Vodník

Vodník
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508666/bmid_vodnik-BBI-508666.jpg 4 726 726

Emina kamarádka zmizí bez jediného slova. O dva dny později se v nedaleké vesničce objeví tělo. Probralo se v údolí protkaném říčkou Litavkou, jejími slepými rameny a starodávnými mlýny k životu něco děsivého? Nebo zaúřadovala obyčejná lidská zloba? Celý případ smrdí bahnem a pořádným průšvihem i kvůli Emě, která se vyšetřovatelům neustále motá pod nohy. Dojde k odhalení pachatele dřív, než vodník zaklapne pokličku na hrníčku s novou dušičkou?... celý text

birgitte
23.05.2023 5 z 5

Vynikající česká detektivka, skvěle napsaná, doporučuji k přečtení ...

martineden
22.05.2023 4 z 5

Velmi povedená detektivka, i když mě trochu zarazilo, že by si nikdo na venkově nevšiml, co se děje v nejbližším okolí?

Eva398
22.05.2023 4 z 5

Česká detektivka. Super. Dobře napsané.

Ondra_P
19.05.2023 3 z 5

Povedená česká detektivka, jen jsem postrádal větší spád a napětí.

alnahu
16.05.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem přečetla jedním dechem- skvěle mě vtáhla do děje a nemohla jsem se odtrhnout.Postavy i prostředí jsou výborně popsány, při čtení jsem si místo dokázala úplně vybavit. Přečetla jsem i Klekanici a Vodník se mi líbil přeci jen víc.Tuto mladou autorku jsem si přidala do oblíbených a budu se těšit na nějakou její další knihu a Vodníka doporučuji všem, kdo rádi čtou českou detektivku.

slamenka
15.05.2023 4 z 5

Přečetla jsem Klekánici a Vodníka za sebou a Vodník byl mnohem lepší. Vyšetřovatelská dvojce dostala více prostoru. Konec teda byl trochu už očekávanější, v Klekánici jsem takový konec vůbec nečekala. Jediné co nemám ráda je, když zůstane něco nedořešeno. Proto tady dávám o hvězdičku méně, protože když chybí objasnění motivu... Ale jinak velice čtivé. Těším se na další... a obzvlášť se mi líbí ta nitka k Erbenovi :-)

bedkniha
13.05.2023 5 z 5

Perfektní čtení, byla jsem napnutá až do poslední stránky. I přesto, že Klekánice byla také dobrá, Vodník byl o něco lepší. Autorku mám v oblíbených. Doufám, že brzy vyjde další skvělá kniha od této autorky.

Máca216
12.05.2023 5 z 5

Super knížka, úplně mě to vtáhlo do děje a nutilo mě to číst dál. Opravdu výborné a to kriminální příběhy moc nečtu. Vyhledám si od autorky i jiné knihy.

Kaja1
12.05.2023 5 z 5

Tak to byla jízda četla jsem stránku za stránkou a nemohla se odtrhnout. Děj vám nedal vydechnout, pořád se něco dělo. Určitě si přečtu i druhou knihu spisovatelky.

Míša2584
07.05.2023 3 z 5

Velice zajímavá kniha. Četla se mi dobře, zajímalo mě, kdo je oním vrahem. Při čtení jsem cítila jakoby ponurou náladu, popisem míst jsem si dokázala představit dané místo. Někdy mi to přišlo už trochu přitáhnuté za vlasy, ale celkový dojem je moc dobrý. Kniha se mi líbila. Ráda si přečtu další knihu této autorky.

MaLaPraha
04.05.2023 5 z 5

Dobrý, moc dobrý. Autorka si volí aktuální krimi témata, což je na současné trendy méně obvyklé ( nebo čtu málo české detektivky). Žádný vilný sériový sociopat a potoky krve, ale normální lidi v těžkým průšvihu a nebo šmejdi. Kvalitativně na vysoké úrovni, dobře se to čte a neutrpěla jsem psychické trauma jako u Klekánice. Takže pochvala ( s jedinou výhradou - moc se mi líbila postava vodníka Ervína, stálo by za to ho více rozvinout, ale nebyl pro něj prostor).

Čtenářka73
02.05.2023 5 z 5

Moc příjemné překvapení od začínající české autorky. Pěkná detektivka, dobře vykreslené prostředí, bavilo mě to.

anibeni
01.05.2023 5 z 5

Po dlouhé době česká detektivka, která mně opravdu zaujala. Velkým plusem je české prostředí, tajemno a spád, který tato kniha nabízí..

packlik
30.04.2023 4 z 5

Detektivky bežně nečtu, ale Vodník se mi atmosférou moc líbil. Horko, voda, bahno, mlýn a hrnečky s pokličkou. Určitě si přečtu i další autorčiny knihy.

hanka_reading
30.04.2023 4 z 5

Emě se ztratí kamarádka, která se údajně vrátila k mamince do Srbska. To se ale Emě nezdá a tak se pouští do pátrání na vlastní pěst. V té samé vesnici dojde k vraždě Pavly a jako první podezřelý se je její manžel Josef. Jedná se o náhodu a jsou tyto dva zdánlivě rozdílné případy propojené nebo ne?
Další česká detektivka, která postupně nabírá na obrátkách. Úplně nejlepší je poslední věta, u které si budete říkat, jestli je to fakt konec? Nebo bude následovat pokračování?
Severský thriller to není, ale na české poměry za mě dobré a svižné čtení - oceňuji, když má příběh spád. Nejvíc mě bavila Ema svým odhodláním a přesvědčením svou kamarádku najít.

