Tri sestry

Tri sestry
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493735/bmid_tri-sestry-2qX-493735.jpg 4 502 502

TRI SLOVENSKÉ SESTRY. Ich príbeh vám zlomí srdce. Ich cesta vás naplní nádejou. Ich mená si navždy zapamätáte. „Chcem, aby ste mi sľúbili, že sa vždy postaráte o svoje sestry. Že tu vždy budete jedna pre druhú. Že nikomu nedovolíte, aby vás od seba odlúčil, nikdy. Rozumiete?“ Keď boli Cibi, Magda a Livi malé, sľúbili svojmu otcovi, že zostanú spolu, nech sa stane čokoľvek. O niekoľko rokov neskôr, keď mala Livi len pätnásť rokov, dostala príkaz na transport do Osvienčimu. O štyri roky staršia Cibi šla s Livi, odhodlaná ochrániť ju alebo zomrieť spolu ňou. Spoločne bojovali a prežili nepredstaviteľnú krutosť a utrpenie. Len sedemnásťročná Magda, zostala so svojou matkou a starým otcom vo Vranove nad Topľou, ukrývala sa u susedov v podkroví alebo v lese, keď členovia Hlinkovej gardy hľadali Židov. Podarilo sa jej unikať, ale nakoniec aj ju odviezli do tábora smrti v Osvienčime-Brezinke. Tam sa tri sestry znova stretli a pri spomienke na otca si dali nový sľub, tentoraz jedna druhej – prežijú. Heather Morris, autorka kníh Tetovač z Auschwitzu a Cilkina cesta, ktorých sa po celom svete predalo osem miliónov výtlačkov, prichádza s novým ohromujúcim príbehom, ktorý sa dotkne vášho srdca, nadchne vás odvaha a nezištná láska troch sestier, ktoré vzájomný sľub udržal nažive.... celý text

Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: , Lindeni

Three Sisters, 2021

Nikola_
10.12.2021 5 z 5

Stejně skvělá a silná kniha, jako autorčiny předešlé..

LivB
07.12.2021 2 z 5

Nejslabší díl z autorčiny “pruhované série”. Polovina knihy líčí život po válce - sice čtivě, ale čekala jsem popis čistě jenom událostí z války.

Martiiiik
01.12.2021 5 z 5

Tak to zase ukáplo moře slz... Hrůzný příběh tří sester, o jejich nezdolné vůli a síle pramenící z jejich soudržnosti, ze slibu otci, že se navždy o sebe navzájem postarají, za každou cenu.. Část knihy je věnována jejich dalšímu životu, v Izraeli.. Je zde velmi důkladně vykreslený pocit viny přeživších.. A že může být devastující více než Nacisté.. a to do konce života.. Dnes už si neumíme představit, co si ti lidé museli prožít.. Ale i to málo stačí ke změně pohledu na svět... Hodně silná kniha, tak si dejte pozor..

Sabča92
26.11.2021 5 z 5

Na knihy Heather Morris jsou rozporuplné názory, jedni její knihy milují, druzí je zatracují pro její romantickou idealogii. Pro mě je Heather Morris skvělá spisovatelka, která v knihách zobrazuje neuvěřitelnou odvahu a naději. Tři sestry vypráví příběh sester Mellerových ze Slovenska. Dívky mají mezi sebou naprosto skvělý vztah, který ještě umocnil pobyt v koncentračním táboře. Jedna druhou neuvěřitelně podporovaly a zachraňovaly. Vzájemná blízkost pro ně byla největší motivací žít.Cibi, Livia i Magda byly svědky neskutečných hrůz, krutosti a morbidity. Knihu jsem nemohla skoro odložit, byla jsem zvědavá a napnutá, jak to s dívkami dopadne. Kniha navíc nepřináší příběh jen z koncentračního tábora, ale jistá část knihy vypráví i o době kdy se dívky zachránily a nevěděly co dělat dál. Zachránění Židé sice unikli smrti, ale neměli domov, většina z nich ani svou rodinu. Co se s nimi dělo dál?
Knihu vám obrovsky moc doporučuji. Ke čtení si připravte kapesníčky, protože vás jistě dojme. Pokud nečtete válečné příběhy a třeba s nimi chcete začít, rozhodně doporučuji knihy Heather Morris. Na konci knihy najdete také fotografie hrdinek a doslov autorky, který opět doporučuji přečíst.

