V podezření
Michael Robotham
Joseph O'Loughlin série
1. díl >
„Občas můžete zapomenout, co je pravda, když slyšíte lež dostatečně často.“ Klinický psycholog Joseph OʼLoughlin vede v Londýně s krásnou manželkou a milovanou dcerou život, který mu leckdo závidí – dokonce i jeho přítel Jock, povrchní zazobanec a sukničkář. Přitom stačí málo a Joseph, skrývající před okolím symptomy Parkinsonovy choroby, může o všechno přijít. Když totiž policie objeví zohavené ženské tělo a případem pověří detektiva ze staré školy Vincenta Ruize, je o odbornou spolupráci požádán právě profesor OʼLoughlin. Ze zavražděné se naneštěstí vzápětí vyklube specialistova bývalá pacientka, co mu to kdysi zavařila doma i v práci. A přestože on sám z vraždy podezřívá svého nového pacienta, jemuž se pořád nemůže dostat do hlavy, stopy bohužel ukazují přímo na Josepha… Dokáže se na útěku před zákonem očistit? A může se spolehnout aspoň na Jocka, hbitě utěšujícího jeho zoufalou choť?... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2023 , OneHotBookOriginální název:
The Suspect, 2003
Interpreti: Otakar Brousek ml.
Určitě o hodně lepší než Amnézie, která mě nebavila. Ale pořád to nebylo nějak to pravé, co by mě chytlo.
Detektivka s hodně zajímavou zápletkou. Nejdřív mi ten pomalý rozjezd vadil, seznámení s hlavním hrdinou a jeho soukromými problémy bylo poněkud delší, ale nakonec zpětně uznávám, že i zde bylo zatlučeno několik nenápadných hřebíčků, které později měly najednou úplně jiný význam. A motivace ke zločinu – dost k přemýšlení…
Kniha se čte dobře, ale chybí jí větší šmrnc a napětí. Vypravěčsky fajn, ale v porovnání s Řekni lituji od téhož autora hodnotím knihu jako slabší. Ale určitě ji doporučuji k přečtení, já s autorem taky rozhodně nekončím :-) Styl psaní mi sedí.
Jak už tady bylo řečeno,první polovina knihy vás pomalu vtahuje do příběhu,který se rozjede tak,že knihu nejde odložit.Další autor,který mne oslovil a určitě si přečtu další jeho knihy.Za mne jednoznačně 5 hvězd a to za celkový příběh a hlavně posledních 200 stránek !
Pro mne zcela nový autor - naprosté nadšení .. Kniha plná zvratů, - pohltila mne a nepustila. A to od knihy zkrátka očekávám :)
Absolutně super! Právě tento typ knížek se mi moc libí a ve spisovatelově podání byl vytvořen skvělý příběh plný napětí. Líbilo se mi, jak hlavní hrdina zabíhá do minulosti, do svých vzpomínek na dětství. Než mi byla věnována tato kniha jako dárek, neznala jsem tohoto spisovatele, ale jakmile bude příležitost, ráda si od něj znovu něco přečtu. :)
Perfektní čtení, přesně má krevní skupina. Líbilo se mi víc než Řekni lituji. Už se těším na Amnézii.
Skvělý příběh. Přesně můj šálek čaje - napětí, originalita i věrohodnost. Těším se na Amnézii.
Knížka mě ze začátku dost chytla, ale čím déle se příběh natahoval, tak nadšení z četby nějak bohužel klesalo.. Je to fajn počtení, ale do 5 hvězdiček to má opravdu daleko.. Váhala jsem mezi 3 a 4 hvězdičkou a nakonec se přiklonila ke třem. Upřímně řečeno trochu lituju, že jsem si knihu koupila..
Čtu, jsem asi v polovině knihy, ale je skvělá! Zajímá mě i nemoc hlavního hrdiny, procesy v jeho mysli! Zajímavé vyprávění i s napětím... Těším se na každou novou kapitolu, na každou stránku!
Knihu si šetřím na klidné chvilky doma a na cestách.
Hodně dobrý psychothriller, propracovaný a velmi napínavý. A ještě na konci pořádný zvrat ! Tak to mám ráda, bez litrů krve se sympaťákem hlavním hrdinou.
Taky mě moc potěšilo, že v dubnu vychází 2. díl série, takže ,, Řekni lituji '' musí počkat.
Zpočátku mě kniha moc nezaujala. Nechápala jsem proč tolik pozitivních komentářů. Ale po zhruba první třetině mě natolik pohltila, že jsem ji jen z těžkostí odkládala a těšila jsem se až se k ní zase budu moci zase vrátit. Překvapivé rozuzlení....
Velice dobře napsaná, možná trochu zbytečně dlouhá v některých pasážích-dotýkajících se rodiny hlavního hrdiny. Očekávám na trhu další autorovy knihy, snad se dočkám. Vítám novou autorskou hvězdu!
nejsem tak nadšená, jak bych měla být, ale skvělé dílo autora, to bezesporu! více v recenzi
Po knize jsem sáhla až po přečtení nejnovějšího románu Řekni lituji, kterým jsem byla nadšená. Chtěla jsem se dozvědět, jak příběh Josepha začal. A ano, jenom se mi potvrdilo, že Michael Robotham umí. Thriller je dobře propracovaný a udržuje čtenáře v napětí až do poslední chvíle. I v tomto příběhu mi byl nesympatický hlavní vyšetřovatel Ruiz. Trošku mě mrzí, že česky nevyšla i další autorova díla.
Parkinsonova nemoc pátrání v minulosti psychologové
2021 | Hodná a zlobivá holka |
2015 | Řekni lituji |
2015 | V podezření |
2017 | Střepy |
2018 | Štvanec |
Styl psaní Michaela Robothama, a sice vyprávění v první osobě, se mi líbí, sedí mi. Kniha je rozdělena do tří částí. Příběh je hodně psychologický. S hlavní postavou profesora O´Loughlina se seznamujeme velmi detailně, tak i s jeho rodinou, jeho myšlenkovými pochody a chováním. Jen mám pocit, že kniha mohla mít možná klidně o několik desítek stran méně a prospělo by jí to. Děj se na můj vkus odvíjel pomalu, rozvláčně. Nepřichází žádné velké zvraty, které by vás šokovaly. Takže za mě thriller dost dobrý, ale ne výborný.