Víkend s mrtvým

Víkend s mrtvým
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138773/vikend-s-mrtvym-138773.jpg 4 10 10

Soubor krátkých povídek, v nichž autor zachycuje skutečné kriminální případy, které v poválečné době a zejména v průběhu sedmdesátých let řešila naše Bezpečnost.

knihomolka1197
08.02.2021 5 z 5

Skvěle napsané kriminální případy ze života, které se skutečně staly. Nejrůznější příběhy podvodů, krádeží, loupeží, loupežných přepadení, žhářství, zneužívání, ale i otřesné případy vražd skvěle vypráví tehdejší kriminalisté.
Příběhy se skutečně staly na našem území zruba od padesátých let do poloviny sedmdesátých let. Kniha je zajímavá už z hlediska doby, kdy se případy staly, ale také z hlediska způsobů vyšetřování. Taky bylo zajímavé, jaké triky a finty tehdy používali podvodníci. Za mně skvělá a také poučná kniha.
Nejen tato, ale i jiné knihy případů od tohoto autora se nebude líbit všem. Mně se právě líbí, čím starší, tím lepší.

čef
22.06.2013 4 z 5

Nic neočekávejte a nebudete zklamáni. Povídky jsou jednoduchoučké, suchá vyprávění o lidské blbosti a vynikající komunistické policii. Přehlídka nijak nekomplikovaných lumpů, kteří se většinou opětovně vracejí do báně jako dobří holubi. Jako retro dobrý.