Uteč, Jane!
Joy Fielding
Mladá žena, ktorá za záhadných okolností stratila pamäť, sa usiluje vypátrať pravdu, nech je akokoľvek strašná. Postupne zisťuje, že jej ide o všetko. Krok za krokom rozplieta pavučinu rafinovaného zla a uvoľňuje slučku, čo ju dusí. Svoj heroický zápas podstupuje takmer až do konca sama, obklopená nepochopením okolia i svojich blízkych. Iba nezlomná vôľa ju núti, aby sa nevzdávala a ďalej bojovala o svoj život i o bytosť, ktorá je jej najmilšia. Napínavý príbeh, v ktorom sa ponuré šero zákerných úkladov strieda s atraktívnymi reáliami Spojených štátov, sa číta jedným dychom. Možnosť zneužitia psychiatrie a psychofarmák je stále aktuálna – a nielen v USA. Podľahne Jane v nerovnom zápase? Vráti sa jej pamäť?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1992 , Ikar (SK)Originální název:
See Jane Run, 1991
Hodně dobrá knížka. Hned na první stránce vás to vtáhne do děje a nepustí až do konce. Jedna z raných autorčiných knížek (četla jsem vydání z roku 1992) a řekla bych, že jedna z nejlepších. Napínavé, atraktivní, tajemné. Rozuzlení hodně drsné, nečekané. Jo, určitě můžu doporučit dál.
Moje úplně první kniha od Joy,tou si mě před několika lety dostala a nikdy už jako čtenářku neztratí!!!
Pokud máte rádi knihy od Joy, tak tahle by rozhodně neměla chybět mezi přečtenými knihami! Jedna z jejích top, doporučuji!
Moje první kniha od Fieldingové a doufám, že ne poslední. Výborný příběh, napínavý od první až do poslední stránky. Moc jsem Jane fandila, chvílemi jsem nevěřila, že se z toho může dostat.
Kniha je čtivá, člověk se začte a už ji nepustí. Doporučuji.
Opět super zápletka a rozuzlení :) pro fanoušky i začátečníky ve čtení paní Fieldingové vřele doporučuju :)
Skvělá kniha, mně i začátek přišel zajímavý, kdepak nuda, byla jsem zvědavá, jak se příběh dál vyvine.
Viděla jsem film dle mého názoru použitý podle této knihy, jen si nepamatuju název filmu, ale kniha skvělá !! Jako vše, co jsem zatím do Joy Fieldingové četla a chystám se na její všechny romány.
Velmi dobrý román, spíše thriller, s prvky psychologie. Téma románu dokazuje, že ovládat lidí "řečmi" lze velmi snadno a za pomocí farmatik ještě snadněji. Také upozorňuje na to, že i když jsme přesvědčení, že své blízké známe velmi dobře, vždy tomu tak nemusí být!
Skvělá kniha. Moc mě překvapila. Ze začátku docela nuda, ale ten závěr a hlavně odhalení kvůli čeho ztratila paměť. Perfektní. Doporučuji :D
Kniha Jane utíká mě strašně chytla, napínavý děj, problém se od této knihy odtrhnout, musela jsem ji hned přečíst. Doporučuji!!!!
Opět Joy Fieldingová nezklamala. Hodně napínavé a poutavé čtení, nemohla jsem přestat číst. Myslím, že patří k těm nejlepším co napsala, doporučuji přečíst.
Co říct...seděla jsem a četla a četla...Naprosto super kniha!!!! A kamarádka to prožila ještě víc - seděla s ní v kuchyni a vařila brambory - spálila je...:-)dvakrát...:-D
Jane utíká byla první kniha, kterou jsem od Joy Fieldingové přečetla a úplně mě fascinovala. Přečetla jsem ji na jeden zátah a posléze jsem si kupovala od této autorky všechny knihy. Některé se mi líbily více jiné méně, ale už žádná nedosáhla dle mého názoru kvalitu tohoto dílka. Super.
Moje nejoblíbenější knížka, poprvé jsem ji přečetla na jeden zátah. Bohužel jsem ji půjčovala, až jsem o ni přišla :-(
Opravdu velmi napínavé, na jednu stranu jsem se nemohla od knížky odtrhnout a na druhou stranu jsem ji odkládala, protože jsme nevěřila, že se z takovéhla pasti může Jane dostat. Super napsané, vynikající rozuzlení!
Po mnoha letech se mi opět dostala do rukou. Tak jsem četla a četla a četla, dokud jsem ji nedočetla - do 3 do rána.
útěk Boston domácí násilí ztráta paměti, amnézie thrillery pro ženy Nová Anglie
2008 | Zachráníš mě ráno |
2004 | Poprvé |
2010 | Jane utíká |
2005 | Panenka |
2019 | Špatná dcera |
Naprosto skvělá kniha, kterou mohu jen doporučit!