Netopýr_5
14.11.2021 5 z 5

Kniha, která stojí za to, abych ji dal 5 hvězd... Sedí mi styl vyprávění autorky a pocity naděje v těžkých životních podmínkách... Obohatilo mě to. Díky.

Kristi_čte
12.11.2021 5 z 5

Autorka je za mne naprosto skvělá spisovatelka a ve Třech sestrách mi to jen potvrdila. Moc se mi líbí, jak dokáže lidem předat příběhy těch, o kterých píše. Její knihy jsou neuvěřitelně čtivé, ale zároveň lidské, i když píše o strašných událostech. Autorce je často vyčítáno, že její knihy z Osvětimi jsou málo drsné a naopak že jsou až moc pozitivní, ale pro mě je naopak důležité to, že jsou psány podle skutečnosti a tak, jako to hlavní protagonisté chtěli.
Tři sestry jsou její další knihou, která mě dokázala zcela pohltit a během chvíle si zamilovat všechny tři hlavní hrdinky a jejich životní chvíle jsem si užívala až do poslední stránky.

Blazule
10.11.2021 5 z 5

Za mne další z velmi silných příběhů od autorky. Oceňuji rovinu po válce a popis života v Izraeli. Přečteno jedním dechem.

flaquitta
01.11.2021 5 z 5

(SPOILER) Na počátku byl slib otci, že ať se bude dít v životě cokoli, budou sesrty držet při sobě a budou si nablízku. Právě tento slib jim napříč životem a událostmi, které sestry zažily, držel kolikrát při životě, dával jim sílu a naději. Heather Morris tento příběh již potřetí (po knihách Tatér z Osvětimi a Cilčina cesta) staví na skutečném příběhu sester, které si prošly hrůzami koncentračního tábora Osvětimi, následný pochod smrti a střet s poválečnou realitou a přijetím navrátilců z Osvětimi ve společnosti, kde již nic nebylo jako dřív. Přišly o své blízké i o střechu nad hlavou. Společně ale byly nejsilnější, díky tomu dokázaly začít znovu, v nové zemi, založit rodiny a splnit slib, který tatínkovi v dětství daly.

bookbypatrik
31.10.2021 4 z 5

Tři sestry jsou dalším příběhem z období druhé světové války, tento každopádně obsahuje něco výjimečného. Nejen že ukazuje všechnu krutost, násilí a příšerné činy, ale také má v sobě díky všem sestrám naději, sílu, odvahu a štěstí. Kniha popisuje skutečný příběh rodiny, na který jen tak nezapomenete.

kalinkacz
29.10.2021 5 z 5

Heather Morrisová má nový román - skáču radostí! Opět se tu ocitáme v koncentračním táboře a tentokrát sledujeme příběh tří sester, které udělají vše pro to, aby se vzájemně ochránily... Já jsem nadšená! Tvorba autorky mi hodně sedí a tato novinka není výjimkou… Styl psaní výborný! Všechny postavy jsou úžasné a nejvíc mě dostala poznámka autorky, kde zmiňuje, jak se s rodinou setkala a co vše se dozvěděla… Silné čtení, kde hraje hodně roli štěstí... Velké doporučení!

Verida
27.10.2021 5 z 5

Tak,jak tomu bývá u příběhů z tábora smrti,byl i tento neskutečně silný. Kniha vypráví a silném poutu mezi třemi sestrami který si projdou hrůzou koncentračního tábora Osvětim - Březinka. Kniha je dle skutečné události a popisuje nejen cestu do pekla ale i osvobození a návrat do zemi zaslíbené. O silném sesterském poutu,lásky k sobě a naději.Příběh je poutavý a čte se téměř sám.