Klekánice

Klekánice
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509313/bmid_klekanice-645eb128b524c.jpg 4 574 574

V malé středočeské vesnici se ztratilo děvčátko. Rozbíhá se zběsilé pátrání a boj s časem. Utekla? Stala se obětí krutého zločinu? Nebo si pro ni sáhla kostnatá ruka Klekánice z minulosti?

Viopes
14.09.2024 5 z 5

Doslova jednohubka na víkend. Užila jsem si ji o to víc, že je z našeho prostředí. Dobře se čte, zápletka i konec pro mne dobrý. První má kniha od autorky a už se těším na další. O to víc, že jsem do knihovny pořídila všechny její knihy.

Amifa
12.09.2024 5 z 5

Tý jo, uf. Napínavé, čtivé, s dramatickým koncem. Co víc si přát. Těším se na další.

lapagerie
10.09.2024 3 z 5

Knížka na jedno odpoledne. Plus dávám za mojí milovanou Příbram. Jinak příběh nebyl špatný, konec teda překvapivý. Dceřina kletba se mi líbila víc.

Elion
08.09.2024 4 z 5

Samotný název knihy nám, o příběhu uvnitř, nic moc neřekne a přijde mi trochu zavádějící. Zmínek o mytologii a samotné Klekánici tam totiž je jak šafránu, takže skoro žádné. Ale jako lehká detektivka je to skutečně moc dobré čtení. Je to hlavně o nepochopení a možná spíš ještě víc o tom, co lidé vidět nechtějí i když to mají přímo pod nosem a jiný jim na to ukazuje prstem. Tahle kniha hlavně říká, že i když si myslíme, že je člověk úplně vyšinutý, možná není od věci trochu zpomalit a podívat se na situaci jeho pohledem. Možná budeme překvapeni.
Po Klekánici doporučuji sáhnout všem, kteří nemají rádi moc krvavé detektivky, ale zároveň se nebojí odkrýt těžké téma, kterým únos dítěte bezpochyby je.

kristyna.havlov
07.09.2024 3 z 5

I když kniha byla poměrně krátká, já bych ji ještě zkrátila. Když jsem byla asi na 70 stránce, přečetla jsem si rovnou poslední dvě kapitoly, abych si to urychlila :D tam se člověk dozví pravdu. Každopádně by mě konec jako takový nenapadl. Kniha za mě průměrná, ale znovu bych po ní rozhodně nesáhla.

janastok
06.09.2024 3 z 5

Taková narychlo spíchnutá kraťoučká detektivka s trochu nepravděpodobným motivem, ale v létě k vodě dobrá.

Danago
31.08.2024 3 z 5

Dobře napsaná česká detektivka, konec se teda nedal vůbec předpokládat. Trochu by se mi líbily víc rozepsány motivy , to co zde je uvedeno mi přišlo jako trochu slabý motiv , i když asi si čtenář může domyslet , co je tím hlavním motivem, i když něco takového je strašné.
Přesto si myslím, že konec by zasloužil větší vysvětlení , osobně jsem tomu, tak nějak odmítala uvěřit.
Jedná se o prvotinu , tak přivřu oko.

Kerberos
28.08.2024 4 z 5

Zajímavý námět,konec mě překvapil - to jsem určitě nečekala.

Prateri
24.08.2024 4 z 5

Klekánice - o berličce hnáty křivé, ale tady je křivý něčí charakter. Lásku střídá nenávist, krutý trest za ponížené ego. Pátraní kriminalistů odhalí staré promlčené vraždy, ale budou souviset se ztracenou holčičkou? Rozuzlení vyděsí.

Lucissia
22.08.2024 4 z 5

Útlá knížečka, styl psaní malinko kostrbatý, čtení mě bavilo, ale přesto tomu malinečko něco chybělo, proto jen čtyři hvězdy. Ale jinak spokojenost. :-)

monte
21.08.2024 4 z 5

Moje první kniha této autorky a zcela jistě není poslední. Napínavá detektivka s překvapivým rozuzlením

Toňula
18.08.2024 4 z 5

Velmi zdařilá česká detektivka, napínavý děj a překvapivý konec, přesně tak, jak to má být.

rumova_kulicka
12.08.2024 4 z 5

Tento díl se ke mně dostal jako poslední, ale vůbec to nevadilo. Knihu jsem doslova zhltla za jako malinu za pár hodin. Asi to úplně reálné nebylo, ale čtivé velice. Nešlo se odtrhnout.

KudrlinkaM
03.08.2024 3 z 5

Knihu jsem četl až po Vodníkovi, který se mi líbil víc, a bohužel mi připadala, jako kdyby pejsek s kočičkou pekly dort. Ode všeho trochu a ve výsledku sice všeho přebývalo, ale spusta toho chybělo.
Každopádně to beru shovívavě jako autorčinu prvotinu, už i Vodník byl o třídu lepší ( i delší ) a chystám se přečíst ještě Dceřinu kletbu.

veronika9761
27.07.2024 5 z 5

Naprosto neuveritelny konec, fascinujici pribeh.

Siege03
26.07.2024 5 z 5

Přečteno jedním dechem.

Nika.
25.07.2024 4 z 5

Velice povedená knížka. Zpočátku by mě vůbec nenapadlo, kam se děj bude ubírat a jak tento příběh skončí.
Přiznám se, že na konci mi běhal mráz po zádech.

Fifth Element
25.07.2024 4 z 5

Ještě jednu korekturu by snesla...

Klára90
21.07.2024 3 z 5

(SPOILER) Na základě vysokého hodnocení a různých recenzí na sociálních sítích jsem od knihy čekala více. Přišlo mi, že se to tam semlelo tak nějak všechno dohromady ( rozvrácená rodina, pedofil poblíž, hrůzné vzkazy pro matku), navíc mi byli strašne, ale fakt strašně nesympatičtí hlavní vyšetřovatelé. Jejich přístup mi přišel vcelku laxní (kurnik, ztratilo se malé děvčátko a on si chce dát víkendový voraz a dostaveníčko s manželkou na paloučku? ). Jsou to ale jen drobnosti, kniha se čte dobře a vyústění příběhu bylo šokující, nevím jestli se mi víc chtělo brečet nebo zvracet nad tou šíleností. Konec této knihy bych označila skutečně za šokující, dokonce tak, jak už mě dlouho žádný konec nepřekvapil. Zkusím ještě další knihu autorky, třeba si tam k vyšetřovatelům najdu cestu :)

babystar
21.07.2024 5 z 5

První kniha z detektivní série z Příbrami a okolí, v níž Tomáš Vyskočil a Honza Richter pátrají po zmizelé malé Adrianě. Výborně zpracovaný příběh o utrpení matky, které se beze stopy ztratilo malé dítě na vesnici, kde věří, že zlobivé děti unášejí klekánice. Ovšem vyústění příběhu je daleko hrůznější než jakákoli pověst. Přečetla jsem jedním dechem.