Klekánice přehled

Klekánice
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/bmid_klekanice-645eb128b524c.jpg 4 573 573

V malé středočeské vesnici se ztratilo děvčátko. Rozbíhá se zběsilé pátrání a boj s časem. Utekla? Stala se obětí krutého zločinu? Nebo si pro ni sáhla kostnatá ruka Klekánice z minulosti?

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klekánice. Přihlašte se a napište ho.

konicekbily
předevčírem 4 z 5

Autorka je lékařka a příběh je kromě jiného z lékařského prostředí. Zvolila formu novely, promyslela dobrou zápletku, avšak jejímu zpracování podle mne nedala dostatek prostoru a tak některé části mi připadají nedotažené. Hodnotím kladně - jdu na Vodníka!

KLHannah
18.11.2024 3 z 5

(SPOILER) Mám ráda české autory, obzvlášť u detektivek. Bonusem jsou čeká jména a známé lokace (představím si spíš Příbram než švédskou Fjällbaccu). Zaujala mě jak obálka, tak název knihy, otírající se o knihu balad od Erbena. Začátek super. Čekala jsem téma odložených případů se současnou kriminální zápletkou. Odložené případy se bohužel vyřešily na pár stránkách a současná krimi zápletka byla ve výsledku tak absurdní a ničím nepodložená (Proč? Kdo? Koho vydíral?). Velká část knihy byla dost psycho. Překvapilo mě, že se o nešťastnou matku oběti nezajímala její matka, která byla zmíněná na začátku příběhu. Bylo tam spoustu nedotažených linek. A popravdě bych byla radši, kdyby vrahem bylo rodinné pedofilní prokletí, než mafie. Navíc se mi asi 3x stalo, že jsem si musela přečíst souvětí vícekrát, ale stejně nedávalo smysl. O pár korekturních chybách nemluvě. Přesto mě "knižní jednohubka" neodradila od dalších knih autorky. Vyšetřovatelé jsou příjemní, tempo tak akorát. Tak snad promyšlenost textu bude míst stoupavou tendenci.

smou
13.11.2024 4 z 5

Úžasné autorka píše detektivní příběhy z okolí, které osobně znám a ráda si představuji místa, která se v knihách vyskytují. Detektivky, které se čtou samy na jeden záběr.

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023

Kniha Klekánice v seznamech