Všetky tvoje prednosti
Colleen Hoover
Quinn a Graham si navzájom prisahali lásku, veriac, že všetky nepriazne osudu prekonajú spoločne. Dokonalú lásku však ohrozuje nedokonalé manželstvo. Životy manželov sa od seba vzďaľujú, sny o založení rodiny sa stávajú nedosiahnuteľnými. Obaja začínajú pochybovať o význame svojho vzťahu. Prestať či neprestať bojovať za spásu manželstva, ktoré malo trvať večne? Spomienky, chyby a tajomstvá, ktoré si vybudovali v priebehu rokov, ich trhajú od seba. Budúcnosť závisí od plnenia sľubov z minulosti.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , LindeniOriginální název:
All Your Perfects, 2018
To nejlepší v nás je v pořadí čtvrtá knížka od Colleen Hoover, kterou jsem přečetla, a určitě se bude řadit k mým nejoblíbenějším. Jak už je u autorky zvykem, i v této knížce se rozhodla zpracovat silné a citlivé téma, což je v kombinaci s nádherně napsanou romantickou linkou to, co mě na jejích románech baví nejvíce. To nejlepší v nás vypráví příběh Quinn a Grahama, jejichž manželství se pomalu rozpadá z jednoho jediného důvodu – nemůžou spolu mít dítě. Quinn si po celou dobu jejich snažení dává za vinu svou neplodnost, Grahama zase užírá událost z jeho minulosti, kvůli které si nemohou zažádat o adopci. Oba dva se čím dál víc utápí ve vlastním smutku a výčitkách, což zapříčiňuje tíživou atmosféru celé knížky.
Colleen Hoover opět dokázala vystihnout pocity a myšlenky hlavních hrdinů tak, že jsem se do nich mohla naplno vcítit. Přestože jsem si nikdy neprošla ani dlouhodobým vztahem, ani neúspěšnými pokusy o dítě, prožívala jsem příběh od začátku až do konce. Knížka ve mně vyvolala spoustu emocí a donutila mě přemýšlet o smyslu a síle manželství, o mateřství a neplodnosti. Přečteno jedním dechem a už netrpělivě vyhlížím další knížky téhle skvělé autorky!
Knihu som čítala dlhšie ako by sa patrilo, najmä kvôli tomu že to nebol ľahký príbeh a riešilo sa tam viac rovín problémov vo vzťahu a vzťahoch v rodine. Knihu však určite odporúčam, má hĺbku a v konečnom dôsledku si každý príde na svoje aj milovník drámy aj milovník romantiky aj viac menej happyendov. Nečakajte však ľahký milostný príbeh, príbeh súčastnosti v knihe je ozaj náročný.
(SPOILER) Strašně dlouho jsem se bála že tento příběh dopadne špatně, uff, jsem ráda že ne. Příběh to byl silný, hodněkrát mě to dojalo a hodněkrát jsem se málem i rozbrečela. Ale nevím proč.. měla jsem strašný problém se začíst, vlastně minimálně půl knihy. A hlavní ženská postava mě tam taky hodně vadila, jak se chovala v přítomných kapitolách. Chyba podle mě i byla, že jsem čekala od knihy více. Všichni kolem jí strašně chválili. Dávám 3,75*/5*.
Tak to byla nádhera! Citlivé a pro mě aktuální téma plodnosti. Nejednou mě kniha vehnala slzy do očí. Doporučuju!
Opět skvělá kniha od Colleen! S touto jsem už četla všechny kromě nejnovější "Pravda, nebo lež" a rozhodně nezklamala. Knihy, které začaly vycházet pod Ikarem, se věnují závažnějším tématům a je tomu tak i u této. Hlavním tématem je zde neplodnost. Vážné a aktuální téma. Kniha je krásně napsaná, čtivá, chvílemi veselá a chvílemi smutná (většími chvílemi). Tuto knihu by si měli přečíst úplně všichni. Možná už by se pak neobjevovaly otázky typu „Tak kdy už budete mít dítě?“. DOPORUČUJI!
