Volání ptáka kivi
Sarah Lark (p)

Třídílná sága z Nového Zélandu série
< 3. díl
3. díl rodinné ságy z Nového Zélandu Gloria vyrůstá na farmě Kiward. Její šťastné dětství náhle skončí, když ji rodina pošle spolu se sestřenicí Lilian do anglického internátu. Zatímco se Lilian životu ve starém světě přizpůsobí, Gloria začne nenávidět rodiče za to, že jí tento nový život vnutili. Za každou cenu se chce vrátit zpátky na Nový Zéland. Vymyslí proto odvážný plán, který ji však uvrhne do velkého nebezpečí…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2012 , Knižní klubOriginální název:
Der Ruf des Kiwies, 2009

Poslední díl byl taky moc pěkný celá sága se dobře četla jsem nadšená i zklamaná že už to mám přečteno.

Tak jako předešlé díly, nádhera. Škoda, že už jsem na konci. Asi se na ten Nový Zéland budu muset vypravit :-). Třeba tam potkám někoho známého.

Každému,kdo rád čte rodinné ságy,vřele doporučuji.Všechny díly této ságy jsem četla s velkým zaujetím.Je mi líto,že už toto pěkné čtení končí.

Ach jo, škoda že už je konec :-( Věděla jsem, že tento den jednou přijde a já se budu muset s touto sérií a se všemi postavami rozloučit, budou mi chybět. Všechny postavy a jejich příběhy jsem si oblíbila. A stejně tak krásnou přírodu Nového Zélandu, který jsem měla vždycky spojený s Pánem prstenů a teď i s touto ságou.
Ale co se dá dělat, všechno jednou končí a život=čtení jde dál...:-)

I TŘETÍ ČÁST BYLA SKVĚLÁ.
BOHATÝ DĚJ,SPOUSTA POSTAV. MŮJ OBDIV PATŘÍ PŘEDEVŠÍM ŽENSKÝM HRDINKÁM. JEJICH ODHODLÁNÍ PORVAT SE SE ŽIVOTEM . KTERÝ V 19. STOLETÍ A NA ZAČÁTKU 20. STOLETÍ ROZHODNĚ NEBYL PROCHÁZKOU RŮŽOVOU ZAHRADOU.
FANDILA JSEM JIM A BYLA JSEM RÁDA ZA JEJICH VÍTĚZSTVÍ

Celá série byla naprostá bomba. V knihách nechyběl krásný a hodně rozvinutý příběh plný romantiky, napětí, smutku i veselí. Prostě zase jsem si krásně poplakala. A u tohoto posledního dílu bylo všeho jaksi několikrát více :-)

Dávám plný počet hvězdiček. Výjimečně dobrá trilogie, nemá slabé místo. Pokud se člověk trošku zamotá ve jménech, není to chyba spisovatelky, ale špatné paměti čtenáře:) Navíc v kniže Larková taktně připomíná rodinné i jiné vztahy, tak co... Hrdinové jako živí. Chudák Gloria, autorka moc dobře vystihla tragédii člověka, který se odlišuje a nesplývá s okolím. Mrzí mě, že není další díl, nemůžu se odtrhnout.

I když byl třetí díl místy strhující, cosi z těch předcházejících mi tu chybělo. První díl začínal u Heleny, takže jen pouhá zmínka o tom, že zemřela, mě trochu zklamala.. I ten konec mi přišel trochu překombinovaný.. Ale jinak prima čtení, líbilo.

Třetí a podle mého názoru méně záživný díl. Tak trochu mi přišlo, že už všeho ohledně kiwardské farmy a maorské kultury bylo moc. Sice osudy rozvětvené rodiny se stále zajímavě rozvíjí, ale některé situace i dokonce osoby se postupem času s rozrůstajícím počtem generací mísí dohromady. Mnohokrát jsem se musela hodně soustředit, abych se rychle dopátrala, kdo je s kým v příbuzenském vztahu. Ale jinak jsem velice ráda, že jsem si všechny díly přečetla, určitě to bylo trochu jiné osvěžující téma i zeměpisné zasazení.

Přečetla jsem všechny tři díly a a s poslední stránkou zaznělo právě slovo Konec? Škoda. Nádherně napsaná trilogie,často se mi stávalo, že jsem děj viděla před očima jako film. Opravdu škoda, že už to skončilo. Doufám, že nás autorka nenechá jen u této trilogie. Přeji si, aby byly další takové skvostné knihy

Knížku jsem četla s celkem dlouhým odstupem od prvních dvou dílů a bála jsem se jestli se začtu. Nicméně hned od prvních stránek mě chytla a nezklamala.
2011 | ![]() |
2010 | ![]() |
2014 | ![]() |
2011 | ![]() |
2012 | ![]() |
Také poslední díl této trilogie se mi líbil. Pojednával již o pravnučkách dvou původních hrdinek a odehrával se mimo Nový Zéland ještě v Anglii, Číně, Austrálii, v Egyptě a v Turecku. Oproti předchozím dílům tam však bylo více smutku a krutosti, ať už barvitě líčené útrapy, které musela prožít Glorie na cestě zpět na svou milovanou farmu na Kiwardu nebo hrůzy na bojištích 1. světové války. Přesto však i tento díl stojí za přečtení a celá sága jako celek je prostě úžasná!