Wilder - Rebecca Yarros | Databáze knih

https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550667/bmid_wilder.jpg 4 61 61

Odpadlíci série

1. díl

Jmenuje se Paxton Wilder. Je to dvaadvacetiletý potetovaný sexy vůdce Odpadlíků. Pětinásobný medailista z X Games. Svět je jeho hřištěm – obzvlášť letos – a já se mám na příštích devět měsíců, kdy budeme studovat na lodi, stát jeho doučovatelkou. Na přednášky moc nechodí – na to je příliš zaneprázdněný předváděním kaskadérských kousků po celém světě. Jenže jestli se mi ho nepodaří přimět, aby svou akademickou dráhu začal konečně brát vážně, přijdu o stipendium... pokud mi tedy dřív neukradne srdce. Hrozně ho chci nenávidět a skopat to jeho ego z paluby, ale jakmile se mě jednou dotkne, můj žaludek udělá salto a já vím, že je stejně tak návykový, jako je nebezpečný. Šest přátel, kteří by se v běžném životě nejspíš nikdy nesetkali, se na devítiměsíční plavbě s programem Studium na moři naučí, že chemie je víc než jen předmět a že nejlepší lekce uděluje srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red

KatieKuli
předevčírem 3 z 5

(SPOILER) Moje první kniha od autorky a žádné wau se nekoná. Jsem spíše zaražená, moc mě tohle vyprávění nechytlo. Děj zvláštní, charaktery dost ploché. Adrenalin a napětí žádné. Anotace vypadala parádně, nicméně skutek utek.

Podle mého skromného názoru vůbec nebylo nutné cestovat po světě, protože se jednalo jen o odkazy na místa, kde se skáče (na rampě, padákem, do vody...). Kdyby se děj odehrával v parku, nikdo to nepozná. Bylo to jen líbivé a zbytečné nastavování děje.
A proč loď? Chápu, nedá se z ní tak snadno utéct. Ale taky se na ní nedá trénovat. Ano, zase ten podbízivý sen, cestování v luxusu po celém světě, ekologické aspekty nebudu uvádět.
Vůbec jsem nepochopila proč by miliardář otec nutil syna (pravděpodobně taky miliardáře se svěřeneckým fondem) ke studiu v podstatě nepotřebného oboru, když se chce věnovat jen adrenalinovým sportům a navíc platil jakýsi neurčitý dokument, kdy Paxton Wilder utíká před kamerami, které sám platí? Jako by se nedalo říct "stop"? Rok točit dokument a nebýt nikde na sociálních sítích, prestože potřebují sponzory a sledovanost, ale všechny donutit podepsat dohodu o mlčenlivosti, aby se nikde nic neobjevilo? V dnešní době?
Dobře, opusťme logiku. Pocitově? Nudila jsem se, závěrečný zvrat mě nezaujal. Přišlo mi to jako složitý odrazový můstek pro další díl.

NikyTaky
předevčírem 4.5 z 5

Miluju Rebeccu, cokoliv co napíše si od ní přečtu. Od loňského podzimu jsem od ní přečtla 5 knih a nikdy jsem nelitovala, žádná mě nezklamala.
Příběh Paxtona a Leah byl úžasnej. Hlavní hrdina je divokej a nezkrotnej bad boy se srdem na správném místě. Kdežto Leah dostala pořádně naloženo a ani v průběhu knihy to nemá kdoví jak lehké. Úžasné na této knize je, že každý z hrdinů má svoje tajemství, do toho se jim tam něco děje a pak ještě přichází Leah a objevuje dalšé tajemství, které spojuje ji a Paxtona a její kamarádku a jeho kamaráda. Je to opravdu nabité akcí, že máte pocit, že jste tam s nima.
Moc se těším na další díl s Novu a Rachel.