@klara_gregorova
Druhá kniha od Colleen. Dvě dějové roviny. První je na začátku vztahu, kdy je vše růžové a s hvězdičkama. Druhá je po dlouhé snaze otěhotnět, manželské krizi a neplodnosti.
Hlavní hrdinka mi vůbec nesedla, její manžel byl moc fajn, ale místy to pro mě prostě nebylo reálné. Jejich pocity občas hraničily s červenou knihovnou, a to teda nebylo nic pro mě. Říkala jsem si: “No tak už by to s těma “miluju tě” stačilo, ne?”
Příběh jako takový mě ale i tak bavil, myšlenku měl, hloubku taky. Ale čekala jsem to zkrátka lepší. Takže 3,5/5
@klaryctena
Do knihy jsem se pouštěla s jistotou, že to budu mít za víkend přečtené a příběh mě pohltí a donutí mě nad ním ještě chvilku přemýšlet, protože jsem s autorkou už zkušenost více než jednou měla a většinou vždy super oddechové počtení.
Příběh mě zde nezklamal, naopak za mě možná nejsilnější příběh z autorčina pera, avšak mě zde trošku zarazil konec. Nevím, možná jsem čekala trošičku jiný happyend, ale konec dobrý, všechno dobré.
Každá z nás by chtěla mít po boku muže, jako je Graham, ale obávám se, že on je přesnou ukázkou pouze knižního ideálu.
Já jsem vůbec nevěděla do čeho se pouštím, co očekávat ale dle hodnocení a komentářů jsem se na knihu těšila. A můj bože, jsem úplně zlomená z toho krásného příběhu. Nedovedu si jako matka představit, tu situaci kdy nemůžete mít děti. Kdy se snažíte každý den aby se vám to konečně povedlo a pak se stane ještě něco horšího. Měla jsem 3x slzy v očích a byla jsem tak dojatá, že jsem z knihy nadšená. Taková je v životě realita a ne každý má život jako z pohádky. Jenže ten konec v této knize byl pohádkový a já věřila a doufala, že to všechno dobře a šťastně dopadne. Úžasná, krásná kniha. Autorka si mě získala už druhou knihou. Doporučuju těm, kdo věří na pravou lásku i když prochází spoustou trápení. Miluju příběhy s nečekaným koncem.
Colleen opět nezklamala. Téma je v dnešní době aktuální. Dějové linky se hezky prolínaly a příběh utekl jako voda.
Podobně jako v Námi to končí se autorka i zde vrhla na velice vážné, nadčasové a hlavně smutné téma. Díky prolínání minulosti (jak se ti dva seznámili a dali dohromady) se současností jsem dostala i pořádnou a vždy potřebnou dávku romantiky, zároveň jsem ale už téměř od začátku knihy slzela, protože jsem už věděla, i přes ten krásný a sluníčkový počátek vztahu, že přijdou fakt temné mraky. Tentokrát je to téma, které se mě dotýká víc, než třeba domácí násilí v Námi to končí.. Takže i proto je pro mě (zatím) To nejlepší v nás největším dojákem tohodle roku. Vloni byla největším dojákem právě Námi to končí a předloni Jediné pravé lásky. Myslím, že jedna "ubrečená" knížka za rok bohatě stačí :) Jestli si taky občas rádi (nebo spíš rády) popláčete, tohle je to pravé ořechové pro vás :)
První knížka od autorky a tak nějak nevím co napsat. Bum se nekonal. Příběh ze života, který může potkat kohokoliv z nás. Nakonec opět láska zvítězila. Graham je scifi:-)ale krásný:-)
Hezky a čtivě psané.
Velmi silné (pro mě osobní) téma a dost jsem váhala, jestli knihu vůbec dočtu. Nakonec jsem ale moc ráda, že jsem to nevzdala. Musela jsem si ji však dávkovat postupně.
