V žáru léta
John Katzenbach
Napínavý kriminální příběh s psycholog. prvky je situovaný do prostředí amerického velkoměsta 70. let 20. století. Vypráví o dramatickém souboji novináře populárního deníku s masovým vrahem, veteránem z Vietnamu, který z touhy po slávě navázal s novinářem osobní kontakt a jeho prostřednictvím udržuje policii i obyvatele města v neustálém napětí. Pátrání po vrahovi a jeho dopadení je pro novináře prestižní záležitostí, která zasahuje i do jeho osobního života. Při této příležitosti se autor nad rámec žánru zamýšlí nad problémy novinářské etiky i nad stále aktuálním problémem, kterým je pro Američany účast ve vietnamské válce.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1989 , Naše vojskoOriginální název:
In the Heat of Summer, 1982
Takové detektivky mám rád. Děj se postupně rozvíjí bez nějakých komplikací a do poslední chvíle nevíte závěr.
Dobrá detektivka. Napínavá. Četla jsem ji v jednom kuse. Dokoncevevlakuiautobuse.
(Nechápu, proč mi to takhle vyšlo. Myslím ty mezery. Když dám Úprava komentáře, tak tam je to v pořádku.)
Velmi dobré čtení, líbí se mi že příběh není ani moc dlouhý ani moc krátký, prostě tak akorát. Je napínavý a trochu psychologický. Doporučuji všem kteří mají rádi toho autora, některé možná odradí že je to jeho prvotina.
Skutečně výborný thriller (v žádném případě, bych knihu neřadil mezi detektivky, ale jedná se opravdu o velmi dobře napsanou knihu s některýma mistrně napsanými pasáži).
Moje první detektivka ,kterou jsem přečetl a hned zásah do černého. Příběh se mi líbil a knihu jsem přečetl velice rychle ,i když nejsem na detektivky. Takto napsanou detektivku můžu. Zkusím i něco jiného od Katzenbacha a uvidíme. Jinak vřele doporučuji.
detektivní a krimi romány americká literatura thrillery sérioví vrazi kriminální thrillery
2005 | Analytik |
2013 | Co bude dál |
2007 | Až za hrob |
2006 | Zpověď šílence |
2008 | Vražedné alibi |
Príjemne gradujúci thriller, ktorý vás udrží v napätí až do konca. Psychologický presah do otázok nezmyselnosti vojny vo Vietname alebo novinárskej etiky len jemne okoreňuje dobre vystavaný, uveriteľný a pútavo rozvíjaný príbeh hry na mačku a myš. 90%