Martule44
18.12.2024 4 z 5

Musím uznat, že tahle autorka píše knihy s naprostým nasazením a naplno vyjadřuje jakékoliv pocity. Rozhodně se toho nebojí a její zápal pohltil i mě.
Adrenalin, který vtěsnala mezi studenty a jejich pohádkově prožívaný příběh, mi připomněl vlastní kousky, které jsem měla možnost okusit. A že jich nebylo málo:-)
Autorku velmi ráda podpořím přečtením jakékoliv knihy, která se mi dostane do rukou,... rozhodně si to zaslouží!

andreamrs
14.12.2024 5 z 5

Ústřední téma knihy je naprosto pohádkové - kdo by nechtěl studovat semestr na vysoké škole na lodi, plavit se po světě a navštívit svá vysněná místa? Hlavní postava Leah si něco takového rozhodně zaslouží. Její minulost mě hodně zasáhla. i když jsem tušila, že se bude jednat o něco takového.
Na loď přichází se stipendiem a úkol přinutit lehkovážného Paxtona, aby začal školu brát vážně. Má se stát jeho doučovatelkou, ale všichni víme, kam to nejspíš směřuje :D. Musím ale přiznat, že v knize jsem několik zvratů opravdu nečekala. Paxton patřil do partičky proslavených adrenalinových nadšenců, všechny jeho přátele jsem si okamžitě oblíbila, ale i mezi nimi bly nevyřčené věci a i trochu sporná oddanost. Celá kniha, ač se jedná primárně o romantiku, se věnuje i lehce (s velkou nadsázkou) "detektivní" lince, kdy jednomu z party hrozí nebezpečí... Líp to popsat neumím :D, ale moc mě to bavilo! Mezi Leah a Paxtonem vzniká vztah ve smyslu "protiklady se přitahují" a už je jen otázkou, zda po všech přiznáních a tajemstvích vydrží... Vzhledem k minulosti Leah je Paxtonova záliba v nebezpečných kouscích častokrát za hranou a já ji obdivovala, že vše zvládá s relativním klidem. Paxton je ale nejspíš pŘesně tím, co Leah potřebuje, aby znovu vylezla ze své bezpečné bubliny a začala si znovu užívat život a vše, co nabízí.
Rebecca prostě umí psát úžasně, ať se jedná o romantasy nebo román. Její představivost, dialogy postav a obrovská čtivost všech knih jsou snad samozřejmostí a právem ji patří ta popularita, kterou aktuálně má.

florenc
09.12.2024 4 z 5

R. Yarros proste umi:) kniha se cte sama, chemie mezi hlavnimi postavami funguje skvele. Pribeh - cestovani me bavilo. Myslenka fakulty na lodi se mi teda nepozdava, ale proc ne:) Nesnasim preklad petarda - zni to jak nadavka… firecracker ma prece znamenat nekoho, kdo ma v sobe ma ohen a neboji se to ukazat……Krasna sladka romanticka pohadka:)

monika0181
01.12.2024 5 z 5

Adrenalinové sporty jsme tu ještě neměli a že se to fakt podařilo.
Rebecca Yarros bude patřit bezesporu mezi mé oblíbené autorky.
Paxton i Leah mi přirostli k srdci. Knihu jsem doslova zhltla.
Z toho, co se Leah stalo, mi tuhla krev v žilách.
Doslova akcí a energií, chemií, napětím nabitá kniha.
Za mě naprostá spokojenost.

