Tsunami

Tsunami
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500618/bmid_tsunami-faB-500618.jpg 4 735 735

Vzpomínky jsou jako vlny, stále se k nám vrací. Den Eminých narozenin se kvapem blíží. Kromě členů její rodiny se však na oslavu chystá i jeden nezvaný host – minulost, kterou všichni považovali za dávno mrtvou. V návalu nečekaných emocí tak začnou ožívat události z jedné dovolené v Thajsku, která otřásla osudy všech zúčastněných. Polozapomenuté vzpomínky se vracejí se silou tsunami a hrozí, že rodinu plnou tajemství rozmetají na kousky.... celý text

Valdora
25.06.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila a konec byl překvapivý. Těším se na další knihu od autorky, sehnala jsem Hvězdy na cestě.

Lucka_čte
22.06.2023 5 z 5

O knize jsem předem vůbec nic nevěděla, jen jsem ji zahlídla zařazenou ve čtenářské výzvě a náhodou mi ji paní knihovnice nabídla a tak jsem si řekla, proč ne. Byla jsem velmi mile překvapená, nemohla jsem se odtrhnout, přečetla jsem ji za den.

libuna60
18.06.2023 4 z 5

Hodně jsem o této knize slyšela i k knihovně byla na delší dobu vypůjčena. Dočkala jsem se. Má velmi pěkný obal a nevím, zda je to můj dojem, ale srdíčko je v barvách naší vlajky. Kniha se četla dobře, je čtivě napsána, ale od poloviny jsem předvídala vztah, který vznikl mezi jedněmi z hlavních hrdinů a v podvědomí měla obavy, aby to neprasklo. Nějak jsem tomu vztahu nepřála :-(. Některý děj byl předvidatelný, ale nevadilo mi to. Konec děje této knihy mi přišel překombinovaný a trochu mě zklamal. I tak si přečtu další knihu, kterou jsem si od Karin půjčila, a to Hvězdy na cestě, jsem už na ni zvědavá :-)

Katerina015
10.06.2023 5 z 5

Skvělé čtení. Paní Babinská píše naprosto skvěle, moc se těším na její další počin. Čtení jsem si moc užila.

Mon.CouCou
10.06.2023 5 z 5

Karin Krajčo Babinskou netřeba představovat :-)
Sleduji její práci nejen na sociálních sítí a nejednou mě uměla rozesmát.
U knihy Tsunami jsem však byla lehce skeptická. Jak už název napovídá, nebylo to pro mě moc lákavé téma ke čtení a chvíli jsem se k tomu přemlouvala.
Kniha je rozdělena do tří částí.
Jde o příběh jedné velké rodiny, kde jsou mezilidské vztahy mnohem komplikovanější. Ema po mnoho let skrývá tajemství, díky kterému ji neustále pronásledují výčitky svědomí. Postupně se vše rozplétá a na konci přijde bravurní rozřešení.
"Láska a nenávist jsou dvě strany jedné mince."
Z knihy o mezilidských vztazích jsem nakonec byla spokojena. Možná by mě i zlákalo poslechnout si audioknihu namluvenou Richardem.
Ještě vyzdvihnu obálku, na které se mi líbí to srdíčko s vlnou-samotná obálka by mě totiž nezlákala, ale toto tam dokonale zapadlo. :-)
Doporučuji.

prochajda
07.06.2023 5 z 5

Nádhera, krásný příběh, skvěle napsáno. Z knihy jsem opravdu nadšená a mile překvapená, určitě si přečtu i další.

Kami33
05.06.2023 5 z 5

Sama jsem byla překvapena, jak se to skvěle četlo. Jen ten konec mi úplně nesedl.

Karoll_ina
05.06.2023 5 z 5

Tentokrát mi kniha sedla velmi dobře, zajímavý námět se zapeklitým osudem... Konec byl rychlý a překvapivý, ale zase celkem šťastný.

vanilka231
30.05.2023 5 z 5

Moje první kniha autorky a musím říct klobouk dolů. Krásně se to četlo, nádherný i když zároveň smutný příběh. Už teď se těším na další knížky autorky.

Zoulinda
27.05.2023 5 z 5

Tak to byla nádhera, čtivé, přečteno jedním dechem, nechybělo napětí, zápletka, prostě super...

josska
23.05.2023 5 z 5

Moje druhá kniha autorky a opět nadšení veliké...Thajsko,tsunami,rodinné vztahy,tajemství,moc mě to bavilo..já ji poslouchala a R.Krajčo,,,bonus navíc...Těším se na další knihy autorky,,byla jsem i na besedě a skvělé vtipné povídání,,,,

Clea3112
21.05.2023 4 z 5

Pro mě velmi příjemné literární překvapení. Různé časové linie, skládání příběhu do mozaiky, který se zdá téměř od začátku zřejmý (ačkoli to je omyl! Pointa je jinde a přichází až v poslední kapitole), vztahová pnutí, morální dilemata, načrtnuté otázky nejen pro zúčastněné příběhu..... to vše přináší román K.K. Babinské. Přečteno jedním dechem a i poté vám to bude ještě ležet v hlavě.

harena
18.05.2023 5 z 5

Moc příjemné a pěkné čtení. Je rok 2020 a chystá se oslava významných narozenin Emy, když tu se náhle na ni dostaví i nečekaný host a jako tsunami zaútočí vzpomínky na rok 2004, kdy všichni trávili krásnou dovolenou v Thajsku na Phuketu, kde mimo jiné také zažijí skutečnou tsunami. V knize je láska, nenávist, propletené vztahy i napětí adalší jako bonus je její výborná čtivost. Moc mě bavila, musím si přečíst i další spisovatelčiny knihy. Spokojenost.

katerina6763
18.05.2023 4 z 5

Kniha se moc dobře četla, příběh plynul. Je to takové odpočinkové čtení, i když příběh je opravdu vážný.

ek2157
11.05.2023 5 z 5

Moc ráda čtu knihy od této spisovatelky a vždy jedním dechem a vždy krásné čtení. Těším se na další..

katerina5544
29.04.2023 5 z 5

Pro mě velké překvapení a musím říct, ze se autorce klaním. Jsem čtenář, který vseobecne nemusí takové ty "vztahové" knihy, rozebíráni pocitů, zrady, nevěry atd atd. Nicméně jsem tady udělala výjimku a pane jo, jak mě kniha vtáhla a bavila! Slupla jsem ji jak jednohubku a dávám plný počet! Parádní!

Zlatinka.Emilly
27.04.2023 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha, která překvapila svojí zápletkou. Jen ten konec, ten se mi nelíbil (myslím tím Robertovo rozhodnutí)

Máca216
22.04.2023 5 z 5

Super příběh, určitě si od autorky půjčím další knihu. Sice jsem konec příběhu odhadla už dlouho dopředu, ale nevadilo mi to. Dobře se to četlo.

Hanaluna
19.04.2023 5 z 5

Je to má první kniha od této autorky, kterou jsem pořídila na doporučení. Předčila má očekávání, skvěle se poslouchala, děj byl skvěle sestavený. Výborně plynul a poslechla jsem ji jedním dechem. Interpretace k tomu absolutně seděla a byl to doslova požitek.

Gugu
14.04.2023 5 z 5

Prostě, dobře se to četlo. Oddechovka s trochu předvídatelným dějem a zápletkou, ale neodložila jsem, dokud jsem nedočetla. Předpokládám, že kniha si neklade ambice aspirovat na cenu Magnesia Litera, takže pak svůj účel plní skvěle.