Twisted Games: Hry na ostří nože

Twisted Games: Hry na ostří nože
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514005/bmid_twisted-games-hry-na-ostri-noze-2Hp-514005.jpeg 4 750 750

Twisted série

Ta dívka mu nikdy nemůže patřit... to ho však nedokáže zastavit. Stoický, zádumčivý a arogantní elitní bodyguard Rhys Larsen má dvě pravidla: 1) Chránit své klienty za každou cenu. 2) Nezaplést se s nimi citově. Nikdy. A ještě nikdy nebyl v pokušení tato pravidla porušit... až doposud. Bridget von Ascheberg. Princezna, která je přinejmenším stejně tak tvrdohlavá jako on sám, se skrytým ohněm, který má tu moc proměnit jeho pravidla na popel. Není ničím, co očekával, a vším, o čem nikdy nevěděl, že potřebuje. Den po dni, centimetr po centimetru, boří ta žena jeho obranu, dokud není konfrontován s pravdou, kterou už nemůže popřít: přísahal, že ji bude chránit, ale jediné, co chce, je zničit ji. Vzít si ji. Protože ona musí být jeho. Jeho princezna. Jeho zakázané ovoce. Jeho zvrhlá fantazie.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Baronet

Twisted Games, 2021

bObina_24
04.03.2025 5 z 5

Za mě pecka ..zase jsem musela přidat do mé hlavy nového bookboyfrienda.

hanka1580
28.02.2025 4 z 5

Z prvního dílu jsem byla celkem zklamaná, fungoval, ale nebylo to ono. Ale tady? Jasně princezna a bodyguard ... trošku neoriginální, ale já jim věřila všechny ty emoce. Tu nenávist mezi nimi. To pošťuchování i tu bezmoc a bolest, když si měli dát sbohem. Za mne je rozhodně tenhle díl lepší než první. Jestli jinde platí, že první díl je vrchol a pak to upadá, tady se potvrdila výjimka. Druhý díl je za mě prostě lepší.

Gabux
21.02.2025 3 z 5

Krátká verze
Téma princezny a bodyguarda možná je trochu neoriginální, ale tady to fungovalo.
Začátek dejme tomu, prostředek zbytečně zdlouhavý, konec příjemný.
Nejvíc asi chválím absenci nějaké větší toxicity a postupné budování vztahu.
Asi tak milionkrát lepší jak první díl, ale stále silný průměr.

Dlouhá verze

Postavy
Bridget
Za mě sympatická hlavní postava, co měla své silné i slabé stránky. Člověk během knížky může sledovat její postupný vývoj a dospívání do opravdové princezny. Byla to uvěřitelná postava, kterou bych klidně měla za kamarádku.

Rhys
Chválím absenci větší toxicity a hlavně postupný vývoj i této postavy. Zezačátku dost plochá, ale časem se to zlepšilo. Trochu arogantní, nebezpečný, majetnický, ale jinak vcelku sympatický a jeho chování dává docela i smysl. Vlastně poměrně ideální hrdina takového příběhu se správně temnou minulostí.

Královská rodina a další příslušníci urozených lidí
Za mě dobré. Nemám nějakou větší výtku. Přece jen většina se tam jen občas mihla.

Příběh
Jak už jsem řekla. Bylo to lepší jak první díl. Ale žádný skvost nečekejte.
Prostředí královské rodiny je lákavé a vlastně není zas tak špatně využité.
Začátek knihy je v pohodě. Opakuje dění v první knize, ale z jiného úhlu a doplňuje další scény. To se dalo zvládnout. Co se ale moc zvládnout nedalo a proč mi tak trvalo knihu dočíst je fakt, že prostředek je extrémně natahovaný. Ale fakt extrémně. Závěr knihy je zajímavý a super, ale zase je naopak strašně uspěchaný.
Už v půlce knihy mě ale přestaly bavit všechny sexuální scény a jejich větší a větší neopatrnost.

Styl psaní
Autorka nepíše špatně, ale sexuální scény jsou na jedno brdo a člověk z nich má takový “ew pocit.
Rozhovory mezi postavami jsou mnohem přirozenější než v minulém díle.
Opět tedy platí, že styl psaní je čtivý, ale ani to nedokáže zachránit nudné nebo trapné pasáže. A upřímně řečeno jsem některé sexuální scénky přeskočila.

Výsledek
Kniha je úplně zbytečně dlouhá. Prospělo by ji nějaké to seškrtání. Nebo alespoň zkrácení té vycpávky uprostřed a věnování těch stránek tomu závěru.
Byla to pohádka pro dospělé. Nenáročné čtení. Ale velmi silný průměr i na svůj žánr. To šílené nadšení stále nechápu.

