Uteč, Jane!

Uteč, Jane!
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47831/utec-jane-KZ1-47831.jpg 5 846 846

Mladá žena, ktorá za záhadných okolností stratila pamäť, sa usiluje vypátrať pravdu, nech je akokoľvek strašná. Postupne zisťuje, že jej ide o všetko. Krok za krokom rozplieta pavučinu rafinovaného zla a uvoľňuje slučku, čo ju dusí. Svoj heroický zápas podstupuje takmer až do konca sama, obklopená nepochopením okolia i svojich blízkych. Iba nezlomná vôľa ju núti, aby sa nevzdávala a ďalej bojovala o svoj život i o bytosť, ktorá je jej najmilšia. Napínavý príbeh, v ktorom sa ponuré šero zákerných úkladov strieda s atraktívnymi reáliami Spojených štátov, sa číta jedným dychom. Možnosť zneužitia psychiatrie a psychofarmák je stále aktuálna – a nielen v USA. Podľahne Jane v nerovnom zápase? Vráti sa jej pamäť?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)

See Jane Run, 1991

Ramondia1
05.06.2014 5 z 5

Nádherná kniha, tak nějak od poloviny příběhu jsem rozluštění tušila, o to víc jsem Jane fandila a jejímu úchylnému bezcharakternímu manželovi jsem přála ten nejhorší konec. Bravo, paní Fieldingová!

hanicka105
04.06.2014

Úžasná kniha. Nemohla jsem se odtrhnout od čtení. Celá kniha je napínavá a pak přijde rozluštění, které asi nikdo nečekal...
V budoucnu si ji přečtu určitě znovu :)

Modrina
30.05.2014 5 z 5

Nemohla jsem se odtrhnout..

mimikova
27.05.2014

Moc ráda čtu knihy od spisovatelky Joy Fieldingové.
Tato kniha je krásně napsaná, vtáhne vás do děje a nepustí!
Vřele doporučuji k přečtení!

Ankavi
25.05.2014 4 z 5

Další pěkná kniha kanadské autorky - opět se čte jedním dechem, děj se mně tedy předvídatelný nezdál, naopak hezky gradoval a závěr mě vysloveně potěšil. Lékařské prostředí a psychologické manipulace mně vysloveně sedly a od knihy jsem se jen stěží odtrhla. Pravdou je, že mně tato kniha přišla nejreálnější z těch, které jsem od Fieldingové četla.

ŠárkaD.
08.04.2014 4 z 5

J. Fieldingová patří mezi mé nejoblíbenější autory, ale musím říct, že tato kniha se mi také líbila (pořád mne tak nějak udržovala v napětí, jak se to vyvine a jak to skončí), ale některá místa mohla být opravdu stručnější.

Clarins
23.01.2014 2 z 5

U této knížky mi bylo chvílemi i na zvracení, hlavně ke konci. A stále sbírám odvahu pustit se do další.

marty77
08.01.2014 5 z 5

Tak tahle kniha se mi fakt libila,ctiva,napinava.Ta se povedla.

kellishova
27.12.2013 5 z 5

napínavé ale trošku předvídatelné

danuska
17.12.2013 3 z 5

Pre mňa taká priemerná kniha, asi do polovice ma to nebavilo, potom to bolo trochu napínavejšie, prekvapivý koniec. Celkový dojem, skôr sklamanie, po toľkých pozitívnych recenziách.

Jingle
28.10.2013 4 z 5

Knížka se čte opravdu hodně rychle, i když jsem se nemohla ubránit pocitu, zvláště v první třetině či v půlce knihy, že by snesla tak o padesát až osmdesát stran méně. Přece jen se dá snadno odhadnout, kam děj směřuje, proto mi přišlo, že se popisem stavu hlavní hrdinky snaží autorka příběh trochu natáhnout. Jinak ale musím přiznat, že ač kniha rozhodně není světoborná, poměrně upoutá a za dva večery ji jistě zhltnete.

haWranka
22.10.2013 4 z 5

Od prvních stránek jsem byla napjatá, pak mi začaly pomalu docházet souvislosti (to člověku běhá mráz po zádech) a závěr je šokující a brilantní! Skvěle napsaná knížka!

michalka S.
14.10.2013 5 z 5

Moje první knížka od této autorky . Kniha mě velmi mile překvapila takže určitě nebude poslední.

petrzel
14.09.2013 5 z 5

Knížka co se nedá odložit.

Michnicka
24.08.2013

Nejlepší kniha od této autorky. Velmi napínavé a šokující.

anett123
09.08.2013 5 z 5

Neskutečně napínavá knížka!

evikah
14.07.2013 3 z 5

Čtivá knížka, ale podle mého gusta trochu překombinovaná, kdyby byla o půlku kratší (některé kapitoly se táhly), tak bych z ní byla o poznání více nadšená... Ale zklamaná, že jsem jí přečetla nejsem :)

padajicidvere
07.07.2013 4 z 5

Ze začátku jsem knihu četla jedním dechem, ale tak ve čtvrtině jsem se jaksi sekla..a asi po dvou letech? Jsem ji konečně dočetla.. Někdy jsem měla chuť knihu zavřít, protože mi bylo Jane strašně líto, a rozčilovalo mě co s ní všechno a všichni prováděli. V některých chvílích jsem si připadala stejně bezradná a bezmocná jako Jane. Na chvíli jsem Michaelovi opravdu uvěřila..parchant, nejraději bych ho vykastrovala. Teď budu mít deprese:D

rtesarova88
11.05.2013 5 z 5

Četla jsem ji již před mnoha lety, vím jen, že je skvěle napsaná a nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Neri
06.04.2013 5 z 5

Moje první kniha této autorky, četla jsem první vydání z roku 1992, od té chvíle jsem její nadšenou obdivovatelkou. Skvělá kniha, přečtena jedním dechem, patří mezi ty nejlepší. Hodně napínavé psycho.