Ladis777
27.04.2023 4 z 5

(SPOILER) Vodníka jsem přečetl dřív než Klekánici, která mu předcházela, ale to nevadí. Jsou tu sice stejní vyšetřovatelé a stejné prostředí, ale příběhy spolu tak úplně nesouvisí. Nicméně musím říct, že i když tohle téma mi sedlo víc, stejně je pro mě lepší Klekánice, přišel mi v ní propracovanější příběh. Postava vyšetřovatele Honzy mě v podstatě celou dobu dost štvala, navíc když mi vrah přišel podezřelý od chvíle, kdy se objevil na scéně. Má to hodně zajímavých míst, nicméně je tu přece jenom pár stereotypů, krásná mladá trochu zbrklá slečna, která pátrá po kamarádce (prostě holka na zabití), zadlužený frustrovaný alkoholik, jenž příběh spíš zamotává, jeden nebo dva obecní blázni, z nichž jeden je ještě šmírák, kluci přítomní vraždě, aniž ji zaregistrují... Přesto trvá skoro tři sta stran, než si policie a vyšetřovatelé všimnou zjevných stop... A dva bratři (jeden závislý na druhém), kteří se skrývají před nenávistí vesnice, ale ve skutečnosti skrývají i leckoho dalšího. Nepovedená byla i postava mafiána-pohodáře Matyáše, jehož přátelskost dost kontrastuje s funkcí.

LucyEcstasy
23.04.2023

Vodník - Tereza Bartošová

Evina kamarádka zničehonic zmizí. Evě je to divné a tak ji nahlásí jako pohřešovanou. Rozjíždí se tu pátrání, dokud není nalezeno tělo.

Tereza Bartošová je pro mne novým objevem mezi českou krimi literaturou. Musím přiznat, že mne okouzlila svým nadáním a nemůžu se dočkat až si přečtu další knihu z jejího pera.

Autorka dokázala bravurně nastolila tempo a nikam zbytečně děj nezaváděla. Měl příjemný plynulý spád a byl realisticky popsaný. Oceňuji zasazení příběhu do českého prostředí, díky němuž se člověk cítí být více součástí pátrací akce a vyšetřování. Tereza Bartošová tu dokázala rozvinou pochmurnou temnou atmosféru, která se čtenáři dokáže dostat pod kůži.

Od Vodníka nečekejte potoky krve, spoustu mrtvol a klikaře vyšetřovatele, kteří na co sáhnout, to se jim povede. Tady najdete lidský přístup, kdy policie vyšetřuje případ na základě postupného nalézání stop a prověřování výpovědí. A ano i sem tam se zmýlí, ale o to více se mi kniha líbila.

Jsem také ráda, že konečně někdo zpracoval téma našich tradičních strašidel. Pokud se mýlím, opravte mě, ale já doteď nenarazila na českou knihu, ne dětskou, který se inspiruje těmito postavami.

Ve finále nevím, co bych měla knize vytknout. Myslím si, že tu máme novou hvězdu českých současných detektivek. Pokud hledáte oddechový krimi příběh, tak Vodník je přesně pro vás. Já ho mohu vřele doporučit.

Hodnotím 5/5

katka.oo
23.04.2023 5 z 5

Skvělá česká detektivka, čtivá, zaujala mě příběhem i svým názvem a inspirací v Erbenově Kytici, sympatické postavy, líbilo se mi prostředí okolo říčky Litavky a starodávných mlýnů, které navnadilo tajemnou a ponurou atmosféru.
Nová nadějná česká autorka detektivek, těším se na její další knížky a určitě se hned, jak se mi dostane do ruky, vrhnu na Klekánici. Milovníkům poklidnějšího čtení doporučím.

Katania
14.04.2023 5 z 5

Parádní česká krimi. Mrzí mě, že jsem nečetla první díl, ale určitě se do nej brzy pustím.

Jessybelle
09.04.2023 5 z 5

Četla jsem nějakou lepší novou českou detektivku v poslední době??? Asi ne.
No, jestli čekáte potoky krve, tak budete zklamáni.
A pokud čekáte pěkně popsaný příběh jednoho vesnického zmizení a jeho rozuzlení včetně uvěřitelných a sympatických hrdinů, tak patrně dostanete, co chcete.
Já jsem si to rozhodně užila, a i když jsem si tipla správně, něco mě tak trochu překvapilo...
Takže se určitě vrhnu na Klekanici.
PS: některá jména Vás dozajista pobaví.