Velká kuchařka Čech a Moravy
Roman Vaněk , Jana Vaňková
Nejobsáhlejší kuchařská kniha autora knižních bestsellerů Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. V této velkolepé publikaci se poprvé stává spoluautorkou Vaňkova manželka Jana, která na všech jeho předchozích knihách spolupracovala. Kniha obsahuje 762 fotografií a 431 receptů krok za krokem je přehledně řazeno do 23 kapitol. Je rozdělena na dvě části dvěma druhy papíru - imaginární „fotoprocházku“ naší zemí a velkou receptovou část. Dlouho jsme chtěli vytvořit jednu velkou kuchařskou knihu obsahující klasické recepty české a moravské kuchyně. Po zkušenostech ze psaní předchozích knih jsme ještě lépe a do detailu popsali krok za krokem klasické pokrmy české a moravské kuchyně tak, aby ji zvládl s přehledem i absolutní začátečník a profesionálům se stala relevantní inspirací.... celý text
Přidat komentář
Tahle kniha už se dá doslova nazývat uměleckým dílem a jedná se vlastně o takový souhrný náhled pod pokličku české kuchyně. Nebojím se říct, že by tato kniha neměla chybět v žádné rodinné knihovně. Pokud totiž nevíte, co vařit, tady si určitě vyberete. Recepty jsou přehledné, fotografie kvalitní a celkově design je minimalistický a nadčasový.
Opravdový skvost mezi kuchařkami. Jedna z nejkrásnějších, co mám. Klasické recepty, výborné ilustrace. Maximálně obsáhlá. Vybere si každý. Doporučuji.
Krásně zpracovaná kuchařka. Jednoduše, účelně zkrátka tak jak vařili naše babičky. Postupy podrobné rozepsané, aby podle nich uvařil i začátečník. Kniha je super, jediné mínus je její tíha a velikost, já osobně bych se klidně obešla bez fotek které zabírají prvních 100stran.
Řekla bych že tento počin pana Vaňka je sofistikovanější, modernější, vymazlenější verze "kuchařky naší vesnice" .
Nedokážu vytknout absolutně nic , krásné klasické recepty s ještě krásnějšími fotkami , přehledně stručně jasně .
Přečetla vše mimo receptů a recepty poctivě jeden po druhém prohlédla.
Mám totiž 6 jiných kuchařek od p. Vaňka.
Chybělo mi asi 5 receptů, co jinde nemám.
Každopádně všechny kuchařky jsou bezvadné.
Tahle má plus, že je vše v jednom i když zas ta váha?
Naprosto úžasná, super, famózní, skvělá (a už nevím co víc napsat) kuchařka, která by neměla chybět doma snad nikomu, kdo pravidelně a rád vaří (českou kuchyni samozřejmě), a to jak začínajícím kuchařkám, tak i těm zkušeným. Dostala jsem ji pod stromeček jako dárek a na základě této knihy jsem si objednala i další kuchařky pana Vaňka. Poprvé jsem dělala buchtičky se šodó na přání dcerky a poprvé v životě jsem si na nich pochutnala i já. Opravdu pecka!
Obsáhlá kniha s výbornými recepty a nádhernými fotografiemi, která se jistě bude v mnoha rodinách dědit :)
Velmi obsáhlá kuchařka tradičních receptů našich babiček,která by měla být vyvažována zlatem. Prvních 100 stran je "Procházka krajinou",což mě hodně zaujalo a považuji to za skvělý nápad,jelikož já sama ráda nakupuju u lokálních farmářů,na trhu apod. Není tu jídlo,které bych vypíchla,protože jsou všechny boží.
Velice me odrazovala cena a velikost kuchařky. Nyní jsem opravdu rada, ze ji mám. Recepty jsou chutné, jasné popsané, je radost podle nich vařit. Jediné minus bych dala polevkam, jelikož mi přijde, ze dle daných poměru by z každé byla hustá "kaše". Rozhodne doporucuji!
Úžasná česká kuchařka plná tradičních českých pokrmů. No, je to plné másla, sádla, cukru a smažení, takže nic pro vyznavače moderních cukr free, apod.receptů. Chybí mi tam více zeleniny a ovoce, no musíme se smířit, že o tom asi česká kuchyně není. Ovšem dát si jednou za čas poctivou klasickou svíčkovou, králíka nebo ovocné knedlíky ... hmmmmm Sbíhaji se mi sliny : )
Kuchařka je ze všeho nejvíc opravdu velká. Na úvod v ní najdeme seznámení s tradičními českými surovinami za kterými následují kapitoly věnující se receptům. Již jednotlivé názvy kapitol napoví, že se jedná o spíše moderní českou kuchyni plnou převážně masových pokrmů. Pravdou je, že řadu receptů znám z předchozích kuchařek, takže pokud patříte mezi fanoušky Prakulu, možná budete mírně zklamaní.
Co se samotných pokrmů týče, již standardně si drží vysokou kvalitu zpracování. Suroviny jsou vypsány velmi přehledně, postupy jsou velmi jasné, v případě složitějších receptů dokonce doplněné fotodokumentací. Kniha je díky své názornosti vhodná i pro začínající kuchaře.
Pokud máte zájem o současnou klasickou českou kuchyni, tak Velká kuchařka Čech a Moravy rozhodně nezklame. Z hlediska receptů je opravdu obsáhlá a našla jsem v ní snad všechny (minimálně masové) pokrmy, co mě napadly. Osobně bych uvítala větší záběr do historie a nástin zdejší kuchyně během celé existence naší republiky.
Skvělá kuchařka...A to nejsem nějak velký fanda české kuchyně...Ale po otevření kuchařky vždy dostanu chuť si něco dobrého uvařit :)
Napotřetí Ježíšek konečně vyslyšel mojí prosbu! Kuchařka je to opravdu skvělá. Na první dva týdny po Vánocích se nezabydlela v kuchyni ale na nočním stolku, nemohla jsem se od ní odtrhnout. V tuhle chvíli mám ozkoušené 4 recepty, všechny se krásně povedly. Doporučuji si poctivě projít úvod, než se pustíte do receptů. Dozvíte se tam spoustu univerzálních informací, které by Vám jinak přímo u receptu mohly chybět - například zda je hmotnost ingrediencí před/po očištění(m) atp.
Komplexní kuchařka o základních jídlech. Přesné postupy vhodné pro začátečníky, pěkné fotografie, rady a tipy. Pěkně zpracováno, přehledné řazení.
Tak toto je úžasná publikace. V naší kuchyni má mezi kuchařkami čestné místo a všichni dáváme 5 hvězd. Super.