Klekánice

Klekánice
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/bmid_klekanice-645eb128b524c.jpg 4 574 574

V malé středočeské vesnici se ztratilo děvčátko. Rozbíhá se zběsilé pátrání a boj s časem. Utekla? Stala se obětí krutého zločinu? Nebo si pro ni sáhla kostnatá ruka Klekánice z minulosti?

konicekbily
19.11.2024 4 z 5

Autorka je lékařka a příběh je kromě jiného z lékařského prostředí. Zvolila formu novely, promyslela dobrou zápletku, avšak jejímu zpracování podle mne nedala dostatek prostoru a tak některé části mi připadají nedotažené. Hodnotím kladně - jdu na Vodníka!

KLHannah
18.11.2024 3 z 5

(SPOILER) Mám ráda české autory, obzvlášť u detektivek. Bonusem jsou čeká jména a známé lokace (představím si spíš Příbram než švédskou Fjällbaccu). Zaujala mě jak obálka, tak název knihy, otírající se o knihu balad od Erbena. Začátek super. Čekala jsem téma odložených případů se současnou kriminální zápletkou. Odložené případy se bohužel vyřešily na pár stránkách a současná krimi zápletka byla ve výsledku tak absurdní a ničím nepodložená (Proč? Kdo? Koho vydíral?). Velká část knihy byla dost psycho. Překvapilo mě, že se o nešťastnou matku oběti nezajímala její matka, která byla zmíněná na začátku příběhu. Bylo tam spoustu nedotažených linek. A popravdě bych byla radši, kdyby vrahem bylo rodinné pedofilní prokletí, než mafie. Navíc se mi asi 3x stalo, že jsem si musela přečíst souvětí vícekrát, ale stejně nedávalo smysl. O pár korekturních chybách nemluvě. Přesto mě "knižní jednohubka" neodradila od dalších knih autorky. Vyšetřovatelé jsou příjemní, tempo tak akorát. Tak snad promyšlenost textu bude míst stoupavou tendenci.

smou
13.11.2024 4 z 5

Úžasné autorka píše detektivní příběhy z okolí, které osobně znám a ráda si představuji místa, která se v knihách vyskytují. Detektivky, které se čtou samy na jeden záběr.

ivousekk
05.11.2024 5 z 5

Tak tohle bylo super. Takova detektivni jednohubka. Napinava, svizna, zadne zbytecne odbocky a kudrlinky, ze jsem ji zhltla skoro na jeden zatah. Urcite sahnu i po dalsich dilech.

wooloong
29.10.2024 2 z 5

(SPOILER) Začátek se mi líbil, pak přišla scéna, kdy se paní doktorka vrhla na svého manžela pana doktora a zlomila mu nos. Zase ta přepjatost až za hranici snesitelnosti, uvěřitelnosti a logiky postav a děje jako v Andělech. Tak jsem začala části kapitol s paní doktorkou přeskakovat, abych si užila alespoň detektivní práci a rozuzlení. Už už jsem chtěla dát poctivé tři hvězdičky, a pak přišel těžko uvěřitelný a překombinovaný konec. Takže za dvě za detektivní linku a celkem zdařilý úvod.

dadlínak
27.10.2024 ztráta času

Autorka rozhodně nevládne krásnou češtinou a text je pro mě kvůli obrovskému množství všemožných chyb v podstatě nečitelný.

Maky1771
24.10.2024 4 z 5

Je to takové poměrně mdlé čtení, ale rozuzlení nečekané! Do přečtení jsem o tomto tématu vlastně nic nevěděla, nebo ne v tomto směru.

Hella
21.10.2024 3 z 5

Nóóó, to néé. Ten konec se nepovedl. Jinak přiměřeně uvěřitelná a čtivá kniha, ale konec to vážně pokazil.
Na DK aktuálně 82% od 552 hodnotících.

