z 5

Opět od počátku napínavý příběh se zajímavým a nečekaným rozuzlením. Doporučuji!

KLADIK
16.04.2019 5 z 5

Fajn !!

maja11231
15.04.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila

Princezna_V
13.04.2019 3 z 5

Tohle nebyl můj šálek, zbytečně dlouhé.

TeaPeter
02.04.2019 3 z 5

Tato kniha mi nějak nesedla. Na můj vkus byla až příliš divná a, nebojím se i říci, krajně nepravděpodobná. Az někam do tří čtvrtin jsem se stále sám sebe ptal, jestli vůbec má cenu se jí pokoušet dočíst. V poslední čtvrtině už to vypadalo lépe, nicméně epilog to zase pohřbil. Kdybych mohl, tak bych dal jen dvě a půl hvězdy za dobrý styl, takto dávám tři hvězdy za naději, že další díl bude lepší.

dezorientovana
31.03.2019 5 z 5

Opět nemůžu jinak než za 5! Minierovy knihy mě hrozně baví, od Tmy jsem se skoro nemohla odrhnout. Dle mého svůj styl Minier s každou další knihou jen zlepšuje. Nebojí se zacházet do detailů a svým postavám dává, co proto. Ty jeho neustále zvraty v ději, které se týkají i Hirtmanovy boční linie, jsou skvělé. Chápu, že někoho tyto "překombinované" motivy nemusí bavit, ale za mě TOP.

fincik
30.03.2019 3 z 5

Moc nechybělo, a knihu jsem nedočetl. Poslední 200 stránek můj dojem trochu vylepšilo. To, že se celá série pořád vrací k Hirtmannovi už je otravné. Kniha mohla být klidně o polovinu kratší a nic by se nezměnilo. Navíc Servaz a Cristen se z mého pohledu chovali často docela nepochopitelně. Musím hodně popřemýšlet, zda se pustím do pokračování.

Mišulenka
27.03.2019 5 z 5

Na Minierových knihách je dobré to, že lze s úsměvem na rtech jen prostě pozorovat nejen vývoj fiktivních postav, ale i jeho vlastní styl koncepce, vyjadřování a nástinů reality.
Baví mě, fakt!

klarence
20.03.2019 4 z 5

velmi dobře se četla.. svižné , příběh mě stále držel ve střehu.. těším se na další