Četla jsem na tento příběh dvou mladých manželů spoustu různých názorů. Mnoha lidem přišla Quinn jako ufňukaná hysterka... ale kdo tohle nezažil, neměl by ji soudit. Neplodnost a ta strašná touha po vlastním dítěti s člověkem (i s mužem!) neskutečně zamává... ať chce nebo ne, změní ho to... Velmi jsem s ní soucítila. Grahama jsem zase strašně obdivovala..
Konec mě neskutečně rozsekal ale zároveň mě i potěšil a přinesl mi pár uvědomění. Takže jsem sice brečela ale vlastně se i usmívala.
Je to moje první setkání s Colleen Hoover; byla jsem zvědavá, jaké její knihy jsou. Ano, čte se skvěle. Bylo to čtivé, zajímavé a citlivé. Ale rozhodně to není kniha pro každého.
Nějak nevím, co k téhle knížce napsat a jak ji vlastně ohodnotit. Quinn mi lezla neskutečně na nervy a asi v půlce knihy jsem si říkala, že už fakt ne a nedočtu ji. Jenže nemám ráda nedočtené knížky, takže jsem ji dočetla a byla jsem ráda. Protože ten konec ... To bylo krásný, ach Graham byl neuvěřitelný.
Výborně napsané, smutné a dojemné.
Colleen Hoover psát opravdu umí a s každou další knihou posouvá laťku výš a výš.
DOPORUČUJU!
Tuhle autorku úplně miluji, ale tento příběh byl u ní šlápnutí totálně vedle. Nudné pasáže. Opakování situace do zblbnutí. Doufám, že její další dílka budou lepší. Budu ji držet palce.
Moc krásný příběh. Jen mi tam trochu vadila postava Grahama. Jak mi někdo takový mohl vadit? Protože takoví chlapi neexistují.
Pro mě jedna z nejlepších knih autorky. Zase trochu jiná než ostatní. Střídání dějových linek dávalo smysl, takto byla kniha úplná. Hlavní hrdinka byla sice trochu ufňukaná, ale přesto jsem jí velmi dobře rozumněla. Zajímavé bylo, že ačkoliv se toho v knize moc nedělo, četla se velmi lehce a rychle. Colleen Hoover to prostě se slovy umí.
A ještě jedna věc mě zaujala. (Možná už to tu někdo zmiňoval, nečetla jsem všechny komentáře.) Na konci knihy zmiňuje Ava dívku, která se jmenuje Seven, ale říká si Six (v knize jsou jména přeložena). Tak se jmenovala nejlepší kamarádka Sky, hlavní hrdinky ze série Hopeless. Existuje novela s názvem Finding Cinderella, která se věnuje právě Six. Určitě stojí za přečtení. Víc nedodám, to už by byl spoiler.
Tuhle autorku mam moc rada a jeji novou knihu povazuji asi za nejlepsi, co jsem od ni cetla a urcite i jednu z tech opravdu dobrych, co jsem kdy cetla. Ale myslim, ze zalezi, kdy se tuhle knihu rozhodnete cist. kdybych ji cetla pred par lety, nez jsem mela deti a hlavne nez jsem sama zazila par mesicu snazeni o miminko, vubec by me kniha neoslovila a mozna bych ji nedocetla. nerikam, ze to tak bude mit kazdy a ze se nebude libit nekomu, kdo o detech neuvažuje nebo je nema, ale bude tezsi pochopit jednani hlavni hrdinky.
nevěra dopisy láska partnerské vztahy vzpomínky rodina neplodnost romantika svatba zásnuby
2018 | Námi to končí |
2016 | Odvrácená tvář lásky |
2014 | Bez naděje |
2020 | Pravda, nebo lež |
2014 | Život jedna báseň |
Emoce stříkaly proudem! Dojemné, krásné, smutné, skoro happyend, hodně skoro...
Asi v půlce, jsem začala slzet, potom už jsem plakala až do konce. Proud mých slz nešel zastavit. Je 3:41 ráno. Musela jsem prostě vědět, jak to dopadne!!!
Byl to můj první počin od této autorky...byl to mazec, a až zase budu mít chuť na nějaké milostné, romantické drama, určitě sáhnu po další její knize.