Sérii dočtu. Ale budu ji muset proložit něčím inteligentnějším.

bobinkova
18.02.2025 3.5 z 5

Po prvním díle jsem byla na druhý přímo natěšená, ale mě docela zklamal. Většina ho označuje za nejoblíbenější díl, za mě nejmíň oblíbený díl celé série. Nesedla jsem si s postavami (hlavně tedy s Bridget, Rhys mi nevadil) a prostředí královské rodiny mi také není moc blízké. I tak jsem se vrhla na další díly, které vylepšily můj pohled na celou sérii.

Ketfl
07.02.2025 4.5 z 5

Ve druhém díle série si Ana Huang připravila pro čtenáře doslova pohádkové počteníčko. Tento příběh potěší milovníky knih s královskou tématikou a vztahů mezi bodyguardem a jeho klientkou. Autorka mi tímto dílem opět dokázala, jak skvěle píše. Příběh mě polapil od první stránky a nepustil do té poslední.

Bridget nikdy nepočítala s tím, že by musela převzít roli následnice trůnu. Jenže osud s ní má jiné plány a ona se najednou musí vypořádat s rolí královny, která s sebou nese velký tlak. Její postavení a tradice, které musí dodržovat, rozhodně nepřejí vztahu mezi ní a jejím bodyguardem. Přiznám se, že taková ta zakázaná láska, kdy spolu dva chtějí být, ale okolnosti jim to nedovolují, to je něco na mě!

Vývoj vztahu hlavní dvojice trval 4 roky, takže je to taková slow burn romance v kombinaci s romantickou linkou od nepřátelství k lásce. Ale bože, ta chemie mezi Rhysem a Bridget? Neskutečně jsem si to užívala – ty jejich rozhovory, hádky, ale i postupný vývoj vztahu. Myslím, že nejedna čtenářka si Rhyse absolutně zamilovala. Když tenhle mrzoutský a zádumčivý bodyguard někdy projevil svou měkkou stránku, hned jsem měla úsměv na tváři. Navíc některé scény mezi hlavní dvojicí byly pěkně spicy! Vzpomeňte si na mě u scény v knihovně.

Vzhledem k tomu, že vývoj vztahu hlavní dvojice se vyvíjí v letech, tak jsem si chvílemi říkala, že se to na můj vkus už trochu táhne. Přesto ale nejsem zklamaná. Příběh je možná předvídatelný, přesto vše zapadlo na svoje místo. Nakonec i některé situace mě mírně překvapily. V knize nechyběla skvělá romance, akce i napětí, takže se to četlo opravdu samo. Já mohu tuto sérii jedině doporučit.

Hodnotím 4,5/5*

bohejsova
19.01.2025 5 z 5

Upřímně? Tohle jsem nečekala! Vážně, já nikdy neslyšela žádné podrobnosti o této sérii a ani jsem si nečetla anotaci..., takže jsem si myslela, že hlavní postavy prvního dílu, budou nadále hlavními postavami i těch dalších, ale omyl! (A to jsem si celou dobu říkala, "sakra, vždyť ten první díl skončil, tak, že už snad na to pokračování nejde udělat, jak je možné že, jsou ještě další TŘI KNIHY?", po přečtení prvních řádků, této knihy, jsem dostala odpověď!)
Stejně jako první kniha se mi i tato druhá moc líbila a nemohla jsem od ní odtrhnout, přečetla jsem ji asi za dva dny a hned jsem se musela vrhnout na další díl. Doporučuji!!

Nicoletta1681
10.01.2025 4 z 5

I druhý díl byl podle mě dobrý. Za což může i změna postav a jejich charakterů a romantické chvilky. Toto bych opravdu označila za oddechové čtení s nenáročným tématem. Sice mě v jednu chvíli přišlo repetetivní a okázalé chování postav, což se ale pak změnilo a později jsem si toto chování i přes všechny nástrahy vysvětlila tak, že oni vlastně chtěli, aby se na to přišlo. Zároveň dávám plus za zdraví vztah mezi postavami.

Kacky_knihovna
04.01.2025 5 z 5

Po dočtení celé série mohu s klidem říct: Za mě nejlepší díl ze série! Neskutečně mě bavil a hltala jsem stránku za stránkou. Rhys je úplně zlatíčko, takové muže každá chce. To, jak se společně s Bridget postavily překážkám nenechalo mé oko suché.

Pitbullka
03.01.2025 5 z 5

Tohle mě neskutečně bavilo oproti prvnímu dílu. Bavily mě postavy, prostředí královské rodiny. Povedený díl. Pohádka pro dospělá děvčata.

Kaši_books
02.01.2025 4.5 z 5

Miluju knihy od Any Huang. První díl mě pohltil a tak jsem se hned vrhla na druhý. Přiznávám, že na začátku jsem byla trochu skeptická - říkala jsem si že to bude moc pohádkové a klišé - princezna a bodyguard. Příběh byl, ale skvělý včetně toho, jak se postavy postupně vyvíjely. U série se mi moc líbí, že celý příběh probíhá za delší časový úsek - není to dva tři měsíce a láska jako trám vše se vyvíjí a je tam více zvratů. A pohledy z jeho i její strany jsou vždy top za mě 4,5* z 5

bookworm88
30.12.2024 5 z 5

Nejlepší díl z celé série! Ana Huang se po předčtení Twisted Games stala mou nejoblíbenější autorkou. V knize bylo spoustu romantického napětí, které v knihách zbožňuji. Zápletka byla opravdu příjemně napsaná. Nádhera!

