Zloba šíleného boha
Raymond E. Feist
Válka Temných série
< 3. díl
V posledním dílu trilogie Válka Temných již nejsou v ohrožení jen životy obyvatel Midkemie a Kelewanu, ale následky krvavého střetu mohou zasáhnout i do rovnováhy všech ostatních existujících světů. Přiblížil se čas zkázy, kterému svou magii i ostří nabroušených čepelí nastaví hrdinové, jimž nezbývá než se vlastními silami pokusit zvrátit běh událostí. Tak se členové Konkláve, Magnus se svým otcem Pugem v doprovodu Isalánce Nakora vydávají na velmi riskantní a zdánlivě šílenou misi na území obsazená a obydlená přisluhovači Temného boha, neboť je to jediná možnost, jak se v posledním zoufalém vzepětí sil pokusit zachránit sebe, Midkénii, Kelewan a nakonec i celý vesmír… -- zdroj: legie.info --... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2009 , WalesOriginální název:
Wrath Of A Mad God, 2008
Bylo to super. Zhuba ve třetině knížky, jsem se teda do čtení musela nutit. Ale finále bylo epic.
Tohle je to, co chci číst a najít v každé knížce!!!!!!!...Napětí, strach, dojetí, láska, přátelství, rodina, nebezpečí, humor, bitvy, války, čarodějové, magie, bohové, světy, portály....tohle bylo počteníčko!! Tenhle díl je v mých očích epickým fantasy a jsem ráda, že jsem měla tu čest!!
"Varen se rozhlédl po síni, nyní proměněné v jatka, kde krev omývala každý kámen. S pobavením si všiml, že některá krev je oranžová, takže navzdory jejich rozhodné výhodě v síle a moci zřejmě Dasatové mají při likvidaci velení tsuranské říše nějaké ztráty."
"Kéž bychom se mohli potkat dříve." "To bych si také přál! Jsem unavený z toho, jak mě Kašpar poráží v šachu, a slyšel jsem, že nejsi v této hře nijak zvlášť dobrý." "Navzdory krveprolití dole pod nimi se Erik zasmál. Ale po chvíli ho veselost přešla, když obrátil myšlenky ke krvavé řeži, která je čekala.
" Další útok přišel po západu slunce."
"Hle, velký to muž."
"Zatraceně, je to ale úžasná parta! " prohlásil Kašpar s údivem.
Pravděpodobně nejtemnější kniha z Midkemie a Kelewanu. Rozloučíme se s několika postavami, které nás provázeli téměř celou ságou. Mnoho dějových linek se uzavře, některé však stále zůstávají otevřené a plné otázek. Moc magie dostává úplně nový rozměr a kataklyzmatícký závěr, kde se mrtví nepočítají na desítky či stovky, ale na sta tisíce, dosahuje opravdu galaktických rozměrů. Po této knize už Feistův svět nebude nikdy jako dříve.
Vynikající zakončení série a možná celé ságy o Midkemii, Kelewanu a dalších světech. Od počátku až do konce měl příběh svižný děj, postupně se rozplétaly všechny záhady a řešily problémy a konflikty, z nichž mnohé byly nastoleny již v prvních knihách a sériích o Midkemii. V příběhu dostali prostor téměř všichni hlavní hrdinové předchozích dílů a zde se také jejich osudy zakončily. Tentokrát neměl děj žádné hluché místo, akce střídala akci, magie se používala se stejnou intenzitou jako meče a jiné zbraně. Závěrečné bitvy byly opět monumentální, rozhodovalo se o celých světech.
Pokud jsem měl k některým předchozím dílům výhrady, tímto dílem Feist vše napravil a já s napětím knihu zhltal během dvou dnů. 90 %
americké romány fantasy romány
1996 | Mág – Učedník |
1997 | Dcera Impéria |
1996 | Mág – Mistr |
2003 | Čestný nepřítel |
1996 | Stříbrný trn |
Pomalý rozjezd ktery mě málem odradil od čtení dobré knihy