monikasbookclub
27.11.2024 5 z 5

Rebecca Yarros prostě umí psát! To je bez debat. Musím se i přiznat, že se mi od ní líbí více ty romantické série, než její proslulé Čtvrté křídlo.
Její nová série Odpadlíků mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihydobrovsky @nasenakladatelstvi a já za to moc děkuji. První díl je zaměřený na Wildera, který si Vás prostě získá, jako si získal naši hlavní hrdinku Leah. Protože ruku na srdce, kdo by odolal sexy potetovanému klukovi, co má rád extrémní sporty a je Vámi poblouzněný od prvního okamžiku.
Už od první stránky mezi nimi fungovala chemie a díky tomu Vám děj utíká pod rukama. Nechybí ani nádech erotiky.
Nemyslím si, že je ale knížka zaměřena jenom na tohle. Přišlo mi, že se nám autorka skrz příběh od Leah snažila ukázat, že i když se nám v minulosti stanou opravdu strašné věci, nesmíte se vzdát a přestat žít. Tak jak to udělala Leah, ta v celé knize vystupovala ze své komfortní zóny a díky Paxtonovi překonávála svůj strach.
Další bonus na knížce je, že je vyprávěna z pohledu jak Leah, tak Paxtona, takže do jejich vztahu máme ještě hlubší pohled. Nechybí ani skvělé vedlejší postavy.
Takže pokud ještě nad knížkou váháte, můžu Vám jenom říct, že bych šla směle do ní a pak můžeme spolu vyhlížet další díly.

petra1396
25.11.2024 5 z 5

Neskutečné.
Toto byla moje první romantická kniha od Rebeccy Yarros - miluji její Čtvrté křídlo - tomu jsem propadla.
Trochu jsem se tedy bála jak to bude u jejích knih z jiného žánru.
A musím říci, že jsem byla vystřelena do knihomolského nebe.
Začalo to jako krásná pohádka a během okamžiku se to přehouplo do adrenalinového nebe.
Skvělá záležitost - vše vyvážené, žádná hluchá místa, že by jste se nudili než se to posune dál - ne !
Bylo to dokonalé - do puntíku promyšlený příběh - krásné nejen romantické zápletky, trochu tohoto dramatu - sice od počátku víte jak to dopadne - ale přesto musíte číst dál a dál a zjistit jak to bude pokračovat.
Za mě skvělý zážitek a rozhodně všem doporučuji.

Mimo jiné musím pochválit i překlad, protože - i to je to co dělá knihy knihami.

valeria3149
25.11.2024 3 z 5

kniha mě příliš neoslovila, Všemi smysly se mi moc líbilo, proto jsem čekala od knihy víc

katasokolov
23.11.2024 3 z 5

3/5*

Láska je taky extrémní sport.

Hodně předvídatelné a zatím nejslabší kousek, co jsem od Rebeccy četla. Na konci vás nečeká prakticky žádné překvapení, jelikož všechny dějové linky jsou zřejmé tak od poloviny knihy.

Nicméně se jedná o oddechovou knihu, kterou lze doporučit milovníkům romantiky a adrenalinu.

No a má to fakt boží ořízku.

Balu27
22.11.2024 4 z 5

No páni kde začít? Tohle byla jízda od první stránky. Děj knihy se nikde nezadrhával.
Leah chytrá studenka, kterou strašně moc poznamenal jeden krutý životní okamžik. Nedivím se jejím strachům a démonům.
Paxton byl hrozně živý a extrémní momenty si užíval plnými doušky. A že nejde zkrotit? Pche .
Jak jsem již jednou zmínila kniha byla od první strany pořádná jízda. Mezi hlavními postavami to jiskřilo chemií. Líbilo se mi, že hlavní hrdina se vyžívá v extrémním sportu. Nádech erotiky v knize také byl. Jako bonus mi sedly i vedlejší postavy. A zápletka? No upřímně musím říct, že viníka jsem vůbec netušila a byla jsem dost překvapená. A kdo by nechtěl zažít děvět měsíců plavby lodí , i když se na ní musí učit? Já bych to brala. Kniha je milou romantickou oddechovou četbou. Rozhodně se mi zalíbila víc jak kniha Všemi smysly.

Radusek
21.11.2024 5 z 5

Rebecca Yarros je prostě můj největší objev tohoto roku. Neskutečně mi sedly, jak její fantasy, tak její romantické knihy. Kniha Wilder je další, kterou jsem nemohla pustit z ruky, dokud jsem ji nedočetla. A já se těším na další díly a doufám, že budou, co nejdříve přeloženy.