Variace na kuchyně Orientu
Alena Nouzová , Karel Nouza , Martin Nouza

Množství receptů z indické, indonéské a malajské i japonské kuchyně. Doplněno barevnými fotografiemi.
Přidat komentář

11.03.2023

Na svou dobu velice pokroková kuchařka ze které lze leccos uvařit i dnes , zabývá se hlavně indickou, thajskou, čínskou kuchyní .
2

23.03.2020

Jedna z prvních orientálních kuchařek na našem trhu, vydaná ještě před revolucí. Obsahuje velké množství použitelných receptů.
25
Poměrně dobrá kuchařka (vysloužila si u mě přízvisko „nouzová“) orientovaná na východní kuchyni. Přibližně polovina knihy je věnována kuchyni indické, druhá kuchyni indonéské a japonské. Kniha je místy poplatná své době a zdravotnickému ladění knihy, což však ničemu nevadí. Současně se v kuchařce najde i řada zajímavostí o samotných ingrediencích, způsobech přípravy a letmo i samotné kultuře stravování v daných zemích.
Řadu receptů jsem v uplynulých letech zkusil a musím říct, že jsem si pošmákl. Škoda jen některých (i dnes) málo dostupných surovin či poměrně složitých návodů k přípravě (mnohé recepty zaberou hodně času). Receptů je opravdu hodně a člověk je nezvládne všechny, pokud s knihou v kuchyni nechce trávit dlouhé roky - na druhou stranu, je z čeho vybírat.
Vhodné pro milovníky východní kuchyně a kulinářské experimentátory.