To prší moře
Radka Třeštíková
Napínavé psychologické drama jedné zdánlivě obyčejné rodiny, ve kterém autorka umožní čtenáři nahlédnout do křehkých duší, osudů a životů, které jsou tak podobné těm co žijeme. S lehkostí sobě vlastní vypráví nelehký příběh o pocitech. O bolesti, o nedorozumění, o strachu, o bezpodmínečné lásce, o otázkách a odpovědích, které se všichni snažíme v životě najít. O naději.... celý text
Ráda čtu české autory, toto je moje druhá kniha od této autorky a utvrdila jsem se v tom, že mi její styl psaní velmi sedí. Podařený psychologický román, navíc poměrně snadno uvěřitelný, který mě bavil a nic na tom nezměnilo ani to, že hlavní postavu bych místy nejraději propleskla :-)
Kniha se čte dobře, má spád. Jen jsem měla problém se ztotožnit s problémy, které hlavní postava řešila - přišly mi nereálné, příliš vykonstruované na jednu postavu...Ale dočetla jsem, styl psaní autorky mi sedl.
Bavila mě snad ještě více než Bábovky. Krásně zamotané takže dokud nepřečtete nemužete odejít :-D . A konec? Dech beroucí! Doporučuji!!!!
Kniha se mi moc líbila stejně jako bábovky, byla napsaná takovým způsobem, že si čtenáře obmotá kolem prstu a nepustí dokud se nepřečte.
Stejně jako kniha "Bábovky" mi i tento příběh přišel čtivý, stylově dobře napsaný a závěr mě vyloženě dostal. Určitě zkusím i prvotinu autorky "Dobře mi tak".
Za mě ano....jedním dechem. Postavy mně ničím nepřipadali divné. Život i lidé jsou rozmanití.
Co jsem si uvědomila při četbě této knihy? Dvě věci!
Nikdy nezapomeň, že se musíš vždycky odrazit ode dna nebo Ti hrozí utopení v moři sebelítosti!
Nikdy se nepokoušej jakkoli soudit jednání druhých, když neznáš celý příběh!
Od Radky Třeštíkové jsem četla jako první Bábovky, které byly úžasné, ale To prší moře- na které jsem se moc těšila, mě docela "zklamalo" půlku knihy jsem četla silou vůle, chvílemi se i ztrácela, druhá půlka už byla lepší, ale podle mého názoru depresivní knížka, ke které bych se podruhé už nevrátila. Za mě 3 hvězdičky.
Této knize nemám opravdu co vytknout!
Skvělá, úžasná, dokonalá. Nic mi na této knize nechybělo a nic mi tam nepřebývalo.
Hodně silný psychologický příběh!
Hltala jsem stránku po stránce a nestačila jsem se divit, jak bylo vše opět promyšleně propleteno, aby nám příběh /osud/ dával smysl. Neskutečný, tak silný.
A konec? Ten si přečtěte!
Vyborna kniha, vtiahla ma do deja a nevedela som sa id nej odtrhnut. Fakt ma to bavilo.
Od R. Třeštíkové jsem četla všechny její knížky (Dobře mi tak, To prší moře, Bábovky). Ani u jedné mě neuspokojil konec. Ale u To prší moře si nejsem jistá jestli to brát jako nedostatek nebo úmysl. Bylo to úžasné. Celou knihu jsem přečetla na jeden nádech, ale přitom jsem musela občas zadržovat dech a odvracet zrak, protože jsem s hrdinkou cítila po celou dobu až do konce. Její pocity jsem přijala za své. Pocit zoufalství atd jsem měla ještě další půl hodinu po dočtení knihy.
R. Třeštíková bude jeden z mála spisovatelů u kterých si dokážu představt, že knihy čtu víc než jednou (u mně dost nevídané). Ale nevím, zda ten nápor emocí zvládnu znovu. Jestli nevybouchnu.
Obsahově i stylisticky jedna z nejlepších českých knih, které jsem v posledních letech četla. Bravo.
Souhlasím s Jizi, něco knize chybí, je to druhá kniha od autorky, první ani nezaujala, tu jsem po pár prectenych stránkách odložila..
Kniha na mě působila pesimisticky, negativně... Ale i přesto se mi líbila. Radky styl psaní mi vyhovuje a líbí se mi.
Prvnich 10% knizky jsem se musela premlouvat, abych to vubec cetla dal. Naprosto jsem nechapala, jak zacatek souvisi s obsahem knizky. Nakonec jsem ale vydrzela a jsem za to moc rada! Knizka je psana typickym stylem prace pro pani Trestikovou! Pro me mic napinave a poutave. Cetla jsem ji jednim dechem! Stoji za to.
sebevražda láska rozvod rodinné vztahy psychologické romány ztráta blízkých české romány
2016 | Bábovky |
2017 | Osm |
2018 | Veselí |
2020 | Foukneš do pěny |
2023 | Kde jsi, když nejsi |
Jedna z nejzvláštnějších knih, které jsem za dlouhou dobu četla. Překvapivě nejsilněji mě zasáhla ta nemožnost a neschopnost postav komunikovat. Přestože se evidentně měly postavy rády, nebyly schopny si to sdělit... Chválím celkovou koncepci knih, rozdělení na části i propletení té nejdelší.