Uteč, dokud můžeš

Uteč, dokud můžeš
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509919/bmid_utec-dokud-muzes-wUH-509919.png 4 383 383

Laurel Snowová série

1. díl >

Geniální agentka FBI Laurel Snowová si od návštěvy rodného města slibuje klidnou dovolenou. Nález lidských ostatků na úpatí hory ale mění situaci a ona se vydává spolu s rangerem Huckem Riversem po stopách brutálního sériového vraha. Zatímco seznam podezřelých a obětí stále roste, Laurel si uvědomuje, že tento případ ji možná změní navždy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora

You Can Run

berila
21.11.2024 3 z 5

Nebylo to špatné čtení, ale stejně jako několika jiným mně vadila celkem silná romantika. Nic proti ní nemám, ale u thrillerů ji zase v takové míře mít nemusím. Časem určitě zkusím i další díl.

kristynatjxo
20.11.2024 5 z 5

Mě to moc bavilo. Chápu, že někdo chtěl, aby Laurel byla ještě chytřejší. Ideálně vše věděla hned. Ale pak si myslím, že by to nebylo uvěřitelné.

Mě Laurel moc bavila a těším se na dalším díly. Její postava mi přijde super. Chytrá, silná, loajální, přitom není nezničitelná. Zajímá mě, jak se bude vyvíjet její vztah s Huckem v dalších dílech. Stejně tak i další vztahy, které navázala.
Po dlouhé době to byla romantická detektivka, která mě opravdu bavila. Takových moc není. Určitě můžu doporučit. :)

pip11
12.10.2024 3 z 5

Snad lepší průměr…Očekávala jsem, že Laurel bude výrazněji používat svou vysokou inteligenci…

Holubka
15.09.2024 3 z 5

Moje první detektivka po x letech. A nebylo to vůbec špatné. Tím že se tam vyvíjel vztah mezi Laurel a Huckem, tak mě to bavilo ještě víc. A příběh se nezaměřoval jenom na vraždy. Docela mě mrzelo, že jsme nedostali víc z Laurenina geniálního mozku. Její paměť nám byla předvedena na začátku a to bylo tak všechno. Během příběhu na mě působila jako obyčejná vyšetřovatelka a ne jako vysoce inteligentní expertka na sériové vrahy. Příběh byl ovšem svižný a napínavý a jsem zvědavá co nás čeká v dalších dílech.

Han-nah
13.09.2024 4 z 5

Příběh napínavý, něco mezi detektivkou a románem pro ženy. Moje hodnocení je 3+ *** asi právě proto. Každý člověk touží po motýlcích v břiše, ale v tomto příběhu to bylo to ale. Je to začátek nové série. Kapitoly jsou svižné.
Zvláštní agentka FBI Laurel přijede do svého rodného města. Řádí zde sériový vrah . S vyšetřováním jí v tomto terénu pomáhá samotářský horský vůdce Huck a jeho krásný pes Aeneas. Společné vyšetřování je spojuje, lépe se poznávají, ale na povrch se vynořuje i tajemná minulost obou.
Laurel je zajímavá, chytrá a velice inteligentní žena se zvláštní barvou vlasů a odlišnou barvou duhovky. Autorce se podařilo vyjádřit její nádherný vztah s maminkou, propojení, vzájemná podpora a hlavně velký koníček na uklidnění a třídění myšlenek a to je pletení maličkých věcí pro nedonošené děti.
Dobře vystihla v příběhu i Abigail. Kdo komu pomáhá nebo škodí , to se v příběhu ukáže.

TuskaJ
10.09.2024 3 z 5

Sériový vrah žen, prostředí zimních hor, agentka FBI. Z těchto přísad se dá vyrobit prvotřídní detektivka. Ta se autorce úplně nepovedla. Znehodnotila ji celkem silná romantická linka. Pokud by se skutečná agentka FBI chovala jako její literární podoba, vysloužila by si smrt. Abych nebyla jen negativní, tak trochu pozitivního. Kniha se velmi dobře čte. Nelituji jejího nákupu, ale další díly si odpustím.

Zdenas5
14.08.2024 4 z 5

Do thrilleru má daleko, silná romantická linka. Četla se však dobře, bavila mě.

Kackac77
11.08.2024 4 z 5

Taková detektivní jednohubka slupnutá během dovolené. Četlo se to dobře,
mělo to spát a napínavé okamžiky. Taky tam byla i romantická linka, ale to mi nevadilo. Vraha jsem odhadla ve dvou třetinách knihy. Ale líbilo se mi to, fajn čtení.

bajulda
10.08.2024 5 z 5

Knížka se četla sama a krásně utíkala.

Bustedka
07.08.2024 5 z 5

Velké překvapení. Bavilo mě to, trochu aspergerovská agentka FBI vs zádumčivý horský zachránce. Sériový vrah, tajemná rodinná historie a smeč na pokračování v dalších dílech.

Mám k tomu jen jednu věc - až moc mi to připomíná sérii od Blake Pierce. tak doufám, že ty další díly se vydají jiným směrem.

verense
06.08.2024 3 z 5

Za mě bohužel velká bída. Potenciál hlavní hrdinky velký, leč naprosto zabitý červenou knihovnou a všemožnými žánrovými klišé, detektivní zápletka děravá jak řešeto, a navíc jsem se nemohla zbavit dojmu, že minimálně na některé kapitoly autorka využila ghostwritera. Holt každý máme na dobrou detektivku jiné nároky. Na další díly mne autorka nenalákala.

Nelly
06.08.2024 4 z 5

Tento první díl jsem četla až po druhém dílu, kde bylo dost prozrazeno, ale na čtivosti knihy to nic neubralo (i když některé momenty jsou v obou dílech hodně podobné). Bylo zajímavé rozplétat příběh, který zčásti znáte. V sérii budu určitě pokračovat.

Kekik
31.07.2024 5 z 5

Výborný začátek detektivní série. Když se odhalila totožnost vraha, málem mi spadla brada.
Milostná linka není na škodu, i když na erotické scény v tomto žánru moc zvyklá nejsem.
Kdo je Abigail mně bylo jasné hned.
Jsem zvědavá, jak to s rodinou Laurel bude dále. Rozehrané to má autorka moc zajímavě.

hanzmb
30.07.2024 4 z 5

Už dlouho jsem nezažil tak postupné ochládání prvotního nadšení. Ten start byl vynikající, zajímavá vyšetřovatelka, prostředí hor ( to je u mě vždy * navíc) a i nějaké ty osobní vztahy, které jsou vždy příjemným podmalováním vyšetřování. Bohužel postupně se vše začalo zvrtávat do červené knihovny. Závěrečnému řešení pomohla vlastně náhoda. Ona Laurel těžko mohla na něco přijít, když neustále řešila teplo v podbřišku. Posledních 20% knihy je opravdu tak na 2*.

keiko33
26.07.2024 5 z 5

Tiež som rozmýšľala, či dať 4 alebo 5*. Nakoniec dávam 5*, ale má to pár "ale". Na jednej strane to bolo napínavé a veľmi dobre sa to čítalo. Knihu som doslova zhltla a teším sa na ďalšiu. Osoba Abigail sa mi veľmi páčila, hlavne preto, že som z nej mala poriadne zimomriavky a presne táto postava celému príbehu dodáva šťavu. Lauren bola klasická, nebojácna a sexi vyšetrovateľka a Huck sexi samotár so psom. No na druhej strane to chvíľkami bolo málo uveriteľné, tak trochu ako paródia na detektívku. Hlavná hrdinka nesmrteľná a Huck rytier v jasnej zbroji jej vždy pribel pomocť. Nebola to typická detektívka, kde sa rieši len vražda a súkromie vyšetrovateľov sa spomenie len okrajovo. Bola to taká "ženská" detektívka s romantickou vsuvkou. Ale čo na tom. Mne sa to ako celok páčilo a teším sa na pokračovanie.

TaLu
16.07.2024 3 z 5

Četla jsem neobvykle dlouho. Dost těžko jsem se vyrovnávala s tím, že se chvílemi příběh jevil jako červená knihovna. Sice se doslova vyvalí hromada mrtvých, ale jako by zůstávala někde na kraji dění. Vyšetřovací tým teprve vzniká.
Psychopatka je až moc čitelná. Závěrem knihy přibývá akce a už jsem se dokázala ponořit více do děje. Další díl si po čase přečtu, ale jde opravdu spíše o ženský román s detektivní zápletkou. Nedovedu si představit, že by vyšetřovatelka FBI, snažící se odhalit masového vraha, měla čas řešit rande a motýlky v břiše.

xena2711
15.07.2024 4 z 5

Super detektivka, další série a hlavní postavou agentka FBI. Kniha se čte sama. Jdu na druhý díl.

Mirek3012
30.06.2024 4 z 5

Vyborná kniha, jdu rovnou na dalši díl.

Ila117
19.06.2024 5 z 5

Super kniha, ačkoliv já na detektivky nejsem. Tohle bylo skvělé

Holly.W
19.06.2024 2 z 5

(SPOILER) Nechápu jak může mít tato kniha tak vysoké hodnocení.
Amatérštější rádoby "detektivku" jsem teda už dlouho nečetla.
1) Kdyby si autorka odpustila popisy toho, co měly jednotlivé postavy každý den na sobě, tak je kniha poloviční.
2) Genialita a úžasná paměť hlavní hrdinky, která byla popisovaná na prvních stranách vyšuměla v průběhu knihy zcela do ztracena.
3) Co se týká hlavní hrdinky, tak mi k srdci nepřirostla. Naopak mi přišla naivní a hloupoučká.
4) To co hlavní hrdinka přežila, je až neuvěřitelné. Střelba, několik autonehod. A vyvázne s pouhými škrábanci. O co se autorka snažila? O napětí jako u holywoodského akčního filmu? Nepovedlo se.
5) Drsný, vysoký, svalnatý, tmavovlasý, se strništěm playboy, který se zamiluje do hlavní hrdinky a vždycky jí, jako rytíř na bílém koni, přispěchá na pomoc. To už tady bylo tolikrát až mě to začíná unavovat.
6) A samotný děj? Přehnaný počet obětí, které ani nebyly řádně identifikované, čtenář ani nemá čas se s každou z nich seznámit, politovat. O nějaké vyšetřovací práci, kterou brilantně popisují jiní autoři tohoto žánru, nemůže být ani řeč. A třešnička na dortu je, že pachatel vyšetřovatelce spadne takříkajíc rovnou pod nos.
Jediné, co možná bylo zajímavé, tak postava sestry hlavní hrdinky. I tak jsou dvě hvězdy asi až příliš vysoké hodnocení na tuto slátaninu. A případné další díly? Děkuji nechci.