V divočině
Hannah Grace
Maple Hills série
< 2. díl
Mezi Russem Callaghanem a Aurorou Robertsovou přeskočí na univerzitním večírku jiskra a skončí to nocí plnou vášně. Aurora se pak v rozpacích beze slova vytratí přesvědčená, že šlo jen o jednu noc a že už se s Russem neuvidí. Jaké je tedy jejich překvapení, když na sebe narazí hned první den na letním táboře, kde mají oba dělat vedoucí? Russ i Aurora do divočiny utekli, aby si oddechli od komplikovaného života v Maple Hills. Russ ví, že pokud poruší přísné táborové pravidlo o vztazích, bude se muset vrátit domů. Zato Aurora si z něčeho takového rozhodně hlavu nedělá. Dokážou ti dva vedle sebe v poklidu existovat, nebo jediná společná noc zažehla požár, který už se nedá uhasit?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
Wildfire, 2023
Začátek mě bavil o něco víc,než první díl. Moc se mi líbilo, jak se vztah Aurory a Russe vyvíjel. Hlavně to,jak Russ ze začátku byl nejistý a stydlivý. Je to zase něco jiného v jiném prostředí, které jsem ještě nečetla. Je to nenáročná, milá romantika u které budete mít úsměv na tváři.
Tohle mě teda moc nebavilo, takové nemastné neslané. Přitom se tam řeší docela témata, která by i tou vážnou stránkou mohla knihu pozvednout, ale nestalo se. Postava Aurory byla super, v mnohých věcech jsem se i poznávala. Ale sakra co ten Russ? Kluk co se stydí jako blázen, ale zas ty postelové střety tak, kdy mi to vyznělo až oplzle "to je moje hodná holka", "děláš to dobře zlato" ..wtf? V icebreakerovi to mělo jiný tempo, jinej spád, tam tohle tak nějak bylo našroubovaný dobře, ale tady ne. Tohle dost dobře mohla být prostě romantická knížka bez těhle pasáží a bylo by to super. Ale tyhle rádoby asi dominantní prvky :D mi tu nesedly. V rámci žánru 3*
Nečekala jsem, že by mě to chytlo stejně jako Icebreaker, ale stalo se. V Aurořině nezodpovědnosti jsem se občas nacházela, což se mi u Stassie moc nestávalo. Dialogy byly vtipné, chemie fungovala a sex byl sexy, více není od této knihy třeba.
Knížka je pěkně čtivá, je zde hromada vtipných dialogů především mezi kamarády hokejisty a chemie mezi hlavními postavami funguje. Trochu se zde vymaňujeme ze stereotypu a máme zde brankáře hokejového týmu, svalnatého krasavce, který je však introvert s trochu pochroumaným sebevédomým a k němu dosti střelenou dívku, která se v životě ještě musí najít... Bylo to hezké počtení, ale připadalo mi, že zde byla řada hluchých míst a to zvlášt ke konci jsem se už nudila a ani se autorce moc nepovedlo u mě navnadit atmosféru, že jsem na letním kempu, chybí zde bližší přiblížení a kromě asi tří vět tady nejsou žádné interakce s dětmi, přestože jsou hlavní postavy jejich vedoucími a vubec se to tam točí pouze asi tak kolem čtyř postav... rozhodně nečekejte žádnou divočinu. Stojí rozhodně za přečtení, ale první díl zatím nepřekonán, ale moc se těším na další díl.
3/5*
Postrádalo to ten pověstný vtip i jiskru prvního dílu. Chemie mezi ústřední dvojicí je sice ucházející, ale už to nefunguje jako u Anastázie a Nathana. Taky mi chyběl ten sportovní aspekt příběhu a některé pasáže se celkem vlekly, což jsem u předchozí knihy nezažila a bavila mne každá jedna věta a každý jeden dialog.
Ve druhé polovině textu ale bylo vtipných dialogů víc, zaplaťbůh.
Russ a Aurora mají oba rodinné problémy (daddy issues), byť jejich světy nemohou být odlišnější, přesto jsou si ale v některých ohledech podobní. Jedna párty, jednorázovka a následně dva měsíce na táboře jako vedoucí, kde by se mělo dodržovat pravidlo - žádné techtle mechtle. Budou se pravidla dodržovat, nebo porušovat ?
Velice roztomilé byly vsuvky, kde figurovala štěňátka s rybími jmény. A vtipné popisky v telefonu u přítelkyň taky zůstaly.
Jsem celkem zklamaná, protože jednička byla vážně trhák. Nicméně se těším na červen 2024, kdy by měla vyjít třetí kniha, tentokrát snad konečně o Henrym (v tomhle díle ukázal jen zadek). JJ ovšem opět exceloval a Xander jel na stejné humorné vlně :D.
nútená blízkosť / spolupracovníci
rodinne vzťahy / chaos
~~~~
Muffin alias Rus OMG.
Tak za prvé áno mám radsej tých sebavedomejších chlapov a aj keď sa zdá že tu nebude..dočkáte sa:)
Face zlatého retrivera alebo muffina je nakoniec explicitna keď dostanete čo sa skrýva pod povrchom zistite že ten zlatý retriver je musthave
Milujem zoznámenie ehm povedzme že Rus bude potrebovat minútku kým sa Aurora z neho postaví asi nechápete ale nevadi uvidíte
Sebadestruktivnost Rory ma niekedy vytáčala ..Holka čo od chlapov čaká minimum nakoniec ale dostane maximum a ja presne tohto chlapa chcem kašlať na chlapov s rozdvojenou osobnosťou chcem jeho odlišnosť
Máme tu pohlad z oboch postáv čo milujem takze máte situáciu z oboch uhlov a ak máte radi hokejistov, hodneho muffina, drzú holku… jeden vzťah ktorý po jednej noci nakoniec nekončí… a tu prichádza nútená blízkosť v tábore ste správne
A vôbec neverte tejto nevinnej obálke alebo vitajte v muffin svete ružových obláčikoch, jednorozcoch a zlatých retriverov
M.i.l.u.j.e.m