Canniosh
18.10.2024 5 z 5

No ty kráso, to byla jízda, od začátku do konce! Téma to bylo těžké, přece jen zmizení malé holčičky je příšerné samo o sobě. Rozuzlení je pochopitelné a ten hutný, hustý, drsný, závěr, ten to skvěle završil, ani jsem nedýchal.

pandem
17.10.2024 4 z 5

Polovina knihy velmi dobře čtivá, děj pěkně ubíhá, skvělé dialogy. Konec už trošku zadrhával v uvěřitelnosti, ale pokračování si rád přečtu.

book74worm
15.10.2024 2 z 5

Zpočátku čtivé, s uvěřitelnými dialogy, bohužel pak to nějak ztratí švih - rozuzlení mi přišlo překombinované a málo uvěřitelné.

princesse
08.10.2024 4 z 5

Další z českých autorek detektivek, která mě mile překvapila. Děj ubíhal, velmi dobře se kniha četla a napadlo mě více pachatelů, spojení s otcem, manželem a jeho současné partnerky také. Nakonec trefa jen napůl. Každopádně hrůzný scénář. Určitě se poohlédnu po pokračování.

Monuschka
06.10.2024 5 z 5

Tato kniha se mi dostala do rukou díky štafetě a je to pro mě první od této české autorky. V poslední době čtu převážně české a slovenské autory a jsem knihami velmi potěšena. Jsem ráda, že i díky štafetám se SK a CZ autoři dostanou do povědomí čtenářů.
Kniha mě zaujala hlavně díky názvu a ač autorčina prvotina, tak se mi líbila. Knížečka je to malá a milá a rychle přečtená, každopádně zajímavá.
Je zde cítit tajemno a nadpřirozeno. Zkoušela jsem uhodnout, kdo za tím stojí, ale mýlila jsem se.
Děkuji za štafetu Lucince Svobodové a i paní autorce a těším se na pokračování...

cucik14
06.10.2024 4 z 5

První půlka velice čtivý příběh, propojený s minulostí a poverama, který se pak stočí (pro mě bohuzel) jiným směrem. Každopádně styl psaní je moc povedený, určitě se pustím i do dalších dílů.

Knihomolkapaja4
30.09.2024 5 z 5

Kytici miluju a toto je úplně něco nového. Kniha se četla sama, rychle mě vtáhla do děje a já chtěla číst dál a dál. Nějaké tušení v průběhu děje jsem měla, ale konec jsem vůbec nečekala. I když viníka jsem ke konci správně podezřívala. České autory moc nevyhledávám, ale poslední dobou jich začínám číst čím dál více a nestačím se divit, jak skvěle píšou. Od autorky jsem ještě četla Dceřinu kletbu a ta byla taky skvělá! Rozhodně doporučuji přečíst si její knihy. :-)

mythos91
29.09.2024 5 z 5

Zajímavý detektivní příběh, z počátku ale ne úplně klasická detektivka. Propojenost s minulostí a nadpřirozenem v podobě klekánice vrhá do děje tajemno a lehce i prvky hororu. Tématicky mi trochu příběh připomíná seriál Pustina, která zrovna běží v televizi. Ačkoli slaboučká kniha o nějakých 190ti stranách, dostatečně obsáhlá svým sdělením čtenáři. Četlo se velmi příjemně, čeští autoři a často mladší ročníky se mi líbí víc a víc.

hanzmb
26.09.2024 5 z 5

Kytice mě fascinovala už od mládí. Polednici jsem s oblibou recitoval ještě před zahájením školní docházky. Takže když jsem objevil tuto novou sérii bylo jasné, že nemohu odolat. A udělal jsem velmi dobře. Je to spíš jednohubka, ale pořádně nabitá. Už základní motiv knihy - ztráta dítěte - je dost tvrdý, ale to finále ho násobně překonává. K tomu fajn dvojka vyšetřovatelů a rázem máte jasno, že tuhle sérii neopustíte. Jen by mě zajímal trest i pro zbylé viníky. Snad bude zmínka v dalším dílu.

karaliene
24.09.2024 4 z 5

Rychlé, čtivé, nepředvídatelné, přesto uvěřitelné.
Dovedu si představit, že by si jiný autor s příběhem pohrál víc, ale zásadně to nechybělo.

romika
24.09.2024 5 z 5

Pecka, nevšední česká detektivka, krátká,ale má vše. Hned si seženu další díl.

twigxi
17.09.2024 5 z 5

Paradni detektivka presne podle mych predstav! Miluju ceske detektivky, tajemna a zahadna mista a zaroven verohodne patrani po pachateli v realnem prostredi. Tahle kniha to vsechno ma. A ja se uz moc tesim na Vodnika, ktery je podle autorky jeste lepsi. Za me je uz tato jeji prvotina objev roku!