Linda.Dvorakova
26.12.2024 3.5 z 5

Poutavá romantika o zakázané lásce mezi princeznou a jejím bodyguardem. Začátek mě zaujal originálním nápadem, ale prostřední část se trochu táhla , naopak konec byl na můj vkus příliš rychlý a uspěchaný.
Celkově jde ale o příjemné čtení.

DeKo1996
23.12.2024 5 z 5

Milostný příběh z královského prostředí.

Terka18
11.12.2024 3.5 z 5

Příběh nebyl špatný a četl se mi lépe než první díl, ale stejně to nebylo úplně to pravé. Moc zdlouhavé. Kdyby kniha byla poloviční, tak by to mělo rychlejší spád a nebylo by to tak natahované pro mě. Sexuální scény s nádechem dominance, to moc nevylepšili. Romantická zápletka byla pěkná, ale příběh samotný mi v hlavě moc dlouho nezůstane.

Reganjames
10.12.2024 3.5 z 5

Ana Huang píše dobre, ľahko, ale príšerne neuveriteľne. Už pri prvej časti som s tým mala problém, no na Twisted Games som sa tešila kvôli dobrým hodnoteniam. Bola to však pikantná rozprávka pre dospelých plná neskutočných náhod. Okrem toho príšerne predvídateľná. Všetky "zvraty" mi boli jasné asi tak na 10tej strane.
Ďalšie časti si prečítam, človek si vytvorí väzby na postavy a napriek všetkému sa to číta dobre:) ale teda, uf... asi to bude chcieť pauzu

Téra
03.12.2024 3.5 z 5

Opravdu čtivá oddechovka. Řekla bych, že i o něco lepší než první díl, ale já moc nejsem fanda té linky princezna/bodyguard, prostě mně ta královská tématika příjde těžce uvěřitelná. Ale další díly si časem asi ráda přečtu.

thessi98
30.11.2024 4 z 5

Po první knize jsem byla trochu na rozpacích jaký děj a jakou zápletku od knihy očekávat, ale musím říct, že tuhle hodnotím o něco více pozitivněji než první díl. Děj spojený s královskou rodinou a všemi těmi pravidly byl příjemný. Na chvíli nešlo o protagonisty, kdy jeden je chudý pomalu jako kostelní myš a úplnou "náhodou" narazí na úplný protipól. Nebyla to klasická mafie, stalker nebo tak, co je většina motivů tohoto "dark romance" žánrů (tím tyto motivy však neznehodnocuji - pokud je to dobře napsané a má to tu správnou šťávu, stojí to za to taktéž). Tady to tak pěkně vyplynulo, i ten hate-love vztah dával konec konců větší smysl než u té první. Téma zakázané lásky je přece jen něco jiného a lepšího, ještě když vezmeme v potaz to, že se jedná o královskou rodinu a jednoho z pracovníků.

Kniha pro mě opět byla jednohubkou. Pokud to má dobrý spád, fakt se do knihy dokážu začíst a pokud mám dostatek prostoru, nemám problém ji přečíst na jedno posezení. Oproti tomu thrillery, které jsou úplným opakem a které taktéž patří do mé knihovny (vlastně je to 50/50 tento žánr a thrillery), u kterých potřebuji vícero dní na zpracování.

PavlaVosha
26.11.2024 4 z 5

Opět musím uznat, že mě autorka velice překvapila. V tomto žánru jsem už taky pěknou řádku knih přečetla, ale nemůžu si pomoct, knihy od Any Huang jsou v něčem jiné. Snad je to zajímavými postavami, které se nechovají až tak nelogicky jak je u těchto románů zvykem. Nicméně, vřele doporučuji. Postava Rhyse má jednoznačně ocenitelnou hloubku.

LivN
22.11.2024 5 z 5

Moje prví kniha od autorky a příběh jsem si užila. Líbila se mi každá stránka. Téma princezna a bodyguard mě překvapilo, bylo to něco nového neotřelého. Hned se vrhnu na další dil.

Natty
03.11.2024 3.5 z 5

(SPOILER) Na to, jak moc se mi po prvním dílu nechtělo číst o jiné dvojici, tak mě to až překvapivě bavilo, hlavně tedy kvůli Rhysovi. Klidně bych si přečetla nějaký neromantický příběh o jeho minulosti vojáka. Téma rostoucí lásky mezi princeznou a jejím bodyguardem pro mě bylo neokoukané a asi i proto čtení rychle ubíhalo, ale bylo to na můj vkus moc pohádkové. Bála jsem se velkého klišé na konci ala "já jsem také princ"! Ale i když tam malé klišé proběhlo, jsem ráda, že tohoto se spisovatelka vyvarovala.