Tvůrčí psaní v otázkách a odpovědích
Markéta Dočekalová
300 nejčastějších otázek Praktický rádce, který stručně a jasně odpoví na většinu otázek, které vás v souvislosti s tvůrčím psaním napadají. Kniha se tak stane každodenním rádcem v cestě za vytouženým spisovatelským cílem.
Samostatný díl Knihy tvůrčího psaní, který je opět výborným pomocníkem a rádcem, tentokrát v jiném slova smyslu. Kniha o 166 stran rozdělena do 10 témat od samotného úvodu do tvůrčího psaní, jak vůbec začít, o ději, postavách, dialozích, stylistiky, stylu a gramatiky, o závěrečných pracích na rukopise, nabízení rukopisů, přes autorská práva až po závěrečné smluvní a finanční záležitosti. Knihu tentokráte autorka formulovala do podoby otázek od lidí a jejich odborných odpovědí na každé téma. Kniha obsahuje 300 nejčastějších dotazů. Zajímavé počtení, ale hlavně rady od odborníka, které vás zasvětí do téma tvůrčího psaní. Výborná publikace.
Autorka přináší odpovědi na otázky, které si pokládá snad každý, kdo píše nebo touží být spisovatelem. Některé otázky jsou až úsměvné, avšak paní Dočekalová si s nimi poradila s grácií. Nejvíc mě asi pobavila otázka jednoho pána, který obešel snad už sto knihkupectví, ale ani jedno nechtělo tazatelovo knihu vydat!
Stručné a jasné. Na většinu otázek si člověk sic odpoví selským rozumem, ale i tak je kniha velmi užitečným rádcem.
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o psaní, ale báli jste se zeptat. 300 nejčastějších otázek a odpovědí. Obsah: Úvod do tvůrčího psaní, Jak začít, Děj, Postavy, Dialogy, Stylistika, autorský styl a gramatika, Závěrečné práce na rukopise, Nabízení rukopisu, Autorské právo, Smluvní a finanční záležitosti. Kniha mi poskytla mnoho informací, které jsem potřeboval vědět. Některé dotazy a odpovědi jdou sice mimo můj zájem, ale jinak nešetřím chválou. Výborná, výborná kniha!
2006 | Tvůrčí psaní pro každého |
2012 | Rychle a bezbolestně |
2011 | Něco za něco |
2009 | Tvůrčí psaní 2 |
2004 | Fit maminka |
Za mě skvělé, bála jsem se, že to bude jenom takové teoretické poučování, ale přišlo mi to zajímavé, užitečné, konstruktivní - a každý si z toho může vytáhnout, co potřebuje.