Tma
Bernard Minier
Martin Servaz série
Co se skrývá ve tmě? Nezhasínejte světlo… pro jistotu!
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2016 , XYZ (ČR)Originální název:
N'éteins pas la lumière, 2014
Interpreti: Jiří Žák
Napínavý příběh od začátku do konce. Od knížky se nechcete odtrhnout i přes její velký počet stran. Slabším povahám by ale nemusela sednout ????
Perfektní thriller, napínavý a když jsem si už myslela, že vím, zjistila jsem, že nevím nic. Bylo to opravdu děsivé a úžasně napsané. Rozuzlení překvapující, byl by to dechberouci film. Mohu jen doporučit a těším se na další knihy tohoto autora. Opravdu jsem se bála zároveň s postavami a byla ráda že čtu ve dne...
Opravdu příznačný název pro knihu, která je plná nejtemnějších zákoutí lidské duše a chování. Obsah i forma této temnosti je přitom chvílemi bolestně odporná.
Já jsem se tedy nebál tmy, ale často naopak toho, co vylézalo na světlo a nebo se na něm dělo. Je to o to děsivější, že řada z popisovaných situací není nijak nereálná.
Hodnotím o dost výše než Kruh a nevidím tak žádný důvod, proč se jakkoliv pitvat v ne úplně povedených drobnostech.
Každopádně čtení pro silné žaludky. A to jsem si myslel, že už mám leccos za sebou...
Minier je famózní autor. Má to příběh, napětí až do konce. Všechny jeho knihy zbožňuji. Po
Tak touto knihou mě Bernard Minier dostal. Zatímco první dvě (Mráz, Kruh) se vlekly a byly hodně zdlouhavé, tato byla výborná. Zápletka s kosmonauty mě bavila. Kniha není nervy drásající, ale je napínavá, čtivá a moc dobrá.
Zatím nejlepší kniha od Miniera. Promyšlený a velmi napínavý krimithriller, který jsem hltala jedním dechem . A to jak se vše otočilo? Závěr mě velmi překvapil.
Skvělá kniha, a přestože dávám pět hvězd, tak mi dala ale opravdu hodně zabrat. Chvílemi jsem si až říkala, co proboha ta chudák Christine tomu Bernardovi udělala, že ji tak moří!!! To vyprávění je tak syrové, že jednoho mrazí v kostech. A hlavně: Minier je typ autora, který opravdu necouvne před drsnými detaily, naservíruje vám to naprosto bez obalu.
Velmi dobře promyšlený, skloubený a mnohovrstevnatý námět. Krimithriller jsem od prvních stránek jen hltal a hltal. Někde v polovině knihy mě však překvapil pocit marnosti a zbytečného protahování děje. Výrazně bych krátil a redukoval. Všechny kapitoly však směřují k závěru, který je překvapivý a neočekávaný, autor si v něm se čtenáři jen pohrává. Samozřejmě zavládly i pochybnosti, mohl bych hledat chyby, ale neudělám to. Tentokrát jsem si thriller vychutnal. Minier se stále zdlouhavě rozepisuje, zároveň se ale s každou knihou zlepšuje a čtenáře dál mistrně napíná, proto si další příběhy Martina Servaze nenechám ujít.
oceňuji propracovaný příběh, nečekaný konec, promyšlené postavy. ale kdyby to bylo stáhlé na polovinu asi bych hodnotila vyšším skóre. úplně mě nezaujala ta linie s kosmonautiou, ale to je zřejmě můj osobní problém, že k této vědě nemám vztah. mráz se mi líbil více.
Nejlepsi kniha od Miniera. Libilo se mi jak se na konci vse otocilo. Za jedno odpoledne jsem dala 350 stran. Neslo to odlozit.
Zatim nejslabsi dil, nebo presneji nejzmatenejsi, nicmene porad nadprumer. Velice neprijemne tema zlocinu. Prvni polovina me temer odradila od dalsiho cteni, druha pulka to zachranila. Velice zvlastni nepomer citelnosti zacatku a konce
Bylo to napínavé -a jak již někdo psal-spíše psychodrama. Tím pádem byl ale hlavní vyšetřovatel navíc, postava se víceméně objevila aby příběh zapadl do série. Kdyby Chrtistine zůstala v příběhu sama hlavní hrdinkou i tím, kdo pátrá, bylo by to lepší. Na mě tam bylo až příliš mnoho zbytečné brutality. Snaha šokovat? Kdyby to zůstalo v psychické rovině napětí by možná bylo i větší. Ty závěry jsou u autora takové chaotické. Souhlasim se ZuzaZam a Calinda.
Další díl si přečtu, ale moje srdcovka to není.
Velmi dobrá kniha a zase velice čtivá.
Není to horor, není to klasická kriminálka, není to opravdová detektivka.
Je to tradičně mnoho stran (stan knihy), které se dají přirovnat spíš k psychodramatu.
Během čtení mě občas něco i štvalo. Třeba chování psa nebo hlavních postav.
Celkový dojem mám dobrý, ale k dokonalosti to má daleko.
Je to dobre. Ine, ako prve dve casti. Ten psycho horor a teror, hruza. A Martin na psychiatrii, teda na nemocenskej. ????. U mna to fungovalo, len na konci som uplne tusil, ako sa to otoci. Ale aj tak dobre citanie. A zapletka na konci otvara nove moznosti. Tak dobre, ideme na to.
Velice zdlouhavé, děj neubíhá...vlastně jsem knihu dočetla jen do poloviny. Nadále jsem se musela k dalšímu čtení stále přemlouvat...
Přečetla jsem všechny tři díly za sebou a Tma mě zatím dostala asi nejvíc, nakonec to rozuzlení bylo překvapivé.. Autor nás po celou dobu udržuje v napětí, zda se opět neobjeví Hirtmann z prvního dílu... Není za tím náhodou on ??? A už si jdu pro další díl...
francouzská literatura napětí násilí manipulace (psychologie)
Skrýt reklamy
Tak klobuk dole. Kniha je pisana z pohladov viac zucastnenych, prepinanie medzi nimi je uzasne a prepojenie dejov ... no neocakavane :) . Servaz je akokeby na druhej dejovej kolaji, Christine to vsetko ... zvlada? Pri citani som tam normalne bol a vsetko okolo nej videl (chvalabohu toho bezdomovca som doma necitil :) ). Napinave az do konca, ktory je zaujimavy. Oproti predchadzjucim castiam ine ale ine v lepsom. Odporucam.