Víkend s mrtvým přehled
Ivan Milan Jedlička
Soubor krátkých povídek, v nichž autor zachycuje skutečné kriminální případy, které v poválečné době a zejména v průběhu sedmdesátých let řešila naše Bezpečnost.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víkend s mrtvým. Přihlašte se a napište ho.
Nic neočekávejte a nebudete zklamáni. Povídky jsou jednoduchoučké, suchá vyprávění o lidské blbosti a vynikající komunistické policii. Přehlídka nijak nekomplikovaných lumpů, kteří se většinou opětovně vracejí do báně jako dobří holubi. Jako retro dobrý.
Kniha Víkend s mrtvým v seznamech
70. léta 20. století skutečné kriminální případy
1990 | Proč zemřel Jan Masaryk? |
2003 | Tři kontra gestapo |
1964 | Na mopedu k beduínům |
1987 | Poklad vévody Jindřicha |
Skvěle napsané kriminální případy ze života, které se skutečně staly. Nejrůznější příběhy podvodů, krádeží, loupeží, loupežných přepadení, žhářství, zneužívání, ale i otřesné případy vražd skvěle vypráví tehdejší kriminalisté.
Příběhy se skutečně staly na našem území zruba od padesátých let do poloviny sedmdesátých let. Kniha je zajímavá už z hlediska doby, kdy se případy staly, ale také z hlediska způsobů vyšetřování. Taky bylo zajímavé, jaké triky a finty tehdy používali podvodníci. Za mně skvělá a také poučná kniha.
Nejen tato, ale i jiné knihy případů od tohoto autora se nebude líbit všem. Mně se právě líbí, čím starší, tím lepší.