Ranhojička přehled
Ricarda Jordan (p)
Mohuč, 1330. Porodní bába Rachel spěchá k porodu a na ulici najde rodící ženu. Mladá matka umírá a Rachel přinese sirotka k majetné rodině von Speyerových, kde je Lucie vychovávána společně se stejně starou Leou. Když po letech vypukne v Mohuči mor, zřizuje Lucie – která byla v domě von Speyerů zasvěcena do tajů arabské medicíny – společně s morovým lékařem Clemensem von Treist „morový dům“, v němž pečují o nemocné. Lucie si brzy získá úctu jako „ranhojička“, ale pak se nálada ve městě změní a ona musí uprchnout bez milovaného Clemense. Najdou se ti dva ještě někdy?... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2011 , Knižní klubOriginální název:
Die Pestärztin, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ranhojička. Přihlašte se a napište ho.
Autorka těží z oblíbenosti ranhojiče, který je výborným románem, tohle je chabá nápodoba.
Krásně čtivá kniha. Dějová linka stále v napětí a skvělá kombinace románu a pozadí historických událostí 14. století. Spoustu zajímavých reálií z doby morových ran, včetně soužití křesťanů s Židy nebo zvyklostí různých společenských skupin. Velmi doporučuji
Kniha Ranhojička v seznamech
mor německá literatura historické romány německé romány
2011 | Ranhojička |
2010 | V zemi bílého oblaku |
2014 | Ostrov tisíce pramenů |
2011 | Maorčina píseň |
2012 | Volání ptáka kivi |
Celkem čtivá kniha, ale nijak zvlášť